URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iulie 2024, 20:51

Micii grădinari: Copiii învață permacultură în Grădina lui Péter bácsi din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În singura grădină comunitară din Oradea, Grădina lui Péter bácsi, peste o sută de copii învață în această perioadă noțiuni de dezvoltare sustenabilă, permacultură, economia apei și „zero waste” (evitarea producerii de deșeuri).

Asociația Grund School, care a înființat și îngrijește spațiul verde comunitar, a dezvoltat un program dedicat copiilor, sub forma unei școli de vară.

Timp de patru săptămâni, copii cu vârste între 6 și 11 ani au lecții zilnice despre agricultură în armonie cu natura, compost, utilizarea eficientă a resurselor naturale, tipuri de soluri, gestionarea apei, plante aromatice, observarea păsărilor.

„Elevii vin în tabără cu o mulțime de cunoștințe despre natură și protejarea ei. Noi trebuie doar să îi încurajăm să pună în practică aceste cunoștințe prin joc și să facilităm împărtășirea lor prin experiențe”, a explicat Lorincz Boglarka, reprezentantă Grund School.

Intitulată „Perma? Cool!”, școala de vară este susținută financiar de MOL România și Fundația pentru Parteneriat.

Pe lângă școala de vară, Grund School organizează periodic activități în natură pentru copii, atât la grădina aflată pe strada Sofiei din Oradea, cât și în parcurile din oraș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON