URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2011, 12:07

O grupare bihoreană a înşelat 25 de firme şi persoane, plătind mărfuri cu bancnote false

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT Oradea, au finalizat cercetările cu privire la un grup infracţional de crimă organizată format din opt persoane profilate pe falsificarea banilor.

Cei opt, Ioan Aitai, 56 ani, Sebok Zsolt, 23 ani, Ioan Fekete, 41 ani, Rusalim Nechi, 33 ani, Renata Tyepak, 19 ani, Cosmin Băncescu, 33 ani, Florin Bali, 27 ani şi Torok Janos, 37 ani sunt acuzaţi că, în perioada august 2010 - martie 2011, au contrafăcut şi pus în circulaţie bancnote de 100 lei în diferite localităţi din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare. În total, gruparea a înşelat 25 de firme şi persoane, valoarea prejudiciului creat păgubiţilor ridicându-se la peste 23.000 lei.

"Până în luna februarie a acestui an, data sesizării din oficiu a poliţiştilor Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul BCCO Oradea, au fost depistate 13 plasări de bancnote cu cupiura de 100 lei falsă. Astfel, în Oradea au fost depistate cinci astfel de bancnote, în Marghita alte trei, în Salonta au fost depistate două bancnote false, iar în Satu-Mare, Zalău şi Şimleu Silvaniei a fost depistată câte o bancnotă în fiecare localitate", a declarat purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor.

În cursul anchetei, poliţiştii au stabilit că liderul grupării era Ioan Aitai şi au identificat pe membrii grupării care au contribuit sub o formă sau alta la realizarea rezoluţiei infracţionale. "În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat de la domiciliile suspecţilor aparatură electronică folosită la contrafacerea bancnotelor, 14 telefoane mobile, o armă de foc letală deţinută ilegal, precum şi alte bancnote pregătite pentru contrafacere", a arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii martie, cei opt bihoreni au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore iar pentru cinci dintre ei - Aitai Ioan, Sebok Zsolt, Rusalim Nechi, Torok Janos şi Florin Bali - au fost emise mandate de arestare preventivă, aceştia fiind trimişi în judecată în stare de arest.

Cei opt sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificarea de monede, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înşelăciune şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cazul în care suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani.

"Pentru recuperarea prejudiciului, în valoare de peste 23.000 lei, poliţiştii au luat măsuri asiguratorii, prin aplicarea unor sechestre asupra unor imobile deţinute de suspecţi", a mai spus purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON