URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Hoţul din altar: Preotul arestat pentru un tun de 1,8 milioane de euro învârtea afaceri chiar în clădirile episcopiei!

Hoţul din altar: Preotul arestat pentru un tun de 1,8 milioane de euro învârtea afaceri chiar în clădirile episcopiei! SUB SECHESTRU. Preotul Ovidiu Pop (medalion) şi-a cumpărat o viluţă în cartierul Europa (foto), pe care - ghinion - săptămâna trecută procurorii i-au pus sechestru, ca şi pe cele două maşini înregistrate pe numele său, un Seat şi un Passat, ambele achiziţionate anul trecut
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episcopii, preoţii şi diaconii să nu se facă arendaşi sau administratori, nici să-şi agonisească hrana din lucrurile de ruşine şi necinstite, căci sunt datori a se uita la ceea ce este scris: oricine se osteneşte pentru Dumnezeu nu se amestecă în lucrurile lumeşti, căci nu se poate sluji la doi stăpâni.

Preotul Ovidiu Pop, slujitor la cea mai cunoscută catedrală din Oradea, Biserica cu Lună, a încălcat atât rânduielile bisericeşti, cât şi pe cele lumeşti. S-a aflat asta săptămâna trecută, când a fost arestat pentru că ar fi pus pe picioare o reţea evazionistă care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii cu produse din carne, cumpărate în numele unor firme fantomă şi vândute în măcelării din tot judeţul.

BIHOREANUL a descoperit că preotul nici măcar nu era la prima sa afacere lumească! Încălcând canoanele pe care le propovăduieşte, Pop a patronat mai multe firme ale căror sedii erau chiar în imobilele Episcopiei Ortodoxe!

Afacerist în sutană

Sălăjan de origine, Ovidiu Pop a ajuns în Oradea în 1999, întâi ca diacon la Parohia Centrală din municipiu, iar un an mai târziu ca preot misionar. Tot atunci a intrat în afaceri, înfiinţând primele sale firme care vindeau maşini second-hand aduse din Occident: Alpha Gama SRL, cu sediul pe Roman Ciorogariu 8-10 (în căminul Episcopiei Ortodoxe), şi Comemara SRL, pe Iuliu Maniu 4, pe atunci casă a Parohiei centrale, unde preotul a şi locuit până când imobilul a fost retrocedat Episcopiei Greco-Catolice.

Unii dintre colegi îl descriu ca fiind un om bun, grijuliu, binevoitor şi învăţat, având două masterate, unul în Istorie Bisericească şi Morală, obţinut la Hope University of Liverpool, iar celălalt în Istorie Bisericească Universală, la Sibiu. Alţii zic că, din contră, era rece şi cu nasul pe sus.

Şi unii, şi alţii ştiau, însă, că atunci când se dezbrăca de sutană, Pop învârtea afaceri pe care dogmele bisericeşti le interzic cu desăvârşire, sub sancţiunea caterisirii. Amploarea lor nu au cunoscut-o. Puteau doar ghici cât erau de profitabile, după bolizii pe care preotul îi schimba mereu, după amenajările pe care le făcuse în  locuinţa pe care o primise cu chirie de la parohie şi pe care a transformat-o în apartament de lux, pentru ca anul trecut să se mute în propria vilă din cartierul Europa. Dintr-un salariu de preot şi din cel de învăţătoare al soţiei cu greu se puteau face toate acestea.

Banul, ochiul...

Ce învârtea s-a aflat abia săptămâna trecută, când Pop a fost ridicat de acasă într-o anchetă a Parchetului Bihor, sub acuzaţia că a fraudat Fiscul cu 1,8 milioane euro, prin intermediul unei firme, Varadia Bussines, profilată pe comerţul cu produse din carne.

Anchetatorii susţin că din 2012 societatea a înşelat statul înregistrând achiziţiile de carne făcute din Ungaria în contabilitatea unor societăţi fantomă - Parbor SRL, Faraon SRL, Jahim SRL, Petymar Trade SRL, Plant Angro SRL şi Frigo Meat SRL - de la care Varadia prelua apoi produsele, însă numai scriptic. Scopul? Firmele interpuse acumulau datoriile pentru ca beneficiarul real, Varadia Bussines, să scape de plata dărilor şi, astfel, să poată pune un adaos foarte mic peste preţul de achiziţie - doar 20 de bani pe kilogram - şi să vândă produsele la preţuri mult mai mici faţă de competitori.

Caracatiţa

Afacerea a ajuns în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor în decembrie 2012, când aceştia se ocupau de alţi evazionişti, acuzaţi de un prejudiciu de aproape 12 milioane lei prin tranzacţii intracomunitare ilicite cu zahăr şi ulei, despre care ulterior s-a aflat că erau coordonaţi de Gyorgy Monika, o orădeancă protejată şi chiar finanţată de fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, acum judecat în stare de arest pentru corupţie.

În timpul cercetărilor făcute în respectivul dosar, poliţiştii SIF au descoperit că trei dintre firmele care îi furnizaseră facturi lui Gyorgy - Parbor, Petymar Trade şi Plant Angro - livraseră documente şi în alte afaceri ilegale, motiv pentru care au extins investigaţiile până au descâlcit şi iţele dosarului Varadia.

În anchetă

În acest caz au urmat luni de zile de filaje şi interceptări, efectuate cu ajutorul ofiţerilor SRI. Nu mică a fost surpriza când anchetatorii au descoperit că unul dintre capii noii reţele evazioniste era preotul Ovidiu Pop, intrat în firma Varadia Bussines în toamna anului trecut, ca asociat în părţi egale cu un alt sălăjan, Kallos Lorand. Acesta îşi formase un circuit prin care întreaga marfă importată de Varadia de la două firme din Ungaria era trecută în acte prin cele trei firme fantomă. Apoi, odată cu cooptarea preotului, afacerea a explodat. Zilnic, erau importate cantităţi uriaşe de carne, iar pentru a reduce cheltuielile Pop şi Kallos şi-au înfiinţat chiar şi propria firmă de transport, Crisia Logistic SRL.

Pentru a-şi pierde urma, cei doi au schimbat şi firmele fantomă, înfiinţând alte două - Jahim SRL şi Frigo Meat SRL. Din anchetă a reieşit că toate erau reprezentate de persoane cu probleme financiare şi cu un nivel redus de pregătire. Mihai Crainic, pus de formă ca administrator la Frigo Meat, a acceptat acest rol de figurant pentru a face rost de bani cu care să-şi achite datoriile la cămătari, iar Urs Bela, administrator al firmelor Faraon şi Parbor, are doar 8 clase şi, până să devină "patron", n-a lucrat nicăieri.

Popă "terminator"

Reprezentanţii firmelor fantomă preluau scriptic marfa intrată în ţară, iar apoi o facturau către Varadia Bussines, care le vira în cont contravaloarea produselor. Banii erau ridicaţi apoi de reprezentanţii societăţilor şi returnaţi către Pop şi Kallos, mai puţin un "comision" de 1-3 % pentru serviciul lor.

Poliţiştii au aflat că până şi firma Varadia avea la conducere un "om de paie", căci administratorul Mihai Aurel era şef doar cu numele. "Pentru toate firmele primeam banii pentru achiziţii de la Pop Ovidiu şi Kallos Lorand. Aurel Mihai era administrator la Varadia doar în acte, deoarece de activitatea societăţii se ocupa tot Pop Ovidiu şi Kallos Lorand", a declarat anchetatorilor unul din  foştii agenţi de vânzări ai societăţii, Ciprian Tonţ.

Acesta a dezvăluit toată schema după care funcţiona reţeaua, susţinând că în primăvara acestui an s-a speriat de anvergura afacerii şi şi-a dat demisia. Nu fără repercusiuni. "Deoarece am plecat la o altă firmă, care se ocupa tot cu achiziţia de carne din Ungaria, Ovidiu Pop m-a ameninţat că mă termină, fiindcă am furat clienţi de la firma sa", a explicat agentul la audieri.

În arest

Înarmaţi cu suficiente probe, săptămâna trecută procurorii au decis să acţioneze în forţă. Luni, împreună cu inspectorii Direcţiei Antifraudă, aproximativ 50 de poliţişti de la SIF, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de la Poliţia Municipiului au descins la sediile firmelor şi la locuinţele a nouă persoane implicate, de unde au ridicat acte contabile, agende, calculatoare, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare şi 7.000 lei cash. Cei nouă au fost duşi la sediul Poliţiei pentru audieri, în finalul cărora preotul Ovidiu Pop, asociatul său Kallos Lorand, agentul Ciprian Tonţ şi patronul Frigo Meat, Ioan Şuteu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, primii doi pentru evaziune fiscală, iar ceilalţi pentru complicitate.

O zi mai târziu, Pop, Kallos şi Şuteu au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului Bihor, care au dispus arestarea lor pentru 30 de zile. Principalul motiv e că, în ciuda probelor evidente adunate împotriva lor, au negat orice faptă. În schimb, Tonţ, care a fost sincer, a scăpat de arest, fiind cercetat în libertate.

Vrea la slujbă

Ulterior, anchetatorii au inventariat şi proprietăţile celor anchetaţi, bunurile firmei Varadia Bussines şi ale celor implicaţi fiind puse sub sechestru. Trimis în spatele gratiilor, cu afacerea prăbuşită şi cu averea sub lacăt, preotul încă visa. "Sunt nevinovat, este o înscenare, eu am respectat legea. Sper să se termine povestea asta şi să mă întorc să slujesc", a declarat Pop pe coridorul Tribunalului.

Arestarea sa a declanşat, însă, scandal în Episcopia Ortodoxă, mai-marele acesteia, PS Sofronie, aflând abia acum de afacerile preotului. Enervat la culme, episcopul l-a suspendat pe Pop din funcţie până finalizarea cercetărilor, măsură anunţată printr-un comunicat. "Îndată ce s-a aflat despre situaţia apărută, în dimineaţa zilei de 13 mai 2014, preotul misionar Ovidiu Pop a fost oprit total de la săvârşirea celor sfinte, pe întreaga durată a cercetărilor penale, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie luate toate măsurile care se impun". Semn că Prea Sfinţitul n-are de gând să-i ierte prea uşor păcatul...


LA PURECAT
Carne fără aviz sanitar

Din interceptările convorbirilor telefonice dispuse în dosarul Varadia reiese că reprezentanţii firmei vindeau la negru o parte din mărfuri care, pe de altă parte, nici nu aveau aviz sanitar veterinar, fapt care, pe lângă prejudiciul adus bugetului de stat, a creat şi o stare de pericol pentru sănătatea publică.

Faptele de evaziune sunt verificate în prezent şi de inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea, care, în paralel cu ancheta penală, fac propriile cercetări, verificând actele contabile de la toate punctele de lucru ale firmei preotului Pop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
PROBA DNA
EVIDENTEI NU-I TREBUIE PROBE!
Postat 10 Iulie 2014, 16:52 de mosu
supozitii, supozitii....
D-na Laura Gal isi cam manipuleaza cititorii, din pacate.....
Postat 05 Iunie 2014, 21:41 de observator
raspuns
@Prof. F. Strugaru daca procuroii prin rechizitoriu l-am trimis in fata Instantei iar judecatorii au dat verdictul in privinta arestarii preventive inseamna ca exista indicii serioase in acest sens! oricum nu s-a judecat fondul, functioneaza e drept prezumtia de nevinovatie dar chiar fara dovezi nu cred ca se pornea totul
Postat 04 Iunie 2014, 10:13 de TDS
Unde dai si unde crapa
Alta era ideea. Un om a fost insultat public fara dovezi, doar dupa formula "se pare ca.." Gazetaria facuta cu profesionalism este o arta, nu o balacareala la usa cortului. Dincolo de aceasta intamplare nefericita, mie imi miroase din toate partile a invidie si mai ales rautate..
Postat 02 Iunie 2014, 23:35 de Prof. F. Strugaru
Il n'y a pas de fumee sans feu!
@Prof. F. Strugaru: te contrazici singur! O data spui despre Ovidiu Pop ca "Il stim un om inteligent, intelept, cult, demn, a carui moralitate nu a putut fi pusa la indoiala in toti anii de slujire religioasa" dupa care zici: "El nu putea fi tarat cu buna stiinta intr-o asemenea situatie. In cel mai rau caz a fost o greseala involuntara sau o victima colaterala.". Pai daca era inteligent cum putea fi tarat fara sa stie el? Da, deocamdata este vorba despre indicii serioase ale procurorilor si numai Justitia este cea care va da verdictul final! Insa da-mi voie sa-ti spun ca totusi "popa" traia pe picior cam mare! Exagerat de mare! Pentru o familie compusa din preot, invatatoare si copil(eu stiu de unul, poate sunt mai multi); cu veniturile aferente acestor profesii!
Postat 01 Iunie 2014, 10:37 de TDS
Hotul din altar ???!!
Hotul din altar??!!... Inainte de toate, Hristos s-a inaltat. Preotul Ovidiu Pop, arestat preventiv, se declara nevinovat.De ce nu l-am crede?Il stim un om inteligent, intelept, cult, demn, a carui moralitate nu a putut fi pusa la indoiala in toti anii de slujire religioasa. El nu putea fi tarat cu buna stiinta intr-o asemenea situatie. In cel mai rau caz a fost o greseala involuntara sau o victima colaterala. Justitia va decide! Credinciosii Bisericii cu Luna il asteapta sa revina in ciuda ironiei nedisimulate cu care autoarea articolului "Hotul din altar" isi exprima scepticismul. E greu sa gasesti in Biserica cu Luna o persoana care sa aiba de spus ceva rau despre preotul Ovidiu Pop. Deci, nu veti gasi in biserica un om de bunacredinta care sa puna la indoiala seriozitatea, competenta, daruirea de care parintele a dat dovada in activitatea sa. Vocea, calmul, seriozitatea l-au facut un preot indragit. Parintele Ovidiu Pop face parte dintr-o echipa de preoti care i-au fost model de slujire religioasa, preoti, care duc cu vrednicie mai departe traditia seculara de indrumare duhovniceasca a acestei minunate catedrale. Si nu e nevoie de vorbe mari. Biserica arhiplina, neincapatoare pentru credinciosi vorbeste de la sine despre calitatile acestor minunati preoti. Ii iubim, ii respectam, sunt prietenii nostri, sunt calauzele noastre, sunt legatura noastra cu D-zeu. De aceea a insulta josnic un preot al acestei biserici, mai ales fara dovada juridica este o jignire adusa tuturor crediciosilor care frecventeaza Biserica cu Luna. Ne simtim cu totii loviti de limbajul vulgar, dispretuitor folosit de autoarea articolului "Hotul din altar". Pentru noi altarul este Sfantul Altar despre care vorbim cu retinere si respect, este locul Sfintei Euharistii; daca stie autoarea despre ce vorbim.Simpla alaturare a cuvintelor hot si altar este deja o blasfemie.Sutana preotului, termen folosit peiorativ in scrisul autoarei este reverenda in fata careia ne plecam capul cu smerenie ca fiind incarcata cu energiile Sfantului Altar, indiferent de cine o poarta. Fara indoiala autoarea are un of impotriva Bisericii Ortodoxe sugerand cu indrazneala ca activitati ilegale s-ar desfasura chiar in incinta Episcopiei Ortodoxe, deci sub obladuirea bisericii. Sa speram ca reprezentantii Episcopiei Ortodoxe Romane vor lua masurile cuvenite impotriva unei asemenea calomnii. Daca articolul este scris la comanda este condamnabil, daca sunt pareri personale este lamentabil. Dar Gal a decis. Preotul Ovidiu Pop este hot, samsar, terminator(limbaj de elev repetent la educatie civica).Ce nevoie mai avem de tribunal, de judecatori, de magistrati? Gal a hotarat public: Ovidiu Pop este vinovat. Cat profesionalism dovedeste un gazetar care isi permite sa dea verdicte inaintea justitiei? Dar CINE este Gal? Putine date avem din propria-i prezentare: studii liceale. Alte diplome - . A scis mult. Asta nu e o garantie a calitatii. Poti scrie mult si prost ca in cazul de fata. Majoritatea articolelor sale sunt scrise in acelasi registru. Acuza, jigneste, insulta, calomniaza cu sete, cu placere, cu ura.Iata cine striga hotul. Cat despre inconsecventele articolului ar fi multe de spus, dar mai este timp.
Postat 30 Mai 2014, 23:54 de Prof. F. Strugaru
+ de 40 persoane fara munca
Buna ziua ,sincer niciuno sa gandit ca pentru prostie-sa nu spun mai mult- facute de -Propietari Varadia- + DE 40 DE PERSOANE SI FAMILIE LOR CARE NU SUNT VINOVATE CU NIMIC AU PIERDUT LOC DE MUNCA? Acesta este cel mai mare problema in urma actiuni facute de altri...... Trezirea la realitate UOMINI BUNI....... Mauro
Postat 28 Mai 2014, 12:15 de Mauro
+ de 40 persoane fara munca
Buna ziua ,sincer niciuno sa gandit ca pentru prostie-sa nu spun mai mult- facute de -Propietari Varadia- + DE 40 DE PERSOANE SI FAMILIE LOR CARE NU SUNT VINOVATE CU NIMIC AU PIERDUT LOC DE MUNCA? Acesta este cel mai mare problema in urma actiuni facute de altri...... Trezirea la realitate UOMINI BUNI....... Mauro
Postat 28 Mai 2014, 12:09 de Mauro
Laura GAL, vinzi gogosi !!!
BIHORELU, sunteti mitomani!
Postat 22 Mai 2014, 22:47 de observator
sweet home
@Ghiusi: cred că nu depun! Dar și dacă ar depune nu s-ar întâmpla mare lucru. Cine este curios să intre pe site-ul Primăriei unde tocmai ce s-au depus noile Declarații! Toți(dar absolut toți)au împrumuturi de la Bănci, soacre, tați! Case pe numele copiilor (exagerat)de minori! Haida de, nu cumva "împrumuturile"astea sunt de natură să mascheze?! Sau cei care au case în construcție! De câțiva ani tot construiesc pe ele!(Deși unii sunt de specialitate chiar ingineri constructori!) Asta iar ca să se demonstreze că o casă nu se ridică cât ai zice...pește!
Postat 22 Mai 2014, 08:26 de TDS
Declaratie de avere
Dar preotii nu depun declaratii de avere?Sa vezi atunci surprize....
Postat 22 Mai 2014, 06:30 de Ghiusi
Chiar credeti?
Chiar credeti ca Sofronel nu stia de afacerile acestui infractor? Sigur lunar sau anual ii vira popa asta si lua partea, ca altfel nu l-ar fi tinut preot la biserica cu luna...iar acu ce face??? se dezice de el....cica nu stia...stiau toti preotii din oras de afacerile lui, da marele Sofronel nu stia...buna gluma asta, prietenii stiu de ce
Postat 21 Mai 2014, 15:27 de io
da, legea e pentru toți
@anonim eu mă refeream strict la legislația în domeniul construcțiilor(gardul, panourile, modificările). cel puțin o astfel de nerespectare nu aduce atingere altor valori. Despre respectarea Legii în general, ce să mai spun! Da, Legea trebuie respectată de toți! Mai sunt și excepții, să știi...
Postat 21 Mai 2014, 14:05 de TDS
TDS
asa este sa respecte legislatia in domeniu, dar asta ar trebui pentru toti sa fie valabil nu doar pentru preoti. ma indoiesc ca vreo alta firma cu profit in tara respecta legea, pentru mine unul esenta problemei e ca se aresteaza "evazionisti", "spagari" de 200$ iar cei violenti se plimba linistiti pe strazi ... ma rog, unde e justitie nu e loc de tocmeala.
Postat 21 Mai 2014, 12:45 de anonim
probleme...
@anonim problema este proveniența banilor(mulți)necesari pentru panouri și gard! Plus nerespectarea legislației în domeniu!
Postat 21 Mai 2014, 10:29 de TDS
??
Ar mai trebui si oamenii sa-si vada de necazurile lor si sa nu le mai umple popilor buzunarele sutanelor cu bani...Credinta exista si fara ei...niste umflati cu mertane si viloace....acu se construiesc biserici si pt copii lor doar n-o sa le lase parohia mostenire....asta cam ca la politicieni...urmeaza copii lor pe posturi....auzi ca un popa-i securist unu-i valutist unu evazionist....ce-i asta???Lehamite si scarba....
Postat 21 Mai 2014, 10:18 de zoli
Ottoul
in cazul asta va recomand Ateismul : o organizatie non-profet !
Postat 21 Mai 2014, 09:28 de Otto
???
aici era problema ... la gard si la panourile solare ... de aia mor oameni pe strada in plina zi. acum ma pot plimba cu copil linistit prin Lotus.
Postat 21 Mai 2014, 08:48 de anonim
preoția înfundă România
Casa din Cartierul EUROPA(situată foarte aproape de cea a unei persoane din Primărie)a mai și dotat-o cu zeci de panouri solare(atât pe acoperișul casei cât și pe cel al terasei). Această investiție probabil a mai costat și ea câteva mii de euro, la fel ca gardul împrejmuitor și cel care separă curtea/grădina de proprietățile învecinate. Bineînțeles toate făcute fără vreo autorizație de construcție cum sunt aproape toate modificările realizate în Cartier. Probabil că dacă DNA-ul ar avea competența să verifice toate proprietățile din Cartier(evident, nu o are)ar constata sigur, sigur, sigur că 90% sunt obținute prin mijloace nu tocmai…ortodoxe(ca să păstrăm tema !). Poate cei de la investigarea fraudelor ? PS Sâmbătă a fost nunta surorii popii ! Cam tristă trebuie să fi fost. Oricum au fost prezente alte rude(în familie preoția fiind în mare vogă !)
Postat 21 Mai 2014, 08:34 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON