URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2021, 12:36

"Nişte cuvinţele în plus" (Povestea unui interviu ratat cu dr. Flavia Groşan)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miercurea trecută am aşteptat o oră şi jumătate în stradă pentru o "programare" la doctoriţa Flavia Groşan. De fapt, îmi încercam norocul. În ciuda mesajului pe care aceasta l-a transmis pe Facebook jurnaliştilor orădeni după "discuţia elegantă" de la Colegiul Medicilor, cum că n-o interesează presa locală, speram să accepte un interviu în care să-i adresez întrebările pe care Antena 3 nu a vrut să i le pună, fiindcă i-a "centrat" doar "servite". De pildă, despre studiile care i-au revelat schema secretă de tratament anti-Covid, cu "regine", "zmei" şi "valeţi". Dar şi despre alte chestiuni neclare şi nelămurite în ce o priveşte...

Anterior încercasem s-o sun, dar telefonul îi era mereu închis. Am încercat şi online, dar şi mesajul a rămas fără răspuns (abia miercuri, după ce am reuşit să pătrund în cabinet, asistenta sa mă lămurea: "Avem peste 3.000 de mesaje necitite şi programări până în 21 mai").

Cât durase aşteptarea, în faţa clădirii se strânseră alţi cinci clienţi. Pe unul îl ştiam, avusese Covid în septembrie, iar acum voia sfaturi pentru că nu se simţea ok. L-am întrebat dacă şi-a făcut un CT, dar mi-a împărtăşit teama că "mă pun ăştia în izolare din nou" dacă ar fi mers la medic. No comment.

Între cei dornici să devină pacienţii doamnei doctor era şi un tânăr fără mască, sunat la un moment dat de un amic pe care l-a întrebat dacă "vii la proteste şi în seara asta?". Nici asta n-o comentez, deşi m-aş putea întreba dacă nu cumva îşi plimbase Covidul în serile precedente prin Piaţa Unirii, Rogerius şi Nufărul, fiind gata să-l ducă acum şi prin Ioşia, cartierul pe care protestatarii anti-Covid urmau să-l colinde în acea seară.

Profitând că la un moment dat doctoriţa a ieşit în micuţul hol unde aşteptau alte 4 persoane, mi-am luat inima în dinţi, întrebând-o dacă mă poate asculta câteva minute. Mega-amabilă, mămoasă chiar, m-a primit în cabinet. Când a aflat, însă, că voiam doar un interviu, a refuzat categoric. Surpriză, nu pentru că într-un text recent mă îndoisem de "minunile" sale, ci amintindu-şi că în 2005, când a fost pusă (pe linie PD) directoare la Spitalul TBC, aş fi scris nelaudativ despre managementul său. "Doamne, ce bună eram atunci!", a exclamat doctoriţa, perplexându-mă.

Pe scurt, în ciuda rugăminţilor, a declinat oferta de interviu, explicând că în cele date anterior "şi aşa am spus nişte cuvinţele în plus". Aţi ghicit, acele "cuvinţele" despre medicii din spitale care "omoară" oameni cu oxigen şi cu protocoale. De atunci, de când am ieşit din cabinet (apropo, plin de flori de la pacienţi şi admiratori), nu-mi pot scoate din cap expresia aceea, "nişte cuvinţele", pe care mi-o amintesc de fiecare dată când protestatarii acuză medicii din spitale că sunt "asasini" şi "hoţi", stăpânii "dictaturii medicale".

E adevărat, doctoriţa-minune nu le mai repetă, de frică să n-o sancţioneze Colegiul Medicilor, dar răul l-a făcut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cum să dai interviu unui gunoi de ziarist?
Asta după ce propagandiștii Bihoreanului au măturat pe jos cu doctorii care au soluții de tratament, nu protocoale care nici măcar nu omoară nezocomialele din spitale, ci doar respectul față de tot sistemul medical, corupt și criminal deopotrivă.
Postat 06 Aprilie 2021, 13:47 de KP
mai schimbati directia!
ce ar fi , draga dle jurnalist, daca ai scrie matale mai bine despre stimabilii medici din spitalele de stat, care, si acuma, dupa marirea salariilor, primesc, in continuare spaga de rigoare , in sute de euro?! pentru o interventie chirurgicala, si azi, ti se sugereaza, mai mult sau mai putin discret ca, ar fi bine sa-i dai anestezistului niste vreo 400 de euro daca vrei sa te mai si trezesti, pe langa cei 600 pentru chirurg, in spital de stat unde ei sunt platiti cu 10.000 de lei/luna, indiferent ca au 1 sau 10 interventii asa ca fiti mai vigilent cu cei platiti din banii dvs., caci privatii, de bine de rau, se sustin singuri si nu e deloc usor
Postat 05 Aprilie 2021, 16:53 de saruman
????
Da' de cand are doamna doctor asistenta? Ca in urmă cu un an ea centra, ea da cu capu' , soțul bătea la casa de marcat .
Postat 05 Aprilie 2021, 15:59 de sssss
idolul si adevarul
Nu cred ca de data aceasta conteaza cum il idolizeaza pe Bolojan (si pe mine ma deranjeaza ca sunt lipsite de obiectivitate). Nu conteaza nici macar ce parere personala are. Insa, in articol sunt prezentate si cateva fapte, "oameni in actiune". Iar existenta lor, actiunile lor ne poate ingrijora. Inca un argument suprem asupra necesitatii "raspunderii penale covid19". Nu restrictii. Nu HoReCa inchis. Nu ore de culcare. Nu declaratii. Numai raspundere penala cu despagubire si plata spitalizarii... si evident, masca. Chestii cu care te poti obisnui, deranjul cel mai mic. (si da, poti urmari ruta virusului - adica poti identifica cine te-a infectat)
Postat 05 Aprilie 2021, 15:38 de sasi
Deontologie și obiectivism.
Nu mă îndoiesc că după toată gâlceava doamnei îi lipsesc cuvintele potrivite, dar, o întrebare am și eu...la fel de “centrate” și “servite” precum îi adresați dumneavoastră primului de la județ, a cărui simpatizant numărul unu sunteți, excluzând orice formă de deontologie și obiectivism?
Postat 05 Aprilie 2021, 12:58 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON