URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Martie 2020, 16:08

Orădenii de la CSM, printre protagoniştii Finalei Campionatului Naţional de Judo Tineret

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit în weekend întrecerile Finalei Campionatului National de Judo pentru Tineret, individual. Competiţia, care a reunit la start 140 de sportivi, atât în probele masculine cât şi cele feminine, a fost organizată de CSM Oradea, împreună cu Federaţia Română de Judo, la standarde de nivel internaţional. De asemenea, şi sportivii de la câteva categorii de greutate au reuşit să ofere întâlniri echilibrate şi de o bună factură tehnico-tactică.

În ceea ce-i priveşte pe judoka orădeni, aceştia s-au numărat printre protagoniştii competiţiei, ei reuşind să obţină şase medalii, dintre care două de aur, ceea ce înseamnă şi două titluri de campioni naţionali. Ca urmare a acestui palmares, judoka de la CSM Oradea s-au clasat pe primul loc în ierarhia cluburilor la masculin şi pe poziţia secundă în clasamentul general (masculin + feminin).

Principalii performeri s-au dovedit a fi Adrian Olaru, care a ocupat locul I la categoria 66 kg, şi Alex George Creţ, medaliat şi el cu aur la categoria 100 kg.

Pe locul II şi în posesia medaliilor de argint au intrat Alexandru Popa, la 60 kg, şi Claudiu Neagu, în limitele categoriei 66 kg.

Celelalte două medalii au fost de bronz şi au fost adjudecate de Robert Boldiş, la categoria 66 kg, şi David Fodor, în limitele categoriei 73 kg.

Alţi câţiva sportivi orădeni au avut evoluţii meritorii, câştigând câteva meciuri importante, dar în final au ratat podiumul. Astfel, Mircea Tomescu s-a clasat al V-lea la categoria 60 kg, iar Cristian Penisoara, la 66 kg, şi Cristian Popa, la 73 kg, au ocupat poziţia a VII-a.

De precizat însă că toţi sportivii orădeni, cu excepţia lui Adrian Olaru, sunt juniori, adică foarte tineri, ei mai având încă 3-4 ani de luptat la această categorie de vârstă. Ei sunt pregătiţi de profesorii Laszlo Szoke, Dan Fâşie şi Emil Morar.

În întrecerea feminină au fost prezente şi trei sportive tinere de la LPS Bihorul Oradea, care au reuşit să ajungă doar în apropierea podiumului. Astfel, Şarolta Lungu, la 70 kg, şi Bianca Suciu, în limitele categoriei 78 kg, au ocupat locul al V-lea, iar Carina Jurca, la +78 kg, s-a situat pe locul 7.

Fetele sunt pregătite la LPS Bihorul de profesorii Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenco.

Pe lângă o asistenţă destul de numeroasă din partea iubitorilor de judo, în marea lor majoritate părinţi, fraţi, bunici, practicanţi sau foşti practicanţi ai  acestui sport, Finala de la Oradea s-a bucurat şi de prezenţa întregii conduceri a Federaţiei Române de Judo, în frunte cu preşedintele Cozmin Guşă, precum şi de prezenţa fostului campion mondial, în prezent director sportiv în Federaţia Internaţională de Judo, orădeanul Florin Lascău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON