URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2016, 15:29

Mişcarea Populară îl acuză pe Cornel Popa că face campanie pentru ALDE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Mişcării Populare Bihor, fostul jurnalist Daniel Meze, l-a acuzat, luni, într-o conferinţă de presă pe Cornel Popa de comportament "nedemocratic" deoarece ar sprijini ALDE în campania electorală deşi este preşedinte al PNL Bihor.

"Domnul Cornel Popa, preşedinte al PNL Bihor şi al CJ Bihor, nu vrea să se pensioneze, mai exact nu vrea să se lase pensionat de către domnul Ilie Bolojan. Mai mulţi oameni din judeţ, candidaţi pe care-i avem la primării şi membri de partid, ne spun că domnul Popa umblă prin judeţ şi face respiraţie gură la gură la ALDE, resuscitând un actor politic până acum irelevant pe scena bihoreană", a susţinut Daniel Meze, acuzându-l pe preşedintele PNL Bihor de "blat politic" cu ALDE.

"La comuna Pietroasa, domnul Popa l-a recrutat pe domnul Laza Alin de la PNL şi l-a dus la ALDE pentru a fi candidat din partea ALDE. La Drăgăneşti, tot aşa, a luat toată organizaţia PNL în frunte cu Nicoraş Călin, pe care l-a transformat din candidat PNL în candidat ALDE", a exemplificat Meze.

De asemenea, vorbind despre comuna Tinca, Daniel Meze a spus că Popa "a luat consilieri locali ai PNL în funcţie şi i-a pus să facă campanie electorală pentru ALDE. Îi cerem public domnului primar şi secretar general al PNL (Ilie Bolojan - n.r.) să-i dea afară pe acei consilieri care fac campanie electorală pentru ALDE. Nu aşa înţelegem să se facă politică. Aceste blaturi nu sunt normale pentru un sistem democratic în care trebuie să ştim ce votăm", a spus preşedintele MP Bihor.

Mai mult, acesta a afirmat că, "din informaţiile noastre culese din teren, domnul Cornel Popa se pregăteşte ca în două săptămâni să treacă alături de 10 primari în funcţie la ALDE".

Cornel Popa nu a putut fi contactat pentru a răspunde la aceste acuzaţii.

Zvonurile că preşedintele CJ Bihor s-ar muta la ALDE au apărut la scurt timp după ce viceprimarul Mircea Mălan a fost declarat pretendent din partea PNL la şefia CJ Bihor, Cornel Popa fiind tras astfel pe linie moartă. Într-o conferinţă de presă ţinută la Oradea, însă, senatorul ALDE, Varujan Vosganian, le-a negat, însă.  "Aşa cum eu m-aş fi considerat jignit dacă cineva mi-ar fi propus să plec dintr-un partid în alt partid, nici eu nu l-aş jigni pe dl. Popa. Am vorbit cu dl. Popa, dar nu la modul «Hai, Cornele, mută-te de colo-colo»", a spus Vosganian.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Guguștiucul !
Măi Meze, țuguiază tată buzele cînd încerci să-l pupi în dos pe Bolojan, puțin mai lung așa și privește-te în oglindă, ca un exercițiu de yoga. Vezi că începi să cânți prohodul și nu îți dai seama că este al tău și al lui Vușcan dar vei realiza la finalul alegerilor când vei asculta dulcele glas al rezultatelor.
Postat 02 Martie 2016, 06:59 de caragiale
Ca fata la maritat !
Popa Cornel e ca fata la maritat ,merge unde ii luata si dorita.Politic pe termen ,scurt sau poate foarte scurt,Popa Cornel este egal in ,,parametrii politici cuantificabil''cu voturile ce ar putea fi aduse de 20 de primari de comune .In rest ,,politic,pe merite'' este istorie si aia deloc glorioasa.
Postat 01 Martie 2016, 18:46 de PETREI
PCR transpartinic. Ep.: ”Relevanţii” de la MP Bihor vs blaturi politice bihorene
I. ”Domnul Cornel Popa, preşedinte al PNL Bihor şi al CJ Bihor, nu vrea să se pensioneze, mai exact nu vrea să se lase pensionat de către domnul Ilie Bolojan. Mai mulţi oameni din judeţ, candidaţi pe care-i avem la primării şi membri de partid, ne spun că domnul Popa umblă prin judeţ şi face respiraţie gură la gură la ALDE, resuscitând un actor politic până acum irelevant pe scena bihoreană", a susţinut Daniel Meze, acuzându-l pe preşedintele PNL Bihor de "blat politic" cu ALDE” 1. Devine tot mai evident faptul că pe politrucii de la MP Bihor îi preocupă, cu precădere, ”capra” vecinului (politic) şi nicidecum binele şi prosperitatea cetățeanului român, onest şi de bună credinţă, adus la sapă de lemn de ”popularul”-şef: pensionar Traian. Pe lângă obținerea unui ”ciolan” cât mai mare. 2. Faptul că dl. Cornel Popa ar pleca de la noul PDL la ALDE, ar fi un lucru benefic, pentru adevăratul liberalism local, care mai este. De altfel şi ALDE Bihor are mare nevoie de asemenea lideri. II. Modul în care fostul discipol/ucenic al dlui Popa Cornel: Bolojan Ilie, doreşte să îl treacă pe tuşă, este, evident, o procedură ”creştinească”. Ca şi ”creștinările”/îndoctrinările segregaţioniste forţate la care sunt supuşi copiii în anumite familii, încă de la vârsta …biberonului. III. Despre blaturi politice bihorene. 1. În contextul în care: a) nomenclatura PSD Oradea/Bihor nu poate scoate din joben un candidat viabil pentru Primăria Oradea, model: Gabi Firea/Petre Blajovici/Mircea Diaconu (Oare de ce Ioan Mang? Din cauza ”Sistemului”, sau de frică să nu fii săpat ca …Popa Cornel?); b) tov. neo-PDL-ist şef Vasile de Petrileni, nu găseşte un contracandidat pe măsura celui de la PSD Bihor, la conducerea CJ Bihor, parcă devine tot mai vizibil noul cuplu al PCR transpartinic-filiala Bihor: Mang-Bolojan. ”Arbitrii” Kiss & Tokes ştiu de ce! 2. Versiunea de blat prezentată mai sus, este confirmată, din păcate pentru adevăratul popor social-democrat bihorean (care mai este) şi de target-ul trasat de ”colegul” lui …Mihai Viteazul!
Postat 01 Martie 2016, 16:28 de stefan
Meze e disperat că ...
... se rupe PNL Bihor şi o să-l certe Băsescu pe liderul local al mişcării că nu face destul pentru mercenarii lui Blaga !!!
Postat 01 Martie 2016, 09:10 de WinDos
valeu scot flacari pe nas mig 21 lancer
E... he la tinca buboiul purulent incepe sa dea pe dinafara suparati ca uni au bagat mana mai adanc alti mai putin incepe sa curga puroiul iar primarul pe buna dreptate vazanduse ca ar putea rata al treilea mandat si are dece sa se teama din ce in ce mai mult este cuprins de o disperare de moarte si ameninta pe toata lumea da cu pumni in toate directiile haotic cuprins de teama si disperare jocurile politice au inceput se joaca cu sabia pe masa insa tare mi- e ca de ce tie frica nu scapi vorba aceea si odata sparta troaca sar prea putea sa ia - sa la iveala lucrurile necurate si doamne multe sunt tare mie teama sa nu bata la usa la ora 5 dimineata vorba lu cornel ciordel " la usa la ora 5 dimineata oare cine bate mi - as dori sa fie hoti nu mascati " cred ca 8 ani va ajuns ati tirat destul beciul din ala domnesc va asteapta cu caldura la vara racoare .
Postat 29 Februarie 2016, 22:00 de sss
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON