URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
04 Februarie 2016, 20:06

O grupare de falsificatori de carduri care a făcut shopping de 300.000 euro cu carduri falsificate a fost trimisă în judecată (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O grupare specializată pe clonări de carduri care a provocat o pagubă de peste 300.000 euro a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

Grupul, coordonat de doi orădeni, Ioan Gheorghe Bejuşcă, 40 de ani, şi Constantin Eduard Sîrbu, 36 de ani, era organizat pe paliere, fiecare membru având un rol bine stabilit.

Primul palier avea ca sarcină montarea aparaturii de tip skimming pe ATM-uri, pentru a captura datele de identificare de pe carduri şi, ulterior, pentru a transmite respectivele date prin e-mail membrilor din palierul 2. La rândul lor, aceştia se ocupau de falsificarea cardurilor în România şi transmiterea lor către persoanele din palierul 3, care se ocupau de efectuarea de operaţiuni bancare frauduloase, fie personal, fie prin persoane interpuse.

Potrivit procurorilor, din gruparea coordonată de Bejuşcă şi Sîrbu au mai făcut parte 12 persoane: Alin Ojog, Sebastian Fotă, Adrian Belean, Andrei Gabor, Viorel Brisc, Koteles Robert, Lucian Gafencu, Kosorinsky Roman, Sorin Sasu, Mihai Lasca, Valentin Leho şi Gheorghe Zlibuţ.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2012, membrii grupului au montat aparatură de tip skimming pe ATM-uri din România dar şi din Cehia, Olanda şi Germania. Cardurile false au fost, apoi, puse în circulaţie atât în România, cât şi în alte state din Uniunea Europeană, în diverse magazine de lux, de unde indivizii şi-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbracăminte, ceasuri şi alte bunuri, în valoare totală de peste 300.000 euro.

"Produsele de lux erau fie valorificate în Uniunea Europeană, fie trimise în România către alte persoane care le comercializau. Banii obţinuţi în urma valorificării produselor în străinătate erau trimişi în ţară şi împărţiţi între membrii grupării, în funcţie de rolul fiecăruia", se specifică într-o informare a procurorilor.

Dosarul a fost  înaintat spre soluţionare Tribunalului Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
skimming înseamnă și a smântâni !!! :)))
deci falsificatorii ăștia furau bani de pe cardurile bogaților și tot bogaților le vindeau produsele de lux urmare shoppingului ... că doar cine să cumpere luxul mai ieftin ...tot bogații că ei se sperie că își pierd averile!!! noah, bine că i-a prins DIICOT-ul!!!FELICITĂRI!!!
Postat 04 Februarie 2016, 22:43 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON