URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Martie 2020, 16:08

Orădenii de la CSM, printre protagoniştii Finalei Campionatului Naţional de Judo Tineret

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit în weekend întrecerile Finalei Campionatului National de Judo pentru Tineret, individual. Competiţia, care a reunit la start 140 de sportivi, atât în probele masculine cât şi cele feminine, a fost organizată de CSM Oradea, împreună cu Federaţia Română de Judo, la standarde de nivel internaţional. De asemenea, şi sportivii de la câteva categorii de greutate au reuşit să ofere întâlniri echilibrate şi de o bună factură tehnico-tactică.

În ceea ce-i priveşte pe judoka orădeni, aceştia s-au numărat printre protagoniştii competiţiei, ei reuşind să obţină şase medalii, dintre care două de aur, ceea ce înseamnă şi două titluri de campioni naţionali. Ca urmare a acestui palmares, judoka de la CSM Oradea s-au clasat pe primul loc în ierarhia cluburilor la masculin şi pe poziţia secundă în clasamentul general (masculin + feminin).

Principalii performeri s-au dovedit a fi Adrian Olaru, care a ocupat locul I la categoria 66 kg, şi Alex George Creţ, medaliat şi el cu aur la categoria 100 kg.

Pe locul II şi în posesia medaliilor de argint au intrat Alexandru Popa, la 60 kg, şi Claudiu Neagu, în limitele categoriei 66 kg.

Celelalte două medalii au fost de bronz şi au fost adjudecate de Robert Boldiş, la categoria 66 kg, şi David Fodor, în limitele categoriei 73 kg.

Alţi câţiva sportivi orădeni au avut evoluţii meritorii, câştigând câteva meciuri importante, dar în final au ratat podiumul. Astfel, Mircea Tomescu s-a clasat al V-lea la categoria 60 kg, iar Cristian Penisoara, la 66 kg, şi Cristian Popa, la 73 kg, au ocupat poziţia a VII-a.

De precizat însă că toţi sportivii orădeni, cu excepţia lui Adrian Olaru, sunt juniori, adică foarte tineri, ei mai având încă 3-4 ani de luptat la această categorie de vârstă. Ei sunt pregătiţi de profesorii Laszlo Szoke, Dan Fâşie şi Emil Morar.

În întrecerea feminină au fost prezente şi trei sportive tinere de la LPS Bihorul Oradea, care au reuşit să ajungă doar în apropierea podiumului. Astfel, Şarolta Lungu, la 70 kg, şi Bianca Suciu, în limitele categoriei 78 kg, au ocupat locul al V-lea, iar Carina Jurca, la +78 kg, s-a situat pe locul 7.

Fetele sunt pregătite la LPS Bihorul de profesorii Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenco.

Pe lângă o asistenţă destul de numeroasă din partea iubitorilor de judo, în marea lor majoritate părinţi, fraţi, bunici, practicanţi sau foşti practicanţi ai  acestui sport, Finala de la Oradea s-a bucurat şi de prezenţa întregii conduceri a Federaţiei Române de Judo, în frunte cu preşedintele Cozmin Guşă, precum şi de prezenţa fostului campion mondial, în prezent director sportiv în Federaţia Internaţională de Judo, orădeanul Florin Lascău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON