URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2023, 12:40

Nicolae Ciucă ar fi înființat noul post de secretar general al Cancelariei pentru o orădeancă, supranumită „blonda lui Boc” 

Nicolae Ciucă ar fi înființat noul post de secretar general al Cancelariei pentru o orădeancă, supranumită „blonda lui Boc”  (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul României a decis în ședința de miercuri înființarea unui post de secretar general al Cancelariei Prim-Ministrului, iar Press Hub scrie, citând surse de la Palatul Victoria, că funcția ar fi fost anume introdusă pentru a fi ocupată de o apropiată a lui Emil Boc, Cynthia Curt Deaconescu, originară din Oradea.  

Înalt funcționar public

Introducerea în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului a funcției de secretar general, cu statut de înalt funcționar public, a fost decisă printr-o Hotărâre de Guvern adoptată în ședința care a avut loc miercuri. 

„Prin acest act normativ, se prevede în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului, existența funcției de secretar general, înalt funcționar public, numit în condițiile legii, prin decizie a prim-ministrului, cu încadrarea în numărul de posturi aprobat, prin transformarea unui post vacant existent. Potrivit hotărârii, secretarul general asigură stabilitatea funcționării Cancelariei Prim-Ministrului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile acesteia”, se arată într-o informare a Guvernului României. 

De asemenea, secretarul general poate îndeplini și alte atribuții prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al Cancelariei Prim-Ministrului ori încredințate de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, s-a mai precizat în informare. 

Cu dedicație?

Presshub.ro scrie că graba lui Nicolae Ciucă de a înființa, chiar în ziua a patra a noului an, noul post important ar fi un indiciu că, de fapt, este vorba despre o funcție „cu dedicație”.

Mai mult, citând surse de la Palatul Victoria, Presshub.ro susține că beneficiara noului post va fi Cynthia Carmen Curt, după căsătorie Deaconescu, despre care presa a scris în trecut că este protejata lui Emil Boc. 

Una dintre situațiile în care Cynthia Curt a atras atenția presei s-a petrecut în 2011, când aceasta a fost numită – pe când Emil Boc era premier – în poziția importantă de consul al României la Barcelona, fără ca femeia să aibă cunoștințe sau un background în diplomație, ci doar în domeniul juridic și în relații internaționale. Ea era poreclită atunci în presă „blonda lui Boc”. 

Anterior, ea a lucrat la cabinetul de premier al lui Emil Boc, iar, înainte, i-a fost asistent universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. 

Fiică de avocat, absolventă de Gojdu

După cum BIHOREANUL a scris la acea vreme, Cynthia Curt, născută Butuc, este o orădeancă absolventă de Gojdu, fiică de avocat, care s-a mutat la Cluj, unde a studiat dreptul la UBB.  

Acum, potrivit Presshub.ro, ea ocupă un post de inspector guvernamental în Secretariatul General al Guvernului și, în paralel, este lector universitar la UBB.

Contactată de site-ul menționat mai sus, femeia a negat că postul ar fi fost înființat pentru ea, dar nu a dat alte declarații pe această temă, îndrumându-i pe jurnaliști spre biroul de presă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O știți pe Cyntia?
Probabil că nu mai știți, când Boc plimba un urs de pluș mai mare decât el, urcând pe scările blocului unde locuia fata. Altfel, Cyntia e chiar o fată de milioane, din punct de vedere al competenței ... și e un câștig atât pentru viitorul "fost guvern Ciucă" cât și pentru următorul care se pregătește.
Postat 06 Ianuarie 2023, 10:05 de KP
ha, ha, ha !
Tanara amanta a lui ma_ciuca e atat de influenta in pnl incat ar merita la randul ei un amant mai tanar!
Postat 05 Ianuarie 2023, 16:57 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON