URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2018, 13:50

Oradea Heritage

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a încuraja inovaţia şi exprimarea artistică este obligatorie punerea în valoare şi conştientizarea existenţei unui patrimoniu. Inovaţia şi creativitatea sunt motoare reale pentru creşterea unui oraş, atât la nivel global, cât şi la nivel de individ.

Români, maghiari, austrieci, evrei sau musulmani, cei care au locuit şi locuiesc în acest ţinut merită să fie celebraţi, recunoscuţi şi promovaţi datorită amprentei de valoare pe care au lăsat-o pentru ca Oradea să fie azi un filon de inovaţie, creativitate şi creştere.

Oradea are un patrimoniu bogat, de mare importanţă la nivel local, naţional şi internaţional. Oraşul de azi ne este oferit ca o colecţie impresionantă de palate, clădiri, parcuri şi alei, istorii şi povestiri, la care multe oraşe din Europa nici nu visează. Activităţile de restaurare din ultimii ani au readus strălucirea şi prestanţa unor clădiri de patrimoniu, care au atras atenţia şi aprecierea atât a orădenilor, cât şi a celor care ne vizitează.

Patrimoniul - heritage-ul orădean - e compus dintr-o întreagă colecţie de tradiţii, monumente, obiecte, artefacte şi, nu în ultimul rând, din povestiri, fotografii, opere de artă, meşteşuguri sau planuri arhitecturale. Unele dintre acestea sunt vizibile, altele ascunse în colecţii private, iar unele chiar le purtăm în noi, ca oameni ai locului. Valoarea heritage-ului creşte cu fiecare schimbare culturală, cu fiecare eveniment care lasă o amprentă în mintea şi sufletul nostru.

Heritage-ul e important deoarece este filonul identităţii noastre ca oraş. Asta suntem, ce am moştenit şi ce transmitem mai departe. Este o parte importantă a prezentului în care trăim, în care construim viitorul pentru generaţiile următoare, prezent care va deveni parte din moştenirea lor.

Pentru a conştientiza şi a percepe existenţa acestui patrimoniu s-a construit o identitate vizuală sub numele "Oradea Heritage", care are ca punct de plecare bulbul de floare, expresie a renaşterii bucuriei şi frumosului, în mod perpetuu. E rândul nostru să descoperim, să promovăm, să creştem şi să ducem mai departe moştenirea primită, una inestimabilă.

Mihai Pop
Director Agenţia Globencer

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON