URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
10 Noiembrie 2012, 14:23

Orădenii stau la coadă pentru a-şi testa gratuit glicemia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de orădeni au trecut, sâmbătă, pe la cortul amenajat în faţa magazinului Crişul, pe strada Republicii, pentru a-şi testa gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată, la cortul amenajat în cadrul campaniei "Controlează-ţi diabetul", menită să informeze cetăţenii despre riscutile acestei boli.

Numai în primele două ore de la deschidere fuseseră deja investigate peste 200 de persoane, majoritatea în etate, iar organizatorii spun că au fost momente când cozile au numărat peste 50 de persoane. În urma testărilor, cei care au valori modificate ale glicemiei vor fi îndrumaţi către medici pe baza unor fişe care să le ateste rezultatul analizelor. 

Cortul este "deschis" sâmbătă până la ora 16, iar cei care nu au apucat să treacă pe la el o pot face duminică, tot între orele 10 şi 16.

Pe de altă parte, sâmbătă, medici diabetologi din toată ţara dezabat, într-un simpozion la Hotel Ramada, problematica diabetului zaharat în România şi vor prezenta cele mai noi informaţii din domeniu.

Campania "Controlează-ţi diabetul", desfăşurată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, continuă în zilele următoare la Oradea. Zilele de 12 şi 13 noiembrie sunt dedicate educaţiei în diabet şi vor cuprinde videoproiecţii educative prezentate în şcoli din Oradea, unde vor rula sfaturi referitoare la prevenţia diabetului.

În plus, de Ziua Mondială a Diabetului, adică pe 14 noiembrie, Lotus Shopping Center, de la ora 17, se va desfăşura o manifestare surpriză, care are drept temă centrală cercul albastru - emblema Zilei Mondiale a Diabetului. În cursul serii, clădirea Primăriei Oradea va fi iluminată în albastru, un alt simbol al acestei zile care marchează un semn de solidaritate pentru milioanele de oameni din întreaga lume care suferă de diabet.

Potrivit studiilor Federaţiei Internaţionale de Diabet, dacă nu se vor lua măsuri rapide, o persoană din 10 va avea diabet până în 2030. Tocmai de aceea campania naţională "Controlează-ţi Diabetul" îşi propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum şi asupra controlului eficient al diabetului şi îmbunătăţirea stilului de viaţă pentru persoanele afectate de această boală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6021 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON