URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2015, 15:54

Un medic stabilit în SUA îşi laudă colegii români la Conferinţa Internaţională de Uroginecologie de la Oradea: "Ce se face în America se face şi aici"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a şasea oară consecutiv, secţia de Urologie a Spitalului Judeţean din Oradea, "găzduită însă de câţiva ani la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu, a organizat la iniţiativa profesorului Gheorghe Bumbu o Conferinţă Internaţională de Uroginecologie, supraspecializare ce îmbină competenţe atât specifice Urologiei, cât şi Ginecologiei.

Evenimentul a fost inaugurat joi în prezenţa unei părţi din cei aproximativ 250 de participanţi sosiţi din străinătate (SUA, Italia) şi din ţară (Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Târgu Mureş, Brăila etc).

După obişnuitele cuvinte de salut - adresate de către decanul Facultăţii de Medicină din Oradea, Florian Bodog, de managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, de preşedintele Colegiului Medicilor din Bihor, dr. Carmen Pantiş, de profesorul Adrian Maghiar şi de directorul medical al Spitalului Municipal, dr. Ioan Maghiar - unul dintre invitaţi a ţinut să aducă un elogiu profesionalismului uroginecologilor români.

"Urologia de aici este la nivelul celei din America. Unele lucruri mai pot fi îmbunătăţite, dar ce se face în America se face şi aici fără nicio problemă", a spus dr. Cristian Câmpeanu, de la Saint Louis University, de altfel un colaborator deja constant al departamentului de profil al FMF şi al secţiei de specialitate a spitalului orădean.

Potrivit şefului secţiei, profesorul Gheorghe Bumbu, în cele patru zile ale Conferinţei, participanţii vor putea asista şi face parte din echipe care vor efectua zilnic câte 5-6 intervenţii chirurgicale pentru tratarea unor forme speciale de incontinenţe de efort, de prolaps urogenital de compartiment sau total, şi să dezbată probleme ale complicaţiilor chirurgicale în patru mese rotunde.

Secţia de Urologie din Oradea are 5 medici şi 10 rezidenţi, fiind dotată recent cu un nou ecograf şi cu echipamente pentru efectuarea unor intervenţii minim invazive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
echipa valoroasa, cinste voua!
echipa oradeana cred ca este una cu care ne putem mandri, doctorii de la aceasta specializare sunt de calitate si noi ne mandrim cu ei! bravo!
Postat 05 Noiembrie 2015, 17:19 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON