URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2016, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luceferii hoţiei

Descoperiri senzaţionale ale DNA: Alexandru Kiss a aranjat firmei Selina vânzarea cu dedicaţie şi "la promoţie" a terenurilor fostelor unităţi militare încă înainte ca CJ Bihor să le obţină. Pentru ca şefii Universităţii şi ai Primăriei să nu-i "sufle" afacerea, şeful UDMR Bihor a fost ajutat să obţină terenurile de secretarul de stat Cseke Attila, iar apoi a trucat licitaţia împreună cu omul de afaceri Beneamin Rus, prostind orădenii că va ridica locuinţe ieftine, păgubind în final judeţul cu 6,12 milioane euro dar trăgându-şi pentru sine o şpagă de cel puţin 700.000 euro!

Justiţie High Tech

BIHOREANUL vă prezintă, în premieră, sălile impozantului Palat de Justiţie, "întinerit" cu 26 milioane euro. Restaurată cu materiale preparate după reţete originale, clădirea are săli de judecată aerisite, cu mobilier din lemn masiv, coridoare separate pentru magistraţi, împricinaţi şi arestaţi, sisteme sofisticate de afişaj, supraveghere, climatizare şi prevenire a incendiilor.

Liceul necreştin

O profesoară a Liceului Baptist Emanuel din Oradea este acuzată că ar chinui elevii care nu fac meditaţii particulare cu ea. După ce fiica sa a rămas corigentă la matematică în ambele semestre din clasa a VI-a şi în primul dintr-a VII-a, un părinte afirmă că profesoara a terorizat-o doar pentru că ia meditaţii de la un alt dascăl.

(În)CET pe gaz

Primăria prelungeşte cu două luni termenul de predare a noului CET pe gaz, din cauză că nu are toate avizele necesare punerii în funcţiune. Finalizată în proporţie de 99%, noua centrală va fi pornită abia la vară, municipalitatea ratând rezolvarea unor probleme precum alimentarea cu gaz, vânzarea electricităţii pe care o va produce şi reducerea pierderilor de apă din reţele.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Mircea Mălan, viceprimar al Oradiei, candidatul PNL la conducerea Consiliului Judeţean Bihor: "Îmi reproşez că nu a funcţionat totul perfect"

După aproape un mandat de-a dreapta primarului Ilie Bolojan, la finele căruia mulţi îl vedeau succesor, viceprimarul Mircea Mălan se pregăteşte să păstreze conducerea Consiliului Judeţean pentru liberali. Despre felul în care s-a achitat de responsabilităţile pe care le-a avut în Primărie, despre costuri şi câştiguri, despre felul în care crede că îl judecă orădenii şi despre ce intenţionează să facă la CJ, Mălan le vorbeşte cititorilor BIHOREANULUI, cu convingerea că a contribuit la un salt uriaş în dezvoltarea oraşului şi că aceasta trebuie extinsă în întregul judeţ.

Moarte la înălţime

Neglijenţă criminală: Un electrician care înlocuia becurile arse de pe stâlpii din Abram a murit electrocutat pentru că edilii au... uitat să oprească alimentarea reţelei. În timp ce şefii Primăriei se ţin nevinovaţi, pretinzând că victima făcea voluntariat, ITM a stabilit că s-a încălcat legea şi a propus procurorilor tragerea la răspundere penală a vinovaţilor.

Război total

Mai sunt doar trei luni până la alegerile locale, iar politicienii îşi "ascut" discursurile. În vreme ce liberalii zic că ţintesc jumătate din comunele bihorene şi vor să conducă de unii singuri, fără să mai depindă de alianţe, social-democraţii nu şi-au anunţat nici până acum candidatul la Primăria Oradea. Profită, în schimb, de orice prilej să-i taxeze pe PNL-işti, sperând să le "muşte" cât mai mult din voturi.

DJ Huszár

Fiul cel mare al viceprimarului Huszár István a înfiinţat o formaţie de muzică electronică difuzată la televiziunile din Ungaria. Formată din trei DJ locali, trupa WHODO a lansat videoclipul piesei "We are", în care promovează frumuseţile Oradiei cu ajutorul unei campioane orădence la dans.

TIMP LIBER
Greu de animat

Bine aţi venit în Cetatea Oradea! Aici puteţi vedea, din exterior, mai multe clădiri reabilitate. Ah, mai avem şi ceva expoziţii... Aşa ar putea suna, la început de primăvară, un mesaj de "promovare" care să reflecte realitatea. Ce-i drept, autorităţile lucrează la popularea şi animarea acesteia, dar procedurile sunt greoaie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
????????????
Ma mir ca in contineuare se vorbeste despre Luceafarul lui KISS dar EUROPA lui Filip si Bolojan scapa mereu basma curata!
Postat 07 Martie 2016, 09:09 de TDS
unde e Cartierul Luceafarul?
și e Cartier? o fi firma aia franțuză!!!
Postat 07 Martie 2016, 01:17 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON