URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
18 Martie 2023, 08:52

O nouă performanţă pentru orădeanca Giulia Popa: A câştigat turneul J60 de la Adazi, din Letonia!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportiva orădeană Giulia Safina Popa s-a remarcat din nou pe plan internaţional. Legitimată la CSM Oradea şi antrenată de tatăl ei, Lucian Popa, Giulia a câştigat de această dată turneul J60 de la Adazi, din Letonia.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 13-17 martie, iar orădeanca şi-a adjudecat trofeul, după ce a venit din calificări şi a obţinut victorii pe linie, fără să piardă vreun set. Mai mult, Giulia a trecut şi de trei dintre principalele favorite la câştigarea turneului, inclusiv principala favorită.

În calificări, jucătoarea de la CSM a învins-o fără drept la replică pe Liva Valeine (din Letonia), cu scorul de 6-0, 6-0, în primul tur, apoi a învins-o cu 6-1, 6-0 pe Austeja Vasiliauskaite (din Lituania), pentru ca în ultimul tur al calificărilor să treacă şi de Anna Maria Tottrup (din Estonia), cu scorul de 6-0, 6-0.

Pe tabloul principal, orădeanca s-a duelat mai întâi cu Kamilla Cernousova (din Letonia), reuşind o victorie cu scorul de 6-2, 7-5, pentru ca apoi să dea de Emilija Pranyte (din Lituania, cap de serie nr. 1), pe care a învins-o surpinzător de clar, cu scorul de 6-0, 6-0.

În sferturile de finală, Giulia Popa a jucat în compania sportivei Salome Fluri din Elveţia, cap de serie nr. 7. Şi pe aceasta a reuşit s-o învingă însă destul de clar, cu 6-1, 6-1. Ca urmare, a ajuns în semifinale, unde a dat peste Mille Johanna Moerk (din Danemarca, cap de serie nr. 3). Evoluţia Giuliei a fost din nou sigură, iar scorul pe măsură, 6-3, 6-1.

În ultimul act, în finală, în lupta pentru trofeu, orădeanca a evoluat în compania reprezentantei Ucrainei, Stefaniya Pushkar, sportivă pe care a reuşit s-o învingă tot în două seturi, cu 6-1, 6-1.

Astfel, după o evoluţie perfectă, fără nicun set pierdut, Giulia Safina Popa a ocupat locul I.

Acesta este primul turneu din circuitul ITF câştigat de Giulia Popa. Este vorba despre un turneu de categoria 4.

"Giulia Safina Popa are 13 ani, a început să practice jocul de tenis la vârsta de 5 ani şi este jucătoare de mână stângă. Ea a jucat finala Le Petit As, eveniment organizat în Franţa, echivalentul Campionatului Mondial de tenis pentru copii, performanţă obţinută la începutul acestui an calendaristic. În acest moment, sportiva de la CSM Oradea are un bilanţ de 19 victorii şi un meci pierdut în anul 2023", transmite clubul CSM Oradea, printr-un comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON