URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2018, 21:27

Marii jucători din telecom, reacție dură la adresa Guvernului: Măsurile propuse vor afecta toți utilizatorii de internet, telefonie și servicii de televiziune

Marii jucători din telecom, reacție dură la adresa Guvernului: Măsurile propuse vor afecta toți utilizatorii de internet, telefonie și servicii de televiziune sursa foto: playtech.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marii jucători din industria telecom, plus zeci de alți actori din sector, au reacționat, miercuri, la declarațiile ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, anunțând că resping proiectul de OUG care impune o taxă de 3% pe cifra de afaceri a companiilor.

După cum se știe, marți seară, Teorodovici anunțase un set de măsuri extrem de controversate pentru anul 2019, cuprinse într-o Ordonanţă de Urgenţă care va introduce noi taxe şi le va majora pe altele existente. 

Declarațiile sale au avut efecte devastatoare. Miercuri, Bursa de Valori Bucuresti a ajuns la o scădere de 11,8%, pierzând practic tot avansul îregistrat în acest an.

De asemenea, companiile Orange, Vodafone, Telekom - reunite în Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR) - și companiile RCS&RDS și UPC România precum și a cele peste 65 de firme reunite în cadrul Asociației pentru Comunicații Electronice din România (ACER), au adoptat o declarație de presă referitoare la proiectul ordonanței de urgență.

În esență, acestea au avertizat, miercuri, că măsurile propuse pot bloca dezvoltarea rețelelor de comunicații și se vor resimți în buzunarele utilizatorilor.

„Modificările propuse introduc și majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv și blocant pentru dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice. Măsurile contravin cadrului legislativ european și național”, acuză companiile.

Potrivit declarațiilor ministrului, ordonanța, care va modifica din nou Codul Fiscal, ar putea fi adoptată într-un termen extrem de scurt, până la sfârşitul acestui an.

Între posibilele noutăţi ar fi introducerea unei „taxe pe lăcomia băncilor”, care ar majora încasările la buget cu 3,6 miliarde lei, mutarea de la Ministerul Sănătăţii la cel al Finanţelor a încasărilor din „taxa pe viciu”, scăderea comisionului de administrare a Pilonului II de pensii, dar şi înfiinţarea aşa-numitului Fond de Investiţii Locale şi mărirea punctului de pensie în toamna anului viitor.

Citiți mai jos întreaga declarație a firmelor din telecom:

Declarație de presă a industriei de telecomunicații

Această declarație de presă reprezintă poziția companiilor Orange, Vodafone, Telekom – reunite în Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR) – și a companiilor RCS&RDS și UPC România precum și a celor peste 65 de firme reunite in cadrul Asociației pentru Comunicații Electronice din România (ACER), referitoare la proiectul Ordonanței de Urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, afișat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice în data de 18 decembrie a.c.
Modificările propuse introduc și majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv și blocant pentru dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice.
Măsurile contravin cadrului legislativ european și național. Aceste taxe ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă. Adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicații din România și pentru toți utilizatorii de internet fix și mobil, telefonie fixă și mobilă și servicii de televiziune.
Noile măsuri ar urma să se aplice în mai puțin de 2 săptămâni, fără o consultare prealabilă și fără o analiză de impact la nivelul consumatorilor, operatorilor și al pieței, în ansamblu.
În plus, acest proiect de ordonanță de urgență ignoră multitudinea de alte taxe și contribuții pe care industria le datorează bugetului de stat. Dacă vor fi aplicate în forma propusă,
aceste modificări vor genera un impact negativ major asupra activității operatorilor de telecomunicații. Întrucât comunicațiile electronice reprezintă un domeniu de bază al economiei, cu o contribuție importantă la activitatea celorlalte industrii, considerăm că efectul real al masurilor luate va fi amplificat în cascadă, pe termen scurt, mediu și lung.
În repetate ocazii, industria a susținut și a pledat pentru nevoia de predictibilitate și continuitate la nivelul politicii fiscale. Sectorul telecom are nevoie de un context stabil și predictibil pentru a putea continua să investească, să ofere servicii de calitate superioară la prețuri accesibile, să genereze locuri de muncă, să contribuie, prin taxele achitate ca angajator sau ca agent economic, la dezvoltarea economiei. Investițiile în telecomunicații, încurajate de un cadru favorabil, au propulsat acest sector printre primii 5 contributori la PIB, dar în contextul configurat de aceste propuneri, investițiile și dezvoltarea 5G sunt puse sub semnul întrebării.
În consecință, solicităm eliminarea din cuprinsul proiectului de Ordonanță de Urgență a prevederilor referitoare la sectorul telecomunicațiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON