URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2012, 16:15

Fostă grefieră a Curţii de Apel Oradea, suspectată că şi-a aruncat fetiţa din taxi, pe podul Grant din Bucureşti

Fostă grefieră a Curţii de Apel Oradea, suspectată că şi-a aruncat fetiţa din taxi, pe podul Grant din Bucureşti Podul Grant
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie şi-a aruncat fetiţa în vârstă de un an şi jumătate dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitală, micuţa fiind transportată de urgenţă la spital. Potrivit presei centrale, care a publicat ştirea, copilul a rămas internat la Spitalul "Marie Curie", iar femeia, la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că din primele investigaţii, fetiţa nu este foarte grav rănită şi a fost dusă iniţial la Spitalul "Grigore Alexandrescu", pentru îngrijiri. "Părea să fie bine, plângea, avea ochii deschişi şi avea un traumatism cranio-cerebral la o primă examinare fără probleme şi zgârâieturi pe faţă", a precizat Opriţa, adăugând că mama copilului prezintă vizibil tulburări psihice.

Femeia are în jur de 40 de ani şi provine din Oradea. Ea a ajuns la Bucureşti joi, cu trenul, luând taxiul de la Gara de Nord.

Închisă în ea

BIHOREANUL a aflat că este vorba de Antiţa Bar, fostă grefieră la Curtea de Apel Oradea până anul acesta, pe 2 iulie, când a plecat prin demisie. Potrivit unor foşti colegi, în ultima vreme aceasta arăta schimbări de comportament: se închisese în ea şi slăbise foarte mult.

Coordonatorul SMURD Bucureşti a mai spus că în momentul sosirii echipajului medical la faţa locului, pentru preluarea copilului, femeia a continuat să-l ţină în braţe, refuzând să îl dea.

Legat de incident, orădeanca le-a povestit poliţiştilor că portiera taxiului s-a deschis accidental, în timp ce şoferul maşinii care circula cu aproximativ 60 kilometri pe oră susţine că femeia este cea care a deschis uşa şi a aruncat copilul.

taxi_pod_grant.jpg"Mama a făcut semn cu mâna din stradă, iar pe tot drumul nu a dat niciun semn că ar urma să facă acest gest extrem. În dreptul Podului Grant, a deschis geamul şi l-a aruncat. Maşina din spate, un Jeep, l-a ocolit în ultimul moment. În acel moment taxiul s-a oprit brusc şi şoferul a coborât să-l ridice. Mama s-a mişcat mai repede, s-a dus înaintea taximetristului şi l-a înfăşcat, cu gândul de a-l arunca peste pod. În acel moment, taximetristul s-a dus şi i l-a smuls din mână, chiar înainte de a-l arunca", a povestit pentru cancan.ro unul dintre administratorii firmei de taxi.

Procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti, au declanşat o anchetă pe marginea acestei întâmplări.

Încercări eşuate

Grav este că femeia nu este la prima tentativă să-şi omoare copila. Presa centrală susţine că cel mai recent o făcuse chiar cu o zi înainte! "Aceasta s-a aflat miercuri la Băile Felix, unde poliţia a intervenit ca urmare a unei sesizări potrivit căreia aceasta îi dă să bea alcool copilului ei. Conform surselor citate, aceasta figurează în baza de date a autorităţilor cu alte două situaţii în care şi-a aruncat copilul. Spre norocul ei, fetiţa a scăpat, de fiecare dată, teafără", menţionează mediafax.ro.

În incidentul de miercuri, fosta grefieră a susţinut că de fapt o persoană necunoscută a încercat să intre în camera de hotel unde a fost cazată şi să-i omoare copilul, dar poliţiştii nu au găsit niciun indiciu care să-i ateste varianta. La scurt timp, miercuri seară, femeia a venit la Oradea, s-a urcat în tren şi a plecat spre Bucureşti.

Cu toate acestea, autorităţile bihorene spun că pe numele Antiţei Bar nu există nicio plângere. Nici Direcţia pentru Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor nu are cazul în evidenţă.

Are antecedente

În urma episodului de joi, medicii din Capitală au declarat că Antiţa Bar figurează cu antecedente psihiatrice în evidenţele Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea. În vârstă de 43 de ani, ea provine dintr-o familie modestă din satul Delani, de lângă Beiuş.

În timp ce ea a fost internată la Spitalul "Alexandru Obregia", pentru evaluare şi tratament psihiatric, fiica sa, care este "singură şi speriată", va rămâne la spitalul "Marie Curie" cel puţin 24 de ore, pentru a fi supravegheată la chirurgie sau la terapie intensivă, dar este în afara oricărui pericol. Procurorii bucureşteni au tras o primă concluzie în acest caz, care a confirmat faptul că femeia şi-a aruncat copilul din taxi, astfel că mama va fi cercetată pentru tentativă de omor calificat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
NICI O LEGĂTURĂ D-NĂ ANA CU ”FURIA LAPTELUI” Normal este Angojarea sânilor doamna tută.
Citez o inconștientă care a scris pe numele semnat Postat 16 Octombrie 2012, 21:55 de ana mai jos, iată ce a scris citez: (furia laptelui Femeia aceasta are " furia laptelui " .Atat.De ce ne miram? Este o depresie postnatala destul de comuna cu manifestari mai mult sau mai putin agresive.Se trateaza prin internare si ajutor din partea familiei . Atat.) Eu îi răspund că este o proastă a vorbit din auzite, manifestarea ”Furia Laptelui” apare în primele zile până la două săptămâni, nu durează 1 An și 6 luni, dar dacă totuși apare este că: Separarea mamei de copil, nu este golit sânul, operația cezariană în care este întârziată punerea bebelușului câteva zile, atașarea incorectă a bebelușului la sân, limitarea timpului de supt, intervale îndelungate între supturi, șamd., nici o legătură nu a avut această javră de femeie care a vrut cu orice preț șă ucidă un copil nevinovat dintre disputa unei persoane care nu au vrut să divorțeze și să o ia de soție pe o ..... Mulțumesc, avem justiție împărțită în două, UNA pentru sărmani, Alta pentru cei avuți.
Postat 28 Noiembrie 2021, 22:43 de opiniastrazii
Ia stați așa fraților, ceva nu sună bine...
Această femeie Antița Bar din Delani, în general era o persoană agresivă, sincer vă zic nu a fost bolnavă deloc, din cele auzite a vrut să se răzbune pe cel cu care avea aventuri și ca să îl prindă, a creat un copil cu acesta, deoarece individul ia promis că va divorța și o va lua de nevastă. Nu sa întâmplat așa după cum ați observat. Ea trebuia încadrată la Tentativă de Omor ca oricare cetățean care a comis abateri mi mici ca aceasta dar au fost condamnați la ani grei de detenție. Fetița o îngrijește mama fetiței chiar Antița, întreb și eu cum este posibil să o declarați fără discernământ și să îi dați copilul, totul este un paravan, au fost intervenții Judecătorești la completul care a judecat cauza, dar și intervenții politice. Femeia avea aventuri cu diferiți pentru păstrarea postului, demisia a fost băgată după incident, nu înaintea incidentului. Nu e singura femeie agresivă din aceea zonă, dacă vă veți documenta despre localnicii din zonă, veți constata că Beiușenii sunt 70% agresivi, până nu demult se știa că cei din zona respectivă se căsătoreau între ei, erau și excepții, dar prea puțini. Doar să vă imaginați și despre faptul că un fost Procuror Bonchiș care avea soția lucrătoare în învățământ, profesoară la un Liceu de prestigiu din Beiuș, își bătea soția cu pumnii și cu picioarele uneori o izbea ca în repetate rânduri cu capul de pereți ori de cada din baie, rostind te OMOR și nu voi face PUȘCĂRIE știu cum să scap. De multe ori scandalul era în văzul multor Beiușeni, a doua zi doamna fostă Bonchiș mergea la școală toată vânătă și vai mama ei. Dar o întrebare, când ocupi o funcție de ce nu se verifică la cap persoana ?? În familia doamnei Antița (tița) cum era porecla au mai fost antecedente cu capul, să răspundă cei care au dat avizul, desigur avizul fără a verifica persoana, și știu că aceste avize se solicită de instituții pentru fiecare angajat din șase(6)în șase(6)luni. Dacă această faptă era comisă de un amărât ar fi fost condamnat la foarte mulți ani cu detenție. Dar aici cu siguranță sa întocmit multe acte în fals și desigur contra unor sume de....., știm cu toții că traficul cu lemne din zona respectivă este în floare, de unde deducem că au fost bani destui. Iar cine a spus despre femeia aceasta a avut ”TURBAREA LAPTELUI”, nu este adevărat, la un an și șase luni nu mai ai cum să faci, aia se face în primele săptămâni după naștere nu după atâta timp.
Postat 28 Noiembrie 2021, 22:25 de opiniastrazii
hai sa facem ceva de la a la z nu asa sa dam posibilitatea altora sa fure
sanatatea femeii este pe primul loc deoarece da dreptul sa se nasca o alta viata sanmatoasa , ce fac profesionisti si specialisti in Romania? ce faceti cu femeia ?
Postat 17 Octombrie 2012, 10:08 de hai!!!
hai sa facem ceva de la a la z nu asa sa dam posibilitatea altora sa fure
citeam ca se depisteaza gratuit cancerul dar pana acolo haideti sa facem proiecte pentru VASECTOMIE gratuita barbatilor ca sa stopam crimele cu privire la avort si mamele obligate sa sufere o viata, haideti sa acordam gratuitate mamelor care vor sa si lege trompele, haideti sa miscam ceva santos in viata noastra, bolnavi si bolnavi inseamna banii spalati politic :)))) criminali intretinuti de noi prin vot.
Postat 17 Octombrie 2012, 10:06 de hai!!!
furia laptelui
Femeia aceasta are " furia laptelui " .Atat.De ce ne miram? Este o depresie postnatala destul de comuna cu manifestari mai mult sau mai putin agresive.Se trateaza prin internare si ajutor din partea familiei . Atat.
Postat 16 Octombrie 2012, 21:55 de ana
hihihihih
in viata nu conteaza obstacolul conteaza sa te ridici dupa ce cazi dar sa cedezi psihic inseamna suicid , ma intreb cum au lasat copilul in crestere unei bolnave psihice :)))))))) ? nu simtiti ceva putred in sistemul social, dam salarii fictive? puuuutttttteeeeeeee urat, nu simtiti !!!
Postat 16 Octombrie 2012, 17:50 de hihihihihihi
BARFA, CA SPORT NATIONAL...
ca sa nu se mai arunce cu noroi intr-o femeie lipsita de orice posibilitate de a se apara...daca eu mi-am asumat responsabilitatea in ceea ce priveste acest ingeras numit Maia,fara a face vreun test de stabilire a paternitatii ,indiferent ca este sau nu fetita mea,va rog permiteti-mi sa imi cresc in mod demn copilasul,pentru a nu ajunge si eu in aceiasi postura ca mama sa.e trist ca un om bolnav sa fie impins sa isi dea demisia,cand putea foarte bine sa mai ia un an de concediu pentru cresterea copilului sau sa i se acorde dupa 17 ani de munca macar o pensie de boala,decenta.orice persoana care se vede aruncata in strada dupa ce a prestat o munca ,poate ajunge in aceiasi situatie.o spun in cunostinta de cauza ,intrucat tot la anumite presiuni am renuntat si eu la un post foarte mult curtat de copii unui anumit director ,in urma csi stiu cum e sa ramai pe drumuri.un barbat insa se descurca,o femeie cu un copil pe cap si o boala psihica,isi poate pune capat suferintei oricand.habar nu aveam de situatia psihica a antitei,am aflat in ultimile zile,la fel si despre relatia ce tot e mentionata pe aici,din cate am inteles de la acea relatie i se cam trag toate necazurile,inclusiv boala.
Postat 15 Octombrie 2012, 00:46 de BUGARIU OVIDIU
BABILONUL orgilor sexuale
rusine ! mizerabili sunteti multi inclusiv in justitie!!
Postat 13 Octombrie 2012, 09:12 de Oradea
de ce orgii si desfrau trag ti se lasa stomacul :))) orice fapta fizica lasa amprente pe fata si cor
evitati oamenii bolnavi nu acordati mila celor bolnavi ca veti muri :)))) si degeaba va pare rau pe urma, cautati sanatatea nu banul :))) tentatia si bucurati va de ea in rest evitati cat puteti.
Postat 12 Octombrie 2012, 11:42 de cand le vezi fetele
de ce orgii si desfrau trag ti se lasa stomacul :))) orice fapta fizica lasa amprente pe fata si cor
nu trebuie sa spui ca stim noi care cu care da din CRACI ca asa e si FEMEIA uneori un sarpe decat OM , stim noi cum se suggge pe romaneste o puzta care e moarta :))) un barbat sanatos nu cerseste de la salariate SEX, stiati asta, are ce femeie doreste inima lui sanatoasa!!! cand ceneva va cere favoruri acel om este BOLNAV daca sunteti VRACI sau tamaduitor ajutati l in rest lasati l in pace ca banul nu lecuieste orice BOLNAV :)))
Postat 12 Octombrie 2012, 11:28 de cand le vezi fetele
locuri de munca
Ce moralitate si ce curatenie la CURTEA DE APEL cu asa o SEFA in frunte si cu asa conducere din varf. prostitutie se face si pe coridoarele institutiei . Sefa curtii de apel era geloasa pe Antita Bar cand aceasta era prietena lui Mester .Sa va fie rusine !!!
Postat 12 Octombrie 2012, 11:24 de ce curatenie
faceti curatenie nu studiile se duc in fata lui D-zeu ci copii :)))
GREFIER poate sa fie oricine partea IMORALA pe care o stim cu totii este ca exista coruptie si mai grav abuz sexual , un loc de munca in Romania inseamna PROSTITUTIE si la PRIVAT si la STAT, practic victimizare sociala la nivel de varf :))) copii sunt ceva binecuvantat ceva sanatos ne arta ca tineretea este vesnica prin ei , fara ei viata noastra ar fi un IAD pe pamant, trebuie ca mamele cu copii sa fie transferate nu trimise in somaj pana implineste copilul 18 ani.Barbatii care vor femei ar fi bine sa platesca pentru fiecar rlatie sexuala deoarece ea nu este un animal necesita ingrijiri si hrana, nu manaca orice si GRATIS, ganditi inainte de a va atinge de o FEMEIE !!!! nu este un animal, corect ? incercati sa va umanizati pentru ca aveti roade binecuvantate de D-zeu, incercati sa dovediti ca puteti muri si OM nu doar un CRIMINAL. INCERCATI si pe urma spuneti NU POT sa fiu OM.
Postat 12 Octombrie 2012, 10:53 de locuri de munca
faceti curatenie nu studiile se duc in fata lui D-zeu ci copii :)))
locuri de munca acordati doar celor ce au copii in rest NU categoric ei sunt cei ce il respecta pe D-zeu, restul sa se descurce cum vor sunt ca nisipul in desert.Cei care au copii :vaduvi, monpaternali si casatoriti asta sa fie scara , numarul de copii si obligatoriu vitamine acordate copiilor nu medicamente pensionarilor care oricum mor, la Biserica cu ei si rugacine sa nu ne mai spurce aerul cu bolle lor, rusine ! avem un pensionar bolnav si cei care stau lanmag ei au nevoie de leac , corect sau ne mintim!!
Postat 12 Octombrie 2012, 10:42 de locuri de munca
sunt viitorul nu hotii si prostimea politica
ce inseamna un judecator in ziua de azi ? eu nu am nevoie de lege ca sa cunosc respectul impus de BIBLIE, nimeni nu e mai presus de D-zeu nici macar LEGEA :)))))) ucideti si ucideti cu un sisitem de lagar criminal, nici legea nu ma poate obliga sa nu l ascult pe D-zeu .CRIMINALI vor fi ucisi de CRIMINALI, amin! Noi nu putem distruge raul pentru ca avem nevoie de el . RAUL si binele inseamna echilibru dar nu va atingeti de COPII, adica VIITOR ucideti TIMPUL.
Postat 12 Octombrie 2012, 10:37 de copii
sunt viitorul nu hotii si prostimea politica
asta e romania, ucideti copii ca ei sunt vinovati ca lasati mizeriile politice sa va trateze ca scalvi si iobagi, astia sunt luptatorii nostri, nu mai investiti un ban in cei batrani si acordatile copiilor bani sa poata trai, nu conteaza ca le dati tiganilor, ungurilor, copii sunt viitorul restul sunteti morti oricum, rusine parinti nostri au muncit nu au furat cum se fura acum, lupatti pentru copii in rest pamantul va seeceta.Nu mai haraniti femele de porcine politice !!!!! treziti va ~!!!!
Postat 12 Octombrie 2012, 10:33 de copii
DESFIINŢAREA CURŢII DE APEL ORADEA
Cetăţenii din Oradea şi Satu-Mare ar trebui să facă un miting , să iasă în stradă şi să ceară DESFIINŢAREA CURŢII DE APEL ORADEA deoarece de la înfiinţare funcţionează ca un leagăn al corupţiei , al imoralităţii şi al traficului de influenţă . Această Curte de Apel este un mediu de ilegalitate şi de depravare , o ruşine naţională condusă de corupţi în mod organizat.
Postat 12 Octombrie 2012, 09:33 de DESFIINŢAREA CURŢII
cigan
Dana Cigan presedinta curtii de apel in loc sa o ajute pe biata fata sa-si faca o pensie de boala a obligat-o sa-si dea demisia de la serviciu si saa ramana pe drumuri cu un copil si fara ajutor. De ce nu intrebati pe matusa ei care este judecatoare la curtea de apel.
Postat 12 Octombrie 2012, 09:32 de carla
mester
Mester s-a mai culcat si cu altele din institutie dar nici una nu s-a gandit sa-si faca copil cu el numai Antita Bar. Stia ca este insurat si ca nu o ia de nevasta.
Postat 12 Octombrie 2012, 09:29 de carla diana
ar trebui si altii dusi la control
Ar trebui si altii dusi la exprtiza psihiatrica de la curtea de apel.de exemplu d-na judecator Condrovici Adela Irina acre are acelasi comportament deviat s mai sunt si altele si altii .
Postat 12 Octombrie 2012, 09:27 de ghiusi
alta victima a fostului judecator Mester
ce zici tovarase avocat si fost judecator Mester? e frumos ce ai facut cu femeia?
Postat 12 Octombrie 2012, 08:35 de mesterul
BRAVA
A VRUT SI EA SA-SI DEPASEASCA DOAR CONDITIA, CA ALTFEL NU ARUNCA BIATA FATA...SI A INNEBUNIT CA NU II RECUNOASTE COPILUL, CEL PUTIN, MACAR O RENTA MICA, MICA, MICA....
Postat 12 Octombrie 2012, 07:54 de CARLA
mester
OARE CE ARE DE ZIS MESTER STITI VOI CINE E
Postat 12 Octombrie 2012, 07:50 de nelu
mai zis...
as zice ca stii foarte bine persoana, de te avanti sa spui asemenea lucruri.Ca e bolnava psihic, ca e schizofrenica....sunt de acord, ca sanatoasa 100% nu este.Ca fost obligata sa demisioneze? Pai ma gandesc ca daca are un copil, o creatura nevinovata,inca mai este in concediu de crestere a copilului.Plus ca daca s-ar dovedi ca are grave probleme de sanatate(mentale ma refer)ce ar mai cauta copilasul la ea...Eu zic sa nu ne avantam in a face speculatii..daca tot traim intr-o tara dominata de manelisti.
Postat 11 Octombrie 2012, 22:37 de ali
pfuuuu,esti un idiot!
Pfuuuu ...pentru toti idiotii ca tine,un copil de un an si jumatate nu e o creatura,ci un copil nevinovat. Faptul ca o bolnava psihic, schizofrenica, e obligat sa demisioneze,in loc sa i se dea o pensie de boala e strigator la cer ,dar in tara nostra,dominata de manelisti ca tine,clar ca asemenea amanunte sunt lipsite de sens.
Postat 11 Octombrie 2012, 22:16 de zis
Pacat de bietul copilas
sa fie un domn bugariu tatal bietei creaturi?
Postat 11 Octombrie 2012, 20:19 de pfuuuu
halal ...
comportamente si exemple de oameni ce sa zic, daca fac sex in institutii folositii mai jegosilor prezervativuol, e simplu nu !
Postat 11 Octombrie 2012, 19:28 de paul
Cine eşti bre tată !?!
Mama cu deviaţii comportamentale e aşadar grefieră la Curtea de Apel Oradea. Oare toţi cei de acolo sunt la fel ? Femeia nu e la prima tentativă de omor, sătulă de tatăl fetiţei, judecător, care nu vrea să-şi recunoască copilul de frica lui nevastă-sa.
Postat 11 Octombrie 2012, 16:27 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON