URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Aprilie 2020, 09:00

Medicii orădeni, instruiţi prin teleconferinţă de specialiştii chinezi cum să lupte cu noul coronavirus (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicii Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu din Oradea au fost instruiţi de specialiştii chinezi din Shanghai, printr-o teleconferinţă desfăşurată joi, cum să lupte împotriva noului coronavirus.

Schimbul de experienţă în care specialiştii orădeni au fost sfătuiţi cu privire la schema terapeutică şi metodele de tratament a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno  – Chineză Bihor, care încearcă să ajute comunitatea din care face parte.

"Ajutorul s-a concretizat prin organizarea unei video-conferinţe cu acordul coordonatorului spitalelor din Bihor, doctorul Gheorghe Carp, cu asistenţa Oficiului Afacerilor Externe, reprezentat de domnul Liu Guangyong, director adjunct la Biroul pentru Afaceri Externe din Shanghai şi Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai, Ministerul Sănătăţii din România, reprezentat de ministrul secretar de stat Andrei Baciu şi ambasada Republicii Populare Chineză în România, reprezentată de doamna ambasadoare Jiang Yu, care au reuşit să invite doi experţi cu experienţă clinică din Shanghai", se menţionează într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Chineză Bihor.

Potrivit comunicatului, cei doi specialişti chinezi au împărtăşit medicilor orădeni "schema terapeutică şi schema de tratament" pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus.

La videoconferinţă au participat medicii orădeni Mirela Indrieş (şeful Secţiei Boli Infecţioase I), Alexandra Birta (medic rezident Secţia Boli Infecţioase II), Iulian Zaporojan (medic primar Secţia Boli Infecţioase I), Alexandra Plugar (medic specialist ATI) şi doi medici de la spitalele judeţene din Satu Mare şi Arad.

"Facem asta pentru comunităţile locale, facem asta pentru toţi românii. Pentru noi este un semn de speranţă că mai multe societăţi şi instituţii am reuşit să cooperăm în momente de criză pentru binele comunităţii şi abia aşteptăm să continuăm acest proiect", se mai menţionează în comunicatul filialei bihorene a CCI Româno – Chineze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Suedezul
Vorbiti de "specialisti chinezi" ,culegatori de orez,care plagiaza technica,stiinta ,cercetari,diplome si doctorate lingind in fund systemul politic chinez.Daca erau competenti nu avem acum o pandemie cu un rezultat global de sute de mii de morti si pina la sfirsit milione. Adevarati specialisti sunt alungati,incarcerati sau eliminati in China. Nici o diferenta "specialisti chinezi" si "specialisti romani". Uni specialisti in spaga, alti specialisti in lins.Toti criminali mondiali.
Postat 19 Aprilie 2020, 12:11 de Suedezul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON