URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 26 OCTOMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În 25 octombrie anul Domnului 2000, a apărut primul număr din BIHOREANUL. Dacă Alexandre Dumas a avut strălucita idee să continue povestea nemuritoare a muschetarilor şi să ni-i arate după 20 de ani, hai să fac şi eu la fel, dar invers. Să vedeţi cum eram noi acum 20 de ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Da, s-au făcut 20 de ani de BIHOREANUL! Potrivit planurilor noastre de mai an, azi ar fi trebuit să sărbătorim "a la grande", să facem o mare sărbătoare din acest eveniment, o adevărată "Zi a BIHORENILOR", organizată în aer liber, poate la Cetatea Oradiei, deschisă tuturor... N-a fost să fie. În mijloc de toamnă, poate că vremea ne-ar fi îngăduit. Vremurile, însă, nu.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu ştiu ce şanse rămân, după ultima decizie a Curții Constituționale, ca alegerile legislative să fie la termen, aşa încât actualii parlamentari să nu-şi depăşească mandatele constituţionale. Deşi, potrivit Constituţiei, prelungirea acestora e posibilă doar în anumite condiţii (stare de război, de calamitate, de urgenţă) care, slavă Domnului, nu există, CCR a ajutat din nou PSD, dornic ca scrutinul, cu orice preţ, să aibă loc cât mai târziu.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Alegerile interne în PNL Bihor au murit, s-a votat fără comentarii lista impusă de șefu'. Desființarea competiției interne într-un partid poate fi catalogată drept aroganță bazată pe putere și, adeseori, este primul pas către pierzanie. Nu comentez lista lui Bolojan și nici competențele membrilor ei, care sunt convins că se vor descurca în Parlament, ci doar moartea unui principiu simplu, însă esențial, care stătea cândva la baza funcționării partidelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre rezultatul alegerilor locale?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ prevede ce drepturi și ce obligații au consilierii locali și județeni, primarul, viceprimarul și președintele consiliului județean. Iată care sunt acestea...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În urma identificării unor cazuri de listerioză în Marea Britanie, este bine de ştiut că această afecţiune infecţioasă rară este transmisă de obicei la oameni prin consumul unor alimente contaminate cu Listeria (lapte insuficient pasteurizat, brânză şi alte produse lactate, carne insuficient preparată termic), sau, mai rar, prin contact direct cu alte persoane sau animale infectate. Listerioza afectează cel mai frecvent nou-născuţii, bătânii, gravidele şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut.

Nişte ţărani

Niște țărani 6: Ţăranii şi pandemia
Nişte ţărani
Vremuri triste, cu șezut în casă, vremuri tulburi, cu plimbări cu mască. Unii se tem de Covid, alții, care s-au imunizat de mici cu Cavit, nu. Unii se tem conștient, în alții a dat boala teoriei conspirației… O perspectivă originală asupra felului în care e percepută pandemia în lumea satului românesc, într-un nou episod al serialului umoristic „Niște țărani”, semnat de Dan Stan.
26 Iulie 2020, 16:01
Nişte ţărani 5: Ţăranii şi ninja
Nişte ţărani
Nici pentru ţărani nu mai e un secret că ninja există şi nu, nu este portretul robot al politicianului român! Ninja a ajuns şi in satele de la noi, antrenaţi pe câmp, cu oile, pe hotar, cu sapa ori cu coasa, ori în sălile de sport clădite cu atâta trudă pentru ca nană Nuţi să aibă unde bate un volei, seara, după mulsul vacilor. Aţi văzut vreodată un ninja la ţară? Nu... Aţi văzut ce rapizi sunt? "Nişte ţărani 5" - un nou episod din serialul BIHOREANULUI - vi-l prezintă pe singurul ninja care s-a deconspirat...
09 Iunie 2012, 14:09
Toţi ţăranii preşedintelui
Bihoreanul tipărit
Serialul "Nişte ţărani" continuă, spre disperarea celor lipsiţi total de rădăcini rurale... După Yalta şi Malta, o nouă întâmplare zguduie destinul unei naţiuni. Urmând firul conspiraţiei, aflaţi cum, într-un final apoteotic, patriotismul şi dragostea de ţară înseamnă prea puţin pentru a hotărî destinul unui preşedinte...
13 Ianuarie 2010, 13:39
Nişte ţărani 3
Nişte ţărani
Controversatul serial "Nişte ţărani" continuă, la cererea cititorilor (a unora, ce-i drept)...
08 Ianuarie 2009, 06:47
Nişte ţărani 2
Nişte ţărani
Nişte ţărani 2 - 2008 - DivX-no sub/srt. În curând şi pe DVD!
11 Iunie 2008, 06:42
Nişte ţărani 1
Nişte ţărani
Tricolorul, rămas de la alegeri, abia mai fâlfâie pe turla bisericii. E pace şi linişte în satul românesc...
09 Iunie 2008, 06:35

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1145 RON
  • 1 EUR = 4.8744 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON