URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
19 Aprilie 2020, 09:00

Medicii orădeni, instruiţi prin teleconferinţă de specialiştii chinezi cum să lupte cu noul coronavirus (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicii Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu din Oradea au fost instruiţi de specialiştii chinezi din Shanghai, printr-o teleconferinţă desfăşurată joi, cum să lupte împotriva noului coronavirus.

Schimbul de experienţă în care specialiştii orădeni au fost sfătuiţi cu privire la schema terapeutică şi metodele de tratament a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno  – Chineză Bihor, care încearcă să ajute comunitatea din care face parte.

"Ajutorul s-a concretizat prin organizarea unei video-conferinţe cu acordul coordonatorului spitalelor din Bihor, doctorul Gheorghe Carp, cu asistenţa Oficiului Afacerilor Externe, reprezentat de domnul Liu Guangyong, director adjunct la Biroul pentru Afaceri Externe din Shanghai şi Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai, Ministerul Sănătăţii din România, reprezentat de ministrul secretar de stat Andrei Baciu şi ambasada Republicii Populare Chineză în România, reprezentată de doamna ambasadoare Jiang Yu, care au reuşit să invite doi experţi cu experienţă clinică din Shanghai", se menţionează într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Chineză Bihor.

Potrivit comunicatului, cei doi specialişti chinezi au împărtăşit medicilor orădeni "schema terapeutică şi schema de tratament" pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus.

La videoconferinţă au participat medicii orădeni Mirela Indrieş (şeful Secţiei Boli Infecţioase I), Alexandra Birta (medic rezident Secţia Boli Infecţioase II), Iulian Zaporojan (medic primar Secţia Boli Infecţioase I), Alexandra Plugar (medic specialist ATI) şi doi medici de la spitalele judeţene din Satu Mare şi Arad.

"Facem asta pentru comunităţile locale, facem asta pentru toţi românii. Pentru noi este un semn de speranţă că mai multe societăţi şi instituţii am reuşit să cooperăm în momente de criză pentru binele comunităţii şi abia aşteptăm să continuăm acest proiect", se mai menţionează în comunicatul filialei bihorene a CCI Româno – Chineze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Suedezul
Vorbiti de "specialisti chinezi" ,culegatori de orez,care plagiaza technica,stiinta ,cercetari,diplome si doctorate lingind in fund systemul politic chinez.Daca erau competenti nu avem acum o pandemie cu un rezultat global de sute de mii de morti si pina la sfirsit milione. Adevarati specialisti sunt alungati,incarcerati sau eliminati in China. Nici o diferenta "specialisti chinezi" si "specialisti romani". Uni specialisti in spaga, alti specialisti in lins.Toti criminali mondiali.
Postat 19 Aprilie 2020, 12:11 de Suedezul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON