Doar doi din cei 13 parlamentari bihoreni interpelaţi în urmă cu o lună, printr-o scrisoare deschisă, de Federaţia Patronilor Bihor au transmis organizaţiei măsurile pe care le prevăd pentru repornirea economiei româneşti după ieşirea populaţiei din izolare.
Prea puţini...
Cei doi parlamentari au fost udemeristul Cseke Attila, care a răspuns personal în aceeaşi zi, şi liberalul Cornel Popa, care a transmis FPB punctul său de vedere prin intermediul unui consilier.
"Dacă ar fi să vorbim procentual, pornind de la faptul că doar 2 persoane din 13 au răspuns apelului iniţiat de către organizaţia noastră, vorbim de 15%, un procent mic, care ar putea fi considerat îngrijorător în relaţia Reprezentant în Parlament - Mediu de Afaceri local - Societate civilă, FPB reprezentând interesele legitime ale unor antreprenori care, la rândul lor, reprezintă sute, mii de angajaţi din judeţul Bihor", a transmis luni preşedintele FPB, Dinu Meşter, precizând că refuză să catalogheze lipsa de reacţie a mediului politic bihorean, pentru a nu fi acuzat de subiectivism.
FPB le-a transmis public politicienilor bihoreni în urmă cu o lună două întrebări. Prima întrebare a fost: "De ce noi, întreprinzătorii din România, suntem trataţi diferit faţă de omologii noştri din Uniunea Europeană? Şi ne referim, bineînţeles, la procente din salarii şi din PIB, nu la sume în valoare absolută". A doua întrebare era: "Ce măsuri prevăd aleşii noştri din Parlamentul României şi conducătorii noştri din Guvernul României, pentru a susţine repornirea economiei româneşti, după încetarea stării de urgenţă?"
„Cum catalogați?”
În urma reacției politicienilor, Meșter a anunţat că a iniţiat un sondaj de opinie pe adresa de email federatiapatronilor@gmail.com pentru a afla și părerea bihorenilor. Participanţii la sondaj au de ales între patru răspunsuri cu privire la lipsa de reacţie a parlamentarilor bihoreni faţă de problemele mediului de afaceri.
Acestea sunt: "În contextul pandemiei, aceştia au avut alte lucruri mai importante de făcut/gestionat. Consider tolerabilă lipsa de reacţie"; "Un gest de sfidare la adresa mediului de business şi a cetăţenilor pe care îi reprezintă în Parlament"; "Dacă două persoane au răspuns, puteau să o facă şi restul" sau "Nu ştiu, nu mă interesează".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.