URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ne place sau nu, până la Revoluție Bihorul nu era considerat un județ foarte industrializat și nici nu avea un specific anume. La Craiova se făceau locomotive, la Arad tramvaie, la Pitești automobile, la Cluj și Timișoara carte. Noi, cu câteva excepții, eram croitorii și pantofarii Europei.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, când o parte a „comunității” LGBTQ+ din Oradea și-a făcut propriul festival Pride pentru al doilea an la rând, am luat parte la două dintre evenimentele întinse de luni până duminică. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Prin deja celebra Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 84/2024, prin care s-a introdus măsura „retragerii” permisului în cazul în care se refuză testarea cu privire la consumul de droguri, au fost operate și alte modificări importante și extrem de discutabile cu privire la legislația contravențiilor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.

Nişte ţărani

Niște țărani 6: Ţăranii şi pandemia
Nişte ţărani
Vremuri triste, cu șezut în casă, vremuri tulburi, cu plimbări cu mască. Unii se tem de Covid, alții, care s-au imunizat de mici cu Cavit, nu. Unii se tem conștient, în alții a dat boala teoriei conspirației… O perspectivă originală asupra felului în care e percepută pandemia în lumea satului românesc, într-un nou episod al serialului umoristic „Niște țărani”, semnat de Dan Stan.
26 Iulie 2020, 16:01
Nişte ţărani 5: Ţăranii şi ninja
Nişte ţărani
Nici pentru ţărani nu mai e un secret că ninja există şi nu, nu este portretul robot al politicianului român! Ninja a ajuns şi in satele de la noi, antrenaţi pe câmp, cu oile, pe hotar, cu sapa ori cu coasa, ori în sălile de sport clădite cu atâta trudă pentru ca nană Nuţi să aibă unde bate un volei, seara, după mulsul vacilor. Aţi văzut vreodată un ninja la ţară? Nu... Aţi văzut ce rapizi sunt? "Nişte ţărani 5" - un nou episod din serialul BIHOREANULUI - vi-l prezintă pe singurul ninja care s-a deconspirat...
09 Iunie 2012, 14:09
Toţi ţăranii preşedintelui
Bihoreanul tipărit
Serialul "Nişte ţărani" continuă, spre disperarea celor lipsiţi total de rădăcini rurale... După Yalta şi Malta, o nouă întâmplare zguduie destinul unei naţiuni. Urmând firul conspiraţiei, aflaţi cum, într-un final apoteotic, patriotismul şi dragostea de ţară înseamnă prea puţin pentru a hotărî destinul unui preşedinte...
13 Ianuarie 2010, 13:39
Nişte ţărani 3
Nişte ţărani
Controversatul serial "Nişte ţărani" continuă, la cererea cititorilor (a unora, ce-i drept)...
08 Ianuarie 2009, 06:47
Nişte ţărani 2
Nişte ţărani
Nişte ţărani 2 - 2008 - DivX-no sub/srt. În curând şi pe DVD!
11 Iunie 2008, 06:42
Nişte ţărani 1
Nişte ţărani
Tricolorul, rămas de la alegeri, abia mai fâlfâie pe turla bisericii. E pace şi linişte în satul românesc...
09 Iunie 2008, 06:35

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5468 RON
  • 1 EUR = 4.9692 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON