URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Aprilie 2020, 19:32

OMS demontează miturile ce ţin de coronavirus. Vezi despre ce este vorba!

OMS demontează miturile ce ţin de coronavirus. Vezi despre ce este vorba! sursa foto: rawpixel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dat fiind numărul mare de informaţii false care se răspândesc în mediul online, în special pe reţelele de socializare, Organizaţia Mondială a Sănătaţii a răspuns celor mai frecvente întrebări ale oamenilor legate de răspândirea şi modalităţile de prevenire ale coronavirusului, demontând o serie de mituri despre COVID-19.

E adevărat că dacă îţi poţi ține respiraţia timp de 10 secunde nu ai coronavirus? Dar că expunerea la soare omoară virusul? Sunt câteva dintre întrebările la care răspund specialiştii.

În esenţă, OMS arată că nici vremea caldă / rece, nici duşul fierbinte şi nici consumul de usturoi ori de alcool şi chiar picăturile nazale nu ajută în prevenţia sau stârpirea coronavirusului. Ajută, însă, igienizarea atentă şi spălarea frecventă a mâinilor.

Vezi mai jos câteva dintre miturile amintite de Gandul.ro:

- Reţelele mobile 5G NU răspândesc boala COVID-19. Viruşii nici nu pot fi transmişi prin unde radio sau reţele mobile

- Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25° C NU împiedică răspândirea coronavirusului, astfel că poţi contacta boala indiferent de cât de cald este afară

- COVID-19 poate fi vindecat. Nu înseamnă că dacă o persoană a luat coronavirus îl va avea toată viaţa

- Dacă îţi poţi ţine respiraţia timp de 10 secunde fără să simţi simţi un disconfort NU înseamnă că nu ai luat boala COVID-19. "Cel mai des întâlnite simptome ale bolii COVID-19 sunt tusea uscată, starea de oboseală şi febra. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, ca pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma existenţa virusului în corp este cu un test de laborator", explică sursa citată.

- În ciuda numeroaselor glume de pe internet, consumul de alcool nu vă protejează în lupta împotriva coronavirusului, ba chiar din contră, poate fi periculos

- Vremea rece sau zăpada nu ucid coronavirusul şi nici băile fierbinţi nu protejează de coronavirus

- Noul coronavirus NU poate fi transmis prin înţepături de ţânţar. Sau, cel puţin, nu există asemenea informaţii până în prezent

- Nici uscătoarele de mână nu ucid coronaviurs şi nici lămpile cu ultraviolete. "Lămpile UV nu trebuie utilizate pentru sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale pielii. Radiaţiile UV pot provoca iritaţii ale pielii", arată OMS.

- Scannerele termice ajută şi chiar sunt eficiente în detectarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Dar persoanele care au coronavirus, dar nu au încă febră nu pot fi detectate.

- Picăturile nazale cu soluţie salină NU pot preveni infecţia cu noul coronavirus. Şi nici usturoiul.

- Antibioticele NU sunt eficiente în prevenirea şi tratarea noului coronavirus. Până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare şi vor fi testate prin studii clinice.

Vezi mai multe despre aceste mituri pe site-ul OMS!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Buna selectia romanilor din cate prostii zic aia
Dar totusi, OMS/WHO Nu mai au autoritate sa demonteze nici un mit dupa ce au fost prinsi in atatea randuri facand propaganda pentru China, mintind si acoperindu-le vina. Organizatie finantata in primul rand de SUA cu o contributie mai mult decat dublu oricarei alte tari, dar cu un sef ce pupa-n spate pe comunisti, a carui principala grija e doar sa acopere originile virusului si sa faca propaganda cat de minunati sunt comunistii (care au ajuns sa influenteze si media romaneasca prin Digi24 si ProTV). Organizatie care dupa luni intregi de infectii si raspandire zicea ca virusul nu se transmite de la om la om, ca esti rasist daca zici de unde a originat virusul, ca de la comunistii chinezi vine salvarea lumii (defapt, echipamente de protectie false si pandemia, si minciuna). Am mai multa incredere in Ministerul Sanatatii romanesc decat in ei!
Postat 14 Aprilie 2020, 21:03 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON