URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2024, 11:44

Mircea Vintilă şi-a încântat fanii la Festivalul de Folk din Băile Felix (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul de Folk, desfăşurat în acest sfârşit de săptămână în staţiunea Băile Felix, și-a încheiat prima seară într-o notă fermecătoare. Mircea Vintilă şi-a încântat fanii care s-au strâns pe platoul din centrul staţiunii, cu piesele care l-au făcut atât de apreciat de public.

Concertul, desfăşurat în piaţeta de lângă Ştrandul Apollo, a început după ora 22. Vintilă a urcat pe scenă însoţit doar de chitara sa în faţa unui public format din zeci de persoane de toate vârstele.

A urmat o oră de alint pentru fanii artistului. "Dama de pică", "Te du Mărie", "Pe Corso" au fost câteva dintre piesele care au încântat auditoriul. "Lăptăria lui Enache” i-a îmboldit pe unii spectatori la dans, în vreme ce "Ploaia care va veni" i-a făcut să fredoneze mai ales pe melancolici.

La un moment dat interpretul s-a ridicat de pe scaun şi a cântat şi aplaudat împreună cu publicul.

"Mielul" a fost piesa care a pus punct spectacolului, cu versuri cântate de persoane de toate vârstele.

Mai mulţi spectatori l-au aşteptat apoi pe artist să coboare de pe scenă pentru a cere un autograf sau pentru o fotografie cu el.

Cei care au trecut prin zona piaţetei din Felix nu doar că s-au putut bucura de muzică bună, ci au putut şi să guste din preparate precum plăcinte, bere artizanală, popcorn şi să participe la o tombolă.

Doritorii au putut să plece şi cu un portret-caricatură, semnat de artistul bihorean Avram Iancu. 

Prima seară zi a Festivalului de Folk, organizat de Asociaţiei Pro Lirica, Asociaţia de Promovare a Trusimului în Staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai şi Primăria Sânmartin, a mai adus pe scena din centrul staţiunii Grupul de chitară al Liceului Tehnologic Sânmartin, Adina Hodişan, Corina & George Nica, Călin Pop & Raul Silaghi, trupa Focul Viu şi Cristian Buică.

În a doua seara de festival, duminică seara, vor cânta Trupa ta, Cristina Pantea & Briana Roşu, Carmen Ifrim Săsărman, Andrei Arad & Antonio Arendaş, Florian Jianu, Cătălin Stepa, Trupa CALEnDAR, Andrei Păunescu & Company.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON