URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Februarie 2016, 18:41

Mega-acţiune a poliţiştilor bihoreni: au "descins" în 12 comune ca să-i înveţe pe localnici cum să se ferească de escroci, hoţi şi traficanţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Siguranţă în mediul rural. Aceasta este denumirea campaniei preventive declanşate în luna februarie de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de colegii lor de la Serviciul de Ordine Publică - Compartimentul Sisteme de Securitate, poliţişti rutieri şi de la posturile comunale de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea.

În decurs de câteva săptămâni, oamenii legii au organizat întâlniri cu copii şi adulţi din 12 comunităţi rurale - Finiş, Tileagd, Ineu, Oşorhei, Lugaşu de Jos, Budureasa, Cefa, Batăr, Diosig, Sălard, Vadu Crişului şi Şuncuiuş - menite să contribuie la prevenirea criminalităţii şi la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din mediul rural.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, scopul campaniei a fost informarea cetăţenilor despre cum să se ferească de hoţi, accidente rutiere sau escrocherii, în cadrul discuţiilor fiind abordate subiecte referitoare la înşelăciunile prin metoda "Accidentul" sau declinări de calităţi oficiale, importanţa asigurării antiefracţie a unităţilor comerciale dar şi a celor şcolare.

"Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive a fost reprezentat de informarea populaţiei din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte", se precizează în informare.

Totodată, poliţiştii s-au întânit şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai minorităţilor etnice, cu directorii unităţilor şcolare, cu asistenţi sociali, factori poştali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai cultelor religioase, asistenţi sociali, şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţilor locale, pentru a dezbate problemele punctuale ale comunităţilor.

Întâlniri distincte s-au derulat şi cu elevi, părinţi, cadre didactice şi cu conducerea unităţilor şcolare, unde discuţiile au fost axate pe problemele copiiilor: prevenirea comportamentelor antisociale şi a accidentelor rutiere, a violenţei în mediul şcolar, dar şi consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore.

De asemenea, copiii au fost informaţi şi despre traficul de persoane, modalităţile de racolare, moduri de exploatare şi la modalităţile de prevenire a acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON