URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2023, 13:11

Ne enervează: Vecinii de coșmar care alungă copiii din locurile de joacă de pe strada Moldovei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe mămici de pe strada Moldovei nu mai știu cum să îi trateze pe niște vecini nemulțumiți de un loc de joacă din apropierea blocurilor.

Ca să gonească micuții, o familie aruncă pe geam cu apă, ouă sau cartofi și, mai rău, murdărește leagănele și băncile cu dejecții, resturi menajere sau vaselină.

Chemați de mămici, polițiștii s-au rezumat să constate, dar alte măsuri n-au luat. Probabil așteaptă să crească cei mici și să le treacă pofta de joacă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
galeata cu apa rece in capul celor de la CL
situatie neconfortabila. vecini nesimtiti si imbecili, care trebuie amendati. o galeata cu apa rece aruncata si in capul celor din CL care "Creaza parcuri sau spatii de joaca" intre blocuri. uitati-va cum arata bancile acelea - sunt bataie de joc, montate acum 60 de ani, exact asa sunt si in parcul Bratianul sau Balcescu.
Postat 01 Septembrie 2023, 20:01 de roger
P.S.
Am uitat sa precizez ca vecinul/vecinii de deasupra, cu porumbeii sunt aceiasi care au aruncat cu apa in capul copiilor mei, cind erau mai mici, acu vreo 7ani, pe motiv de galagie si deranj. Care m-au amenintat cu sectoristul. Pleca maica-mea cu ei in parcuri, ca sa nu fie scandal. Sorry
Postat 01 Septembrie 2023, 18:30 de excalibur
Sunt timid dar ma tratez
Pai, karma nu iarta. Ma luptam de vreo 4-5 ani cu porumbeii la casa. Nu stateam acolo, neterminata , dragul de vecin a avut ghinionul sa nu-si inchida pazia si l-au invadat porumbeii. A mea, pe stil chalet, o gramada de capete de grinzi unde poposeau de asemenea. Saptaminal cite un faras de gainat. I-am sugerat sa aplice "solutia finala", porumbeii sunt incadrati la daunatori(pest), nu au dusmani naturali, nu pot fi alungati, se inmultesc 3-4 rinduri de pui pe an. Ca daca mor in acoperis... Am poerdut zile la rind sa infund toate cotloanele pe unde ar putea sta, sirme, plase. Rezultatul: zeci de exemplare caka acoperisurile. La bloc, ma trezesc acu vreo 2 ani ca stimbabilul incepe sa dea papica la porumbei. Isi facuse o extensie la pervaz, sa aiba pasarile unde servi masa. Dupa vreo luna ii spun, vezi ca va trebui sa speli pervazele. Da din mina, chiar se arata dispus sa le spele, daca trebuie. Asta a fost anul trecut, in primavara. Vara trece, porumbeii ramin, eu rezist cu stoicism, ba, mai sunt locatari , careva o sa faca scandal. Trece si iarna. Tac. In primavara, imi montez o bucata de policarbonat deasupra geamului la bucatarie, si un balon gonflabil agatat intr-o ata. Porumbeii poposeau pe toate pervazele, erau deja zeci. In primavara, l am abordat pe seful de asociatie, i am aratat regulamentul din oradea care te face pasibil de 2000 lei amenda daca hranesti pe domeniul public pisici si porumbei. Deja erau 3 (trei) iubitori de porumbei pe aceeasi fatada a blocului care cumparau graunte si alimentau sobolanii cu aripi. Apoi, cu hirtia lipita in avizier, au incetat. Cred, ca peste vara am stat la casa, aici e alta echipa. Sunt bintuit deja , ma umple groaza ce va fi dupa ce voi pleca DINCOLO.
Postat 01 Septembrie 2023, 18:25 de excalibur
E vandalism clar
Nu este nicio deosebire intre ei si proiectul muian. Identificati, amenda, pusi sa refaca sau sa se recupereze financiar de la ei paguba. @excalibur, din postarea ta se intelege ca porumbeii au avut de suferit. Probabil ca si pensionarii daca si-au vazut porumbeii morti, dar indirect. Nu ca ar conta prea mult dar te credeam altfel...
Postat 01 Septembrie 2023, 16:37 de Kid
Vandalism
Poliția locală (care e degeaba) ar trebui să se sesizeze și să dea amenzi pentru vandalism.
Postat 01 Septembrie 2023, 16:21 de xcpdq
Cat de josnic si inuman
Sa arunci cu apa si oua pe copiii care se leagana si se dau pe topogane, sa dai cu vaselina. Astia nu merita nici un respect chiar daca au ani de viata. A lor e irosita, spre deosebire de alti eroi mentionati azi care se sacrifica ptr comunitate si reabiliteaza biserici de lemn
Postat 01 Septembrie 2023, 16:10 de unu
.....
De la politia asteptati rezolvare ?? Nu au ei vreme de asa ceva de multe ori stau in timpul serviciului la pacanele probsbil pazesc gagicile de acolo
Postat 01 Septembrie 2023, 15:43 de Otello
Razbunarea moarte n-are
Am patit si io ceva similar. Cum ca s-a pus problema la sedinta de scara si ca si a notat numarul de telefon al sectoristului. N-am avut nici o reactie, doar am fost mirat cum primaria autorizeaza sa faci copii in blocuri de locuit, acolo unde pensionarii se odihnesc dupa o viata de munca ( mai putin cei speciali) . Ar trebui niste saivane la margunea oraselor unde femelele umane sa fie incarturuite, supravegheate si puse la prăsit. Ce sa vezi, nici nu eram original, se gindisera nazistii cu mult timp inainte ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lebensborn ). Trecut-au anii. Acum doi ani a venit nota de plata. Au inceput sa hraneasca porumbei, pe pervaz, deasupra mea. Karma nu iarta. Trebuie rabdare...
Postat 01 Septembrie 2023, 13:28 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON