URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2020, 16:00

Nu le pasă! Doar doi din 13 parlamentari bihoreni au transmis Federaţiei Patronilor Bihor soluţii pentru repornirea economiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar doi din cei 13 parlamentari bihoreni interpelaţi în urmă cu o lună, printr-o scrisoare deschisă, de Federaţia Patronilor Bihor au transmis organizaţiei măsurile pe care le prevăd pentru repornirea economiei româneşti după ieşirea populaţiei din izolare.

Prea puţini...

Cei doi parlamentari au fost udemeristul Cseke Attila, care a răspuns personal în aceeaşi zi, şi liberalul Cornel Popa, care a transmis FPB punctul său de vedere prin intermediul unui consilier.

"Dacă ar fi să vorbim procentual, pornind de la faptul că doar 2 persoane din 13 au răspuns apelului iniţiat de către organizaţia noastră, vorbim de 15%, un procent mic, care ar putea fi considerat îngrijorător în relaţia Reprezentant în Parlament - Mediu de Afaceri local - Societate civilă, FPB reprezentând interesele legitime ale unor antreprenori care, la rândul lor, reprezintă sute, mii de angajaţi din judeţul Bihor", a transmis luni preşedintele FPB, Dinu Meşter, precizând că refuză să catalogheze lipsa de reacţie a mediului politic bihorean, pentru a nu fi acuzat de subiectivism.

FPB le-a transmis public politicienilor bihoreni în urmă cu o lună două întrebări. Prima întrebare a fost: "De ce noi, întreprinzătorii din România, suntem trataţi diferit faţă de omologii noştri din Uniunea Europeană? Şi ne referim, bineînţeles, la procente din salarii şi din PIB, nu la sume în valoare absolută". A doua întrebare era: "Ce măsuri prevăd aleşii noştri din Parlamentul României şi conducătorii noştri din Guvernul României, pentru a susţine repornirea economiei româneşti, după încetarea stării de urgenţă?"

„Cum catalogați?”

În urma reacției politicienilor, Meșter a anunţat că a iniţiat un sondaj de opinie pe adresa de email federatiapatronilor@gmail.com pentru a afla și părerea bihorenilor. Participanţii la sondaj au de ales între patru răspunsuri cu privire la lipsa de reacţie a parlamentarilor bihoreni faţă de problemele mediului de afaceri.

Acestea sunt: "În contextul pandemiei, aceştia au avut alte lucruri mai importante de făcut/gestionat. Consider tolerabilă lipsa de reacţie"; "Un gest de sfidare la adresa mediului de business şi a cetăţenilor pe care îi reprezintă în Parlament"; "Dacă două persoane au răspuns, puteau să o facă şi restul" sau "Nu ştiu, nu mă interesează".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Daca vrei sa schimbi lumea, du-te acasa si iubeste-ti familia!
daca aveti nevoie de raspunsuri, angajati vorbitori de lb germana si cititi legislatia germana. nu trebuie inventata roata, ci doar copiat modelul german, care este simplu si eficient. Dl Mester este pus pe fapte mari, ceea ce este o initiativa laudabila. de aceea inainte de a schimba societatea, sa tina minte un citat din Maica Tereza: Daca vrei sa schimbi lumea, du-te acasa si iubeste-ti familia!
Postat 28 Aprilie 2020, 20:37 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON