URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Decembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Crimă în înalta societate

Avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa, Krisztina Pazuric, profesoară la Colegiul Mihai Viteazul, suspectaţi că au omorât-o pe mama tinerei, au fost prinşi în Elveţia.

Cei doi sunt anchetaţi pentru omor calificat după ce vecinii i-au văzut curăţând pete de sânge şi cărând cu maşina bagaje voluminoase, în care poliţiştii bănuiesc că puteau fi bucăţi din corpul Paraschivei Vilhan, pedagog la Colegiul Naţional Ady Endre.

"Îl vrem preot pe Ionuţ!"

Ortodocşii din Bratca au baricadat biserica pentru a împiedica instalarea unui preot din afara localităţii.

Sătenii au fost aduşi în pragul răscoalei de episcopul Sofronie Drincec care, deşi la înmormântarea fostului paroh Liviu Pop promisese în faţa a 1.700 de oameni că îl va numi preot pe fiul acestuia, vrea să-şi pună un om de-al lui.

Campioni pe hârtie

Din cauza amânării unor proiecte europene, bugetul Oradiei este mai mic cu 243 milioane lei faţă de previziunile făcute la începutul anului.

Proiectarea făcută de mântuială, ofertele neserioase ale constructorilor şi birocraţia excesivă au amânat pentru anul viitor implementarea unor proiecte mari, cum ar fi reabilitarea CET-ului, realizarea Aquapark-lui şi restaurarea Pieţei Unirii.

O lună pentru 4 ani

BIHOREANUL vă oferă o analiză a văzutelor şi nevăzutelor din recenta campanie electoral.

USL a gândit şi realizat o campanie unitară în timp ce candidaţii ARD, rămaşi fără "dirijor", s-au descurcat fiecare pe cont propriu, PPDD a mizat pe un ex-pedelist, iar PRM s-a resemnat cu o înfrângere deja obişnuită, dar care îi poate grăbi sfârşitul.

Ţepari pe Corso

În ciuda avertismentelor presei şi autorităţilor, mii de bihoreni cad anual victime vânzătorilor de iluzii.

Sun Media International Models continuă şirul clasicelor înşelăciuni început de false agenţii de publicitate, racolând orădeni pe stradă şi amăgindu-i cu perspectiva unei cariere de vedetă, dar în realitate fraierindu-i doar să cumpere, pe bani mulţi, poze şi... vise.

Statul, la plată!

Premieră: Un patron a obligat CAS Bihor să-i achite dobânzi pentru înapoierea cu întârziere a unor sume.

Dacă până acum doar Fiscul trebuia să achite penalităţi pentru datoriile către firme, pe viitor, în baza precedentului creat, oricine va putea pretinde majorări pentru întârzierea plăţilor, oricărei instituţii publice.

ORADEA NOASTRĂ
Adio, bilete!

După nenumărate amânări, din ianuarie 2013 OTL începe să vândă orădenilor carduri electronice în locul clasicelor bilete şi abonamente tipărite.

Primii călători care vor face cunoştinţă cu sistemul e-ticketing sunt studenţii şi elevii, categorii mult mai receptive la nou. Apoi, până la sfârşitul anului viitor, toţi călătorii OTL vor avea în portofele noile carduri de transport. De atunci, clasicele bilete vor dispărea pentru totdeauna.

TIME OUT
Bunătate de Crăciun

Împodobirea bradului, aşteptarea Moşului, primirea colindătorilor, ridicarea unui om de zăpadă ori adunarea familiei în jurul mesei pline sunt "ingredientele" care fac din sărbătoarea Crăciunului una mult aşteptată, atât de către copii, dar şi de cei mari.

Pentru mulţi, însă, sărbătorile nu sunt nici atât de pline şi nici atât de fericite. Dimpotrivă, le aduc aminte şi mai tare de singurătate şi sărăcie. Pentru ei, câteva fundaţii organizează campanii caritabile, invitându-i pe orădeni ca, măcar de Crăciun, să fie mai buni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
CARE INALTA SOCIETATE??
Care inalta societate???> Erau doi amarati care stateau intr-o casa natiionalizata ; un avocatel fara mari sperante si o profesoara cu salariu de 800 lei. Asa ca mai lasati-ne cu titlurile astea pompoase
Postat 11 Decembrie 2012, 08:31 de crica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON