URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2014, 14:35

Noi suspecţi în dosarul preotului evazionist Ovidiu Pop: administratorii a trei firme "fantomă" au fost reţinuţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi reţineri în dosarul "Varadia Bussines", deschis pe numele preotului ortodox Ovidiu Pop de la Biserica cu Lună şi al asociatului său, Kallos Lorand, arestaţi după ce au fost prinşi că au pus pe picioare o reţea evazionistă care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii cu produse din carne, cumpărate în numele unor firme fantomă şi vândute în măcelării din tot judeţul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat vineri că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei orădeni, reprezentanţi unor societăţi comerciale, acuzaţi că ar fi emis facturi fictive către Varadia Bussines în care atestau livrări de mărfuri către societate.

"Ulterior cei trei au ridicat personal în numerar contravaloarea produselor, pe bază de documente false", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Cele trei persoane suspectate de complicitate la evaziune fiscală au fost reţinute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru 24 de ore şi prezentate, vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde procurorii au dispus eliberarea lor sub control judiciar. Până în prezent, în dosar sunt anchetate în total şapte persoane, dintre care două sunt arestate iar trei sub control judiciar.

Cine sunt cele trei marionete? BIHOREANUL a aflat că e vorba Urs Bela, administrator împuternicit al firmelor Faraon SRL şi, o perioadă, pentru Parbour SRL, Adrian Naghi, şi el împuternicit al Parbour SRL dar şi angajat la Varadia Bussines, respectiv Balogh Timea, 26 ani, administrator al Jahim SRL. Toate erau firme fantomă înfiinţate de cetăţeni maghiari şi lăsate apoi pe "mâna" unor persoane cu probleme financiare şi fără prea multă şcoală, prin împuterniciri notariale.

Potrivit unor surse din anchetă, Urs Bela, de pildă, are doar studii gimnaziale şi până să devină administratorul Parbour, nu a avut vreun loc de muncă, Adrian Naghi era folosit pentru ridicarea sumelor de bani trimise de preot şi asociatul său pentru plata facturilor false, care mai apoi erau returnaţi celor doi, mai puţin un comision de 5% din valoare.

Afacerile învârtite de preotul Ovidiu Pop şi asociatul său erau de anvergură. Conform anchetatorilor, numai în ultimele trei luni ale anului trecut, Varadia Bussines a înregistrat facturi în valoare de 1,2 milioane de lei doar de la firma Jahim SRL administrată de Balogh Timea, sub pretextul unor livrări de carne.

Atât doar că, din verificările făcute de inspectorii Agenţiei Naţionale Antifraudă Fiscală Bihor, în aceeaşi perioadă, Jahim nu a raportat fiscului că ar fi efectuat achiziţii intracomunitare, iar sediul declarat al societăţii era unul fictiv, unde în realitate funcţiona un cabinet de avocatură.

Citiţi povestea afacerilor de milioane învârtite de preotul de la Biserica cu Lună în articolul: "Hoţul din altar: Preotul arestat pentru un tun de 1,8 milioane de euro învârtea afaceri chiar în clădirile episcopiei!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Evaziune, numele tau e IMPact!
Se vorbeste aici de evaziune fiscala! Sa va prezint si eu un caz(care sper sa intre in atentia autoritatilor competente!)! Un dezvoltator de ...mare IMPact pe piata nationala a vandut in 2013-2014(poate si inainte)case cu TVA redus de 5%. Codul fiscal reglementeaza FOARTE CLAR(pare ciudat dar asa e!)posibilitatea facturarii cu TVA de 5%: NUMAI LOCUINTE CARE POT FI LOCUITE DEINDATA si NUMAI DACA SE SITUEAZA PE SUPRAFETE DE TEREN MAI MICI DE 250 mp. IMPact insa a facut cum a vrut si deocamdata nimeni nule reproseaza NIMIC. Eu sper ca DEOCAMDATA! Pe ce ma bazez? IMPact a realizat mash-uri amplasate in Cartierul EUROPA prin care singur recunoaste ca vinde cu 5% CASE NEFINISATE! Clar? NEFINISAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATE! De ce inca nu a intervenit nimeni? Ba mai mult, unele erau amplasate pe terenuri mai mari de 250 mp?!
Postat 01 Iunie 2014, 11:33 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON