URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2021, 15:22

Octavian Șovre, arbitrul orădean de Champions League, s-a retras din activitate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai bun arbitru bihorean din istorie, Octavian Șovre, a decis să pună capăt unei cariere fabuloase, care include meciuri de Champions League şi sute de partide la nivel internaţional.

În acest an, şi în lumina scandalului cu autograful pe care l-a cerut fotbalistului Haaland la finalul unui meci, Octavian Şovre a ratat delegarea la turneul final al Campionatului European, pe care şi-o dorea. 

N-a fost ales la EURO

"Mă încearcă sentimente de satisfacție și împlinire. Am avut 21 de sezoane în Liga 1. Vă spun sincer că motivație personală nu mai aveam. Știți foarte bine istoricul meu recent, aveam ca scop Euro 2020. Ulterior, din cauza pandemiei s-a amânat cu un an, n-am fost selecționat. Pentru mine, este un sfârșit", a mărturisit Octavian Șovre, după meciul din finala Cupei României, când a fost și premiat de conducerea Federației Române de Fotbal.

Ulterior el a mai arbitrat și meciul din barajul de menținere/promovare în Liga 1 dintre CS Mioveni și FC Hermannstadt, încheiat cu scorul de 0-0. Acesta a fost, de altfel, ultimul joc oficial la care Tavi Șovre a fost delegat. Ulterior el a mai fost prezent la un meci demonstrativ ce a opus „Legendele lui Andone” cu echipa „Legendelor lui Belodedici”.

Prins în scandaluri

Decizia de retragere din activitatea de arbitru a lui Octavian Șovre a venit în acest an și în urma „cazului autograful” în care a fost implicat în meciul de Liga Campionilor Europeni dintre Manchester City și Borussia Dortmund, când a fost surprins de camerele de luat vederi pe culoarul spre vestiare cerând autografe pe două cartonașe de la starul norvegian Erling Haaland.

Deși gestul său a fost făcut în scop nobil, protocolul UEFA nu permite astfel de ieşiri, iar din această cauză Şovre a ratat delegarea pentru turneul final al Campionatului European din acest an.

„Am solicitat și eu jucătorului Haaland un autograf, probabil a fost un cumul de factori, cu meciul de la Paris (n.r. - în urma căruia s-a iscat scandal fiindcă arbitrii români s-au referit la un jucător cu formula "ăla negru", iar Şovre a fost trimis la un program educaţional) și UEFA a considerat că trebuie... Nu regret că am cerut autograful. Cum am mai spus-o, am făcut asta și anterior, asta a fost să fie. A fost un gest nobil, dar, după cum bine știți, trăim într-o lume a regulilor pe care eu trebuia să le respect”, a precizat Octavian Șovre, pentru Sport.ro.

De menționat că, prin delegările primite, Octavian Șovre a devenit cel mai bun arbitru bihorean de fotbal din istorie.


Repere din cariera de arbitru a lui Octavian Șovre:

- 425 jocuri Liga 1 -  21 sezoane 

- 212 jocuri internaționale

- 40 jocuri în Cupa României

- 3 finale de Cupa României  

- 2 Supercupe ale României  

- a arbitrat pe 4 continente, în 55 de țări

- 17 ani pe lista FIFA

- a arbitrat la: Campionatul European  U-17 de la Antalya din 2008, Campionatul Mondial  U-20 din Noua  Zeelandă din 2015 (sferturi de finală), Campionatul European din Franța 2016, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 (inclusiv semifinala Brazilia – Honduras), Campionatul Mondial  U-17 din India din 2017 (inclusiv semifinala Brazilia – Anglia), la turneul final Nations League din 2019 (finala mică Elveția – Anglia), la Cupa Mondială a Cluburilor din Qatar 2019 (finala mică Al Hilal – Monterrey FC), 2 semifinale UEFA Europa League, 10 sezoane în UEFA Champions League și semifinala Cupei Regelui în Arabia Saudită.


Câteva recorduri din cariera lui Octavian Șovre (foarte greu de egalat):

- 425 de jocuri la Liga 1, fără Cupa României

- 7 jocuri consecutive în UEFA Champions League

- 3 jocuri la Cupa Mondială a Cluburilor din  Qatar 2019

- 17 ani pe lista FIFA

- 21 sezoane în Liga 1


La rândul său, Florin Mihai Marcu, arbitru de centru, a decis să se retragă tot începând din acest an de la cel mai înalt nivel al arbitrajului românesc, ultimul lui meci fiind cel dintre CFR Cluj și FCSB din ultima etapă a play-off-ului Ligii 1.

Prin retragerea celor doi, județul Bihor rămâne astfel cu un singur reprezentant la nivelul primei ligi din România. Este vorba despre arbitrul asistent Ciprian Florin Danșa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari!
Felicitari Tavi pentru intreaga cariera si pt toate realizarile exceptionale!
Postat 03 Iunie 2021, 21:01 de alexsmajor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON