URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2020, 10:21

Orădeanul Keşeru, foarte aproape să îşi prelungească contractul cu campioana Bulgariei

Orădeanul Keşeru, foarte aproape să îşi prelungească contractul cu campioana Bulgariei foto: ludogorets.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atacantul orădean Claudiu Keşeru este foarte aproape să îşi continue înţelegerea cu campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, club la care evoluează din anul 2015. Deşi are oferte şi de la alte echipe, în special din zona arabă, fotbalistul bihorean în vârstă de 33 de ani îşi va prelungi, cel mai probabil, contractul cu echipa care domină fotbalul bulgar în ultimii, ani, după cum a declarat pentru Telekom Sport colegul său de echipă, Cosmin Moţi.

„Din ce am înţeles de la Claudiu şi de la club, ei în mare parte s-au înţeles pentru prelungirea contractului. Probabil mai sunt unele mici detalii de pus la punct. Eu m-aş bucura să rămână în continuare aici şi sper să mai vină români", a precizat fostul dinamovist.

Reamintim că jucătorul orădean, component al lotului naţional, Claudiu Keşeru este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti străini care evoluează în campionatul Bulgariei. El a ajuns la Ludogoreţ, venind de la Al Gharafa, în 2015, iar prezenţa lui a fost simţită imediat în campionatul ţării vecine, fiind printre golgheterii bulgarilor în fiecare sezon.

Mai mult decât atât, pentru Ludogoreţ el a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului. Claudiu a marcat 113 goluri, în 192 de meciuri jucate sub culorile clubului bulgar.

Actualul contract al internaţionalului român cu clubul din Razgrad expiră în această vară. Conform Transfermarkt.de, cota de piaţă a orădeanului este în prezent de 2,4 milioane de euro.

Claudiu Keșerü este un produs al academiei FC Bihor Oradea, unde a petrecut un sezon, jucând 15 meciuri și marcând 3 goluri în Liga a II-a. În 2003, el a fost achiziționat de clubul FC Nantes din Franța. Inițial a fost inclus în echipa secundă, iar apoi a fost promovat la prima echipă și în 2004 a debutat în Ligue 1.

Din 2008 Keșerü a fost împrumutat de Nantes unor echipe din Ligue 2, iar la finele sezonului 2010-2011 a fost cumpărat definitiv de Angers și a jucat aici până în 2013, fiind titular. În acest răstimp Keșerü a marcat pentru Angers 33 de goluri în 100 de meciuri.

Dorit de cluburi ca Steaua București și Olympiakos Pireu, Keșerü a decis să rămână în Franța și a semnat un contract cu echipa din Ligue 1 - SC Bastia. La începutul lui ianuarie 2014 Claudiu Keșerü s-a transferat însă la Steaua București, unde a devenit campion al României, iar pe 15 august 2014 a reușit să înscrie 6 goluri într-un meci cu Pandurii Târgu Jiu.

Un alt record cu Steaua l-a realizat pe 18 septembrie 2014, într-un meci din prima etapă a fazei grupelor UEFA Europa League 2014-2015 contra echipei daneze Aalborg BK, câștigat cu 6–0. Claudiu Keșerü a marcat atunci trei goluri într-un interval de doar 12 minute, între 61' și 72', acesta fiind cel mai rapid hat-trick din istoria competiției.

În februarie 2015 Claudiu Keșerü s-a transferat de la Steaua la clubul Al-Gharafa din Qatar, contra unei sume de 2,4 milioane de euro. Nu a stat mult aici, pentru că în august 2015 orădeanul a semnat un contract pe trei ani cu formația bulgară Ludogoreț Razgrad, urmând să aibă un salariu anual de 700.000 euro.

A debutat în campionatul bulgar în meciul contra lui Lokomotiv Plovdiv, câștigat cu 1-0. Primele două goluri pentru Ludogoreț le-a înscris în victoria în deplasare, 3-0 cu Pirin Blagoevgrad în 21 august 2015. În ziua în care a împlinit 29 de ani, a înscris în minutul 29 unicul gol al meciului câștigat cu 1-0 cu Botev Plovdiv, meci care a adus echipa sa pe locul 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON