URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
22 Februarie 2016, 18:41

Mega-acţiune a poliţiştilor bihoreni: au "descins" în 12 comune ca să-i înveţe pe localnici cum să se ferească de escroci, hoţi şi traficanţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Siguranţă în mediul rural. Aceasta este denumirea campaniei preventive declanşate în luna februarie de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de colegii lor de la Serviciul de Ordine Publică - Compartimentul Sisteme de Securitate, poliţişti rutieri şi de la posturile comunale de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea.

În decurs de câteva săptămâni, oamenii legii au organizat întâlniri cu copii şi adulţi din 12 comunităţi rurale - Finiş, Tileagd, Ineu, Oşorhei, Lugaşu de Jos, Budureasa, Cefa, Batăr, Diosig, Sălard, Vadu Crişului şi Şuncuiuş - menite să contribuie la prevenirea criminalităţii şi la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din mediul rural.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, scopul campaniei a fost informarea cetăţenilor despre cum să se ferească de hoţi, accidente rutiere sau escrocherii, în cadrul discuţiilor fiind abordate subiecte referitoare la înşelăciunile prin metoda "Accidentul" sau declinări de calităţi oficiale, importanţa asigurării antiefracţie a unităţilor comerciale dar şi a celor şcolare.

"Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive a fost reprezentat de informarea populaţiei din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte", se precizează în informare.

Totodată, poliţiştii s-au întânit şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai minorităţilor etnice, cu directorii unităţilor şcolare, cu asistenţi sociali, factori poştali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai cultelor religioase, asistenţi sociali, şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţilor locale, pentru a dezbate problemele punctuale ale comunităţilor.

Întâlniri distincte s-au derulat şi cu elevi, părinţi, cadre didactice şi cu conducerea unităţilor şcolare, unde discuţiile au fost axate pe problemele copiiilor: prevenirea comportamentelor antisociale şi a accidentelor rutiere, a violenţei în mediul şcolar, dar şi consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore.

De asemenea, copiii au fost informaţi şi despre traficul de persoane, modalităţile de racolare, moduri de exploatare şi la modalităţile de prevenire a acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON