URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2012, 16:37

Maternitatea, în plin proces de reabilitare. Corpul vechi se retrocedează! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clinica de Obstetrică şi Ginecologie este în plin şantier. Firma Selina a demarat pe 6 august reabilitarea etajelor I şi II din corpului principal al clădirii. Investiţia, în valoare de 6,9 milioane lei, cu TVA inclus, este finanţată printr-un program al Băncii Mondiale în care sunt incluse doar nouă maternităţi din ţară.

"Până în acest moment aici s-au făcut lucrări de demolare, de recompartimentare, s-au schimbat instalaţiile de canalizare menajeră, dar şi instalaţiile de încălzire, inclusiv coloanele de subsol şi racordurile", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la faţa locului.

Conform managerului, termenul de predare a lucrărilor este de un an de zile, dar acestea vor fi terminate în circa 7 luni. În urma reabilitării celor două etaje, aici vor fi amenajate 60 de saloane cu două locuri, săli de tratament şi încăperi anexe destinate asistenţei maternale şi neonatale. Pe viitor, secţia de obstetrică-neonatologie va funcţiona separat de cea de ginecologie.

Cheltuieli mai mici

Carp a mai spus că în urma reabilitării termice a clădirii şi a mutării Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie într-un singur imobil este de aşteptat o scădere a cheltuielilor de întreţinere a spitalului.

"În mod normal, anveloparea clădirii ne va ajuta să reducem costurile de întreţinere cu 30%-40%. Dacă luăm în calcul şi faptul că aici se vor muta toate paturile din corpul vechi de clădire, unde a fost Spitalul Evreiesc, este de aşteptat o scădere a cheltuielilor cu până la 50%", a declarat medicul.

Se retrocedează!

Directorul a mai arătat că clădirea fostului Spital Evreiesc va fi retrocedată. Imobilul face obiectul unui proces de revendicare deschis de societatea Caritatea în numele comunităţii evreieşti. "Acest spaţiu este oricum impropriu pentru o secţie de ginecologie la nivelul anului 2012. Practic, scăpăm de o clădire neizolată, la care nu putem face niciun fel de lucrări pentru că este revendicată", a precizat Gheorghe Carp.

Proiectantul lucrării de la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie este firma Arhi Dinamic SRL. Desfăşurarea lucrărilor, adjudecate de dirma Selina, este supervizată de angajaţi ai asocierii firmelor Eptisa România SRL şi Eptisa Servicio de Engineria SA Spania.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Inspectoratul de Stat in Constructii Bihor -UN ORGANISM INUTIL!!
Inspectoratul de Stat in Constructii Bihor ,nu are obligatia de a superviza proiectul firmei Arhi Dinamic SRL. de la Satu Mare ? Acum ati scapat de LIPOVEANU, fost inspector sef judetean ! Daca se va repeta nenorocirea de acum cativa ani,de la PLAZA,cand un om a murit si altii grav raniti, in urma ruperii unui planseu de beton datorita greutatii stratului de zapada ? V-ati inregistrat cu un eveniment in Oradea ? Nu v-a pasat nici atunci, cum nu va pasa nici acum pentru ca erati interesati in manevrari de fonduri, traduse in sponsorizari ,fiind implicata in aceste sustrageri banesti toata conducerea ,dir .Chindlea & Company.- nasul mafiei in construcii la acea vreme.Pe vremea respectiva dna.Lipoveanu era interesata mai mult de reparatiile facute prin curtile oamenilor, pe care le reclama Primaria lui Luncan,reparatii care nu aveau \"autorizatie de constructie\", Conf.Legii 50/91 ,nici nu era cazul, insa dansa ( LIPOVEANU ),urmare a\" instructiunnilor\" primite, propunea amenda. Lipoveanu este sluga MAFIEI din Bihor.
Postat 27 Ianuarie 2013, 22:52 de xyz-q
bataie de joc a la romania
malaiul se imparte, doar ajunge la toti!!! dar Selina de ce mai trebuie sa fie supervizata de o firma internationala?nu inteleg implicarea acesteia atita timp cat un constructor isi asuma raspunderea, sau o fi ca administratia nu are incredere in acest constructor ? pai garantia nu o da tot constructorul prin lege?pai e clar ca asa nu vor urca salariile in Romania, daca grosul si-l impart tot smekerii - lucrarea e supervizata sau selina e supervizata ca nu e capabila sa faca o astfel de lucrare?
Postat 18 Octombrie 2012, 22:37 de bataie de joc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON