URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2016, 18:55

Marea lepădare: PSD spune că nu a susţinut-o pe şefa CAS Bihor, nici PNL nu şi-o asumă, iar Luciana Dorca se dă apolitică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nimeni nu vrea să se mândrească cu şefa CAS Bihor, Luciana Dorca, picată cu 31,25 puncte din 100 posibile la concursul desfăşurat pe 2 martie pentru ocuparea postului.

După ce BIHOREANUL a arătat că aceasta a fost numită ca interimar în baza apartenenţei şi cu sprijinul PSD în septembrie 2015, în timpul guvernării Ponta, până atunci ocupând funcţia de director economice, Biroul de Presă al organizaţiei judeţene a acestui partid a dezminţit, joi, atât faptul că Dorca ar fi fost membră PSD, cât şi că ar fi avut susţinerea partidului.

„PSD Bihor precizează că respectiva persoană nu a fost și nici nu este membru sau simpatizant PSD, iar asocierea PSD cu numirea sa la conducerea instituției nu a avut și nici nu are vreo legătură”, se arată într-o replică adresată BIHOREANULUI. „Numirea directorului general interimar la conducerea CJAS Bihor în luna septembrie 2015 a fost decisă de către conducerea centrală a CNAS, doamna Dorca ocupa la acel moment funcția de director economic prin promovarea unui concurs”, mai spune comunicatul.

În text se subliniază că, „în schimb, realitatea este că doamna Dorca a fost membru PDL, iar ulterior fuziunii dintre PDL și PNL a devenit membru al noului PNL”, astfel că „orice asociere dintre PSD și funcția deținută de Luciana Dorca este neavenită și neconformă cu situația reală”.

Contactat de BIHOREANUL, copreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, fost lider al PDL Bihor, admite că în 2009, când PSD şi PDL guvernau împreună, Luciana Dorca a fost promovată la conducerea CAS Bihor, ca director economic, dar nu ştie cine anume din partid a susţinut-o. „Nu ştiu dacă doamna a fost membru PDL şi nu ştiu cine din PDL a susţinut-o”, a spus Ghilea, adăugând, de asemenea, că „nu ştiu să fie membru PNL”, deoarece nu a văzut-o niciodată la sediul acestui partid.

Spre deosebire de poziţiile celor două formaţiuni, Luciana Dorca susţine că n-a fost nici membră de partid vreodată, nici susţinută de vreun partid. „N-am avut carnet de membru, nu am plătit cotizaţie la niciun partid şi nu m-a susţinut niciun partid”, a declarat BIHOREANULUI şefa CAS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mangi cei 7 pitici (candiadati)si amnezia
Mang cei 7 pitici (candidati)si amnezia ! Mang si-a spus adio de la presedentia lunga si paguboasa de la PSD-Bihor .In 5 iunie cand urnele vor ,,vorbi'' acel grai al adevarului presedentia prea lunga la PSD-Bihor va lua sfarsit ! In loc sa candideze si sa-si asume candidatura Mang s-a ascuns ca un las politic in toate variantele de candidaturi .Partidul pe care cu atata dibacie il ,,duce in rapa'' nici azi 11.03.2016 nu are un candidat la primaria Oradea ,ci numai 7 candidati ! .Oricine ,numai el nu .La PSD-Bihor canta cucuveaua !!! Aceasta postare este un ,,copy –paste ‘’ sau ,,xerox ‘’dupa cum se practica in Bihor dar cu complectarile de rigoare .Adica ,partea ,,ne copy paste sau xerox ‘’este ca D-nei din ,,obiectiv’’ i s-ar fi promis in schimbul ,,angajarii politice ‘’postul (pe care oricum il avea ) .,Dar frica depaseste orice ratiune .Iar promisiunea a ramas ,ori in sertarul din Oradea a unui sef de partid ,ori uitata in avion ,sau la Bucuresti unde pe toti ne apuca ,,amnezia ,uitarea ‘’si ne vedem doar interesul propriu . !Pe viitor un nou episod Mang si transportatorii !
Postat 10 Martie 2016, 23:14 de PETREI
cat e halatu ? halatu!
Sa inteleg ca atunci cand era sustinuta de pdl a luat examenul curios?Acum a uitat tot fiar al naibi sa fie de treaba o fi avut vreun lapsus ceva Sau poate emotii de felix ce sa mai nota 0 bravo asta e defitia perfecta a felului in care se organizeaza aceste concursuri sau ce or fi teatru circ din acela ieftin ceva de genu .pacala si prostia omeneasca cine a sustinut-o ba pana la urma ? nu stie nimenea ??????? Nimic liniste! Ce dracu ba rosu sau galben????? Automobilu la uitat acolo de draci uituca rau cucoana .
Postat 10 Martie 2016, 21:58 de sss
minciuni
dar sotul dnei ,nici el nu platit cotizatie nici unei organizatii politice?..se stie ca PSD-ului...
Postat 10 Martie 2016, 21:04 de onuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON