URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Februarie 2016, 12:39

O funcţionară a Consiliului Judeţean, dată de ANI pe mâna DNA pentru mişmaşuri în favoarea unor firme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la fapte de conflict de interese şi asimilate infracţiunilor de corupţie de care este suspectată o funcţionară a Consiliului Judeţean Bihor, Daniela Baghină, a anunţat ANI miercuri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Baghină a avut acces direct la informaţii care nu sunt destinate publicitãţiii (...) pe care le-a folosit pentru obţinerea unor sume de bani pentru SC Bidanisim Consulting SRL (societate în cadrul căreia mama persoanei evaluate deţine calităţile de asociat unic şi administrator) şi SC Dumexim SRL (societate al cãrei administrator este rudă de gradul II cu fostul administrator al SC Bidanisim Consulting SRL)".

Concret, pentru firma de consultanţă pe care în acte o administra propria mamă, Baghină "a facilitat încheierea şi atribuirea a patru contracte de consultanţă şi cinci achiziţii directe, în valoare de 26.730 lei (aprox. 6.683 euro)", iar pentru firma de construcţii Dumexim, administrată de o rudă a mamei sale, "a facilitat încheierea şi atribuirea unui numãr de şapte contracte de lucrãri (inclusiv acorduri-cadru), în valoare de 3.135.423,12 lei (aprox. 752.236 euro)".

Pe de altă parte, ANI a sesizat DNA cu privire la faptele Danielei Baghină şi pentru că aceasta a fost cooptată de diferite primării din Bihor ca expert inginer constructor la pregătirea procedurilor de achiziţii finanţate din bugetele locale, facilitând încheierea mai multor contracte atât în interes personal (exemplu fiind "un contract prin atribuire directă în valoare de 3.696 lei cu Primãria Comunei Tarcea şi o achiziţie directă de servicii de consultanţă în valoare de 1.190 lei cu Primãria Comunei Ineu"), cât şi în interesul firmei de consultanţă patronată în acte de mama sa ("patru contracte de consultanţã şi cinci achiziţii directe în valoare de 26.730 lei, echivalentul a aproximativ 6.683 euro") şi al Dumexim ("şapte contracte de lucrări, inclusiv acorduri-cadru în valoare de 3.135.423,12 lei, adică aprox. 752.236 euro).

ANI arată că Baghină a participat în comisiile de evaluare a ofertelor constituite în cadrul procedurilor de licitaţie, ocazie cu care a semnat Rapoartele procedurilor şi procesele verbale de şedinţă la deschiderea ofertelor în vederea atribuirii contractelor de licitaţie publică către Bidanisim Consulting, şi a asigurat servicii de consultanţã în cadrul procedurilor de achiziţie publică.

Întrucât ANI nu poate stabili sancţiuni, pe de o parte, iar pe de alta nici Baghină nu a demisionat din funcţie, nici Consiliul Judeţean nu i-a desfăcut contractul de muncă, femeia este şi în prezent angajată a acestei instituţii.

Faptele de care este suspectată funcţionara CJ sunt pedepsite, aminteşte ANI, cu închisoarea între 1 şi 5 ani, precum şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publică.

BIHOREANUL a făcut încă din 2011 dezvăluiri cu privire la modul în care atât Daniela Baghină, cât şi alţi doi angajaţi ai CJ Bihor – Nicolae Blaj şi Balogh Ferencz – au aranjat licitaţiile organizate de această instituţie şi de primării de comune în favoarea unor firme apropiate.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Căpuşele de la Judeţ: Funcţionarii Consiliului Judeţean, experţi în "tunuri"!

şi

Bani pentru "Tulipani": Un consilier UDMR, acuzat că aranjează fraudarea banilor europeni

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Asa ceva la CJ Bihor?
Nu se poate, asa ceva la CJ Bihor? Acolo unde se respecta legea? Nu, nu pot sa cred...
Postat 10 Februarie 2016, 19:47 de Klaus_Sebastian
Numai ,,doamna,,?
Cam putin, draga ANI.La cate invarteli se fac in CJ si nu numai, cam somezi.Asa ca treceti la treaba!!! La mai multe .....
Postat 10 Februarie 2016, 13:05 de adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON