URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 27 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 de milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
31 Mai 2011, 12:07

O grupare bihoreană a înşelat 25 de firme şi persoane, plătind mărfuri cu bancnote false

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT Oradea, au finalizat cercetările cu privire la un grup infracţional de crimă organizată format din opt persoane profilate pe falsificarea banilor.

Cei opt, Ioan Aitai, 56 ani, Sebok Zsolt, 23 ani, Ioan Fekete, 41 ani, Rusalim Nechi, 33 ani, Renata Tyepak, 19 ani, Cosmin Băncescu, 33 ani, Florin Bali, 27 ani şi Torok Janos, 37 ani sunt acuzaţi că, în perioada august 2010 - martie 2011, au contrafăcut şi pus în circulaţie bancnote de 100 lei în diferite localităţi din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare. În total, gruparea a înşelat 25 de firme şi persoane, valoarea prejudiciului creat păgubiţilor ridicându-se la peste 23.000 lei.

"Până în luna februarie a acestui an, data sesizării din oficiu a poliţiştilor Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul BCCO Oradea, au fost depistate 13 plasări de bancnote cu cupiura de 100 lei falsă. Astfel, în Oradea au fost depistate cinci astfel de bancnote, în Marghita alte trei, în Salonta au fost depistate două bancnote false, iar în Satu-Mare, Zalău şi Şimleu Silvaniei a fost depistată câte o bancnotă în fiecare localitate", a declarat purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor.

În cursul anchetei, poliţiştii au stabilit că liderul grupării era Ioan Aitai şi au identificat pe membrii grupării care au contribuit sub o formă sau alta la realizarea rezoluţiei infracţionale. "În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat de la domiciliile suspecţilor aparatură electronică folosită la contrafacerea bancnotelor, 14 telefoane mobile, o armă de foc letală deţinută ilegal, precum şi alte bancnote pregătite pentru contrafacere", a arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii martie, cei opt bihoreni au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore iar pentru cinci dintre ei - Aitai Ioan, Sebok Zsolt, Rusalim Nechi, Torok Janos şi Florin Bali - au fost emise mandate de arestare preventivă, aceştia fiind trimişi în judecată în stare de arest.

Cei opt sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificarea de monede, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înşelăciune şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cazul în care suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani.

"Pentru recuperarea prejudiciului, în valoare de peste 23.000 lei, poliţiştii au luat măsuri asiguratorii, prin aplicarea unor sechestre asupra unor imobile deţinute de suspecţi", a mai spus purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5904 RON
  • 1 EUR = 4.9255 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON