Consiliul Local a hotărât miercuri ca municipalitatea orădeană să acorde un ajutor financiar de 60.600 lei comunei Oşorhei pentru finanţarea exproprierilor pe care le impune construirea noului drum de legătură între cartierul Podgoria şi satul Fughiu.
Bani pentru Oşorhei
Aleşii orădenilor au hotărât, cu unanimitate de voturi, şi fără comentarii ca municipalitatea să sprijine comuna vecină să facă exproprierile viitorului drum. Lungă de 3,6 kilometri noua arteră de legătură va porni din zona neasfaltată a cartierului Podgoria pentru a ieşi în Oşorhei la intersecţia dintre localităţile Husasău de Criş şi Fughiu şi va constitui o alternativă la circulaţia aglomerată din centrul comunei.
"Alocarea sumei de 60.600 lei este necesară pentru realizarea procedurii de expropriere pentru executarea lucrărilor de modernizare a drumului de Podgoria (Oradea) – Fughiu (Oşorhei), având în vedere dificultatea financiară în care se găseşte comuna Oşorhei, lipsa fondurilor proprii necesare pentru realizarea acţiunii menţionate", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.
În proces cu fosta directoare...
În cadrul şedinţei de miercuri, consilierii locali au mai aprobat contractarea de servicii juridice de către Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea. Hotărârea a fost adoptată cu votul exclusiv al consilierilor PNL în condiţiile în care reprezentanţii UDMR şi PSD s-au abţinut de la vot.
"Autorităţile şi instituţiile publice nu pot achiziţiona servicii juridice de consultanţă", a protestat liderul grupului UDMR din Consiliul Local, Kirei Melinda.
În replică, primarul Ilie Bolojan a arătat că o hotărâre similară a fost adoptată de Consiliul Local şi anul trecut, iar demersul a fost legal. "Este o măsură dorită pentru ca agenţia să poată susţină proceslee pe care terţii le intentează ADLO", a spus Bolojan.
În cazul de faţă, ADLO se judecă încă cu fostul director Delia Ungur, care a cerut revizuirea deciziei civile a Curţii de Apel Oradea, care a respins cererea acesteia de a fi numită în Consiliul de Administraţie al agenţiei şi de a primi despăgubiri materiale de 700 lei pe lună pentru perioada în care nu a făcut parte din acest organ de conducere.
TESA se mută în Orăşelul Copiilor
Tot miercuri Consiliul Local a hotărât, cu abţinerea de la vot a grupului PSD, mutarea provizorie a personalului TESA de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din sediul actual la etajul întâi al clădirii Orăşelului Copiilor, situat în umediata vecinătate.
Personalul administrativ va folosi timp de zece luni "Sala de festivităţi şi joacă" a clădirii, pentru că actualele birouri urmează să fie desfiinţate.
În corpul central al spitalului va fi adus Compartimentul de neurologie şi psihiatrie infantilă, CSM copii, Genetică, iar în locul eliberat va fi transferată Secţia de neurologie din strada Louis Pasteur. Măsura va îmbunătăţi actul medical al secţiei neurologie, deoarece 30 de pacienţi vor fi mai aproape de secţiile ATI, CT, Rx şi vor avea instalaţii de oxigen lângă pat.
Pe de altă parte în şedinţa de miercuri, consilierii locali au mai hotărât casarea ceasului analog şi a termometrului amplasat pe spaţiul verde de la intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal ca urmare a faptului că ieşit din perioada de amortizare deja de doi ani este defect ca urmare gradului ridicat de uzură.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.