URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2016, 18:41

Mega-acţiune a poliţiştilor bihoreni: au "descins" în 12 comune ca să-i înveţe pe localnici cum să se ferească de escroci, hoţi şi traficanţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Siguranţă în mediul rural. Aceasta este denumirea campaniei preventive declanşate în luna februarie de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de colegii lor de la Serviciul de Ordine Publică - Compartimentul Sisteme de Securitate, poliţişti rutieri şi de la posturile comunale de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea.

În decurs de câteva săptămâni, oamenii legii au organizat întâlniri cu copii şi adulţi din 12 comunităţi rurale - Finiş, Tileagd, Ineu, Oşorhei, Lugaşu de Jos, Budureasa, Cefa, Batăr, Diosig, Sălard, Vadu Crişului şi Şuncuiuş - menite să contribuie la prevenirea criminalităţii şi la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din mediul rural.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, scopul campaniei a fost informarea cetăţenilor despre cum să se ferească de hoţi, accidente rutiere sau escrocherii, în cadrul discuţiilor fiind abordate subiecte referitoare la înşelăciunile prin metoda "Accidentul" sau declinări de calităţi oficiale, importanţa asigurării antiefracţie a unităţilor comerciale dar şi a celor şcolare.

"Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive a fost reprezentat de informarea populaţiei din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte", se precizează în informare.

Totodată, poliţiştii s-au întânit şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai minorităţilor etnice, cu directorii unităţilor şcolare, cu asistenţi sociali, factori poştali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai cultelor religioase, asistenţi sociali, şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţilor locale, pentru a dezbate problemele punctuale ale comunităţilor.

Întâlniri distincte s-au derulat şi cu elevi, părinţi, cadre didactice şi cu conducerea unităţilor şcolare, unde discuţiile au fost axate pe problemele copiiilor: prevenirea comportamentelor antisociale şi a accidentelor rutiere, a violenţei în mediul şcolar, dar şi consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore.

De asemenea, copiii au fost informaţi şi despre traficul de persoane, modalităţile de racolare, moduri de exploatare şi la modalităţile de prevenire a acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON