URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Noiembrie 2018, 19:52

Managerul Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, reclamat de medici la ITM: „Am tăiat din sporurile de gardă. Au salarii suficient de mari”

Managerul Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, reclamat de medici la ITM: „Am tăiat din sporurile de gardă. Au salarii suficient de mari” foto: Dacian Foncea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul Spitalului Municipa Oradea, Dacian Foncea, a fost reclamat la ITM după ce comitetul director al unităţii a decis reducerea sporurilor pentru gărzile medicilor de la 75% în cursul săptămânii la 10%, iar cele pentru weekend-uri şi sărbători legale de la 100% la 20%.

„Stabilirea procentelor pentru sporurile de gardă intră în sarcina comitetului director. Decizia a fost luată la ultima şedinţă, cea din luna august. Hotărârea a născut foarte multe nemulţumiri în rândul medicilor, care m-au reclamat inclusiv la ITM. A venit controlul, s-a constatat respectarea prevederilor legale şi gata. Eu consider că medicii au suficient de mare salariu încât sporul de gărzi să nu-l dau maxim”, a declarat managerul Dacian Foncea.

Conform noii grile aprobată de comitetul director, un medic primar (gradația 5) încasează 558 lei pentru 18 ore de gardă în timpul unei săptămâni, faţă de 886 lei cât încasa până în luna septembrie, în timp ce un medic specialist primeşte 438 lei, faţă de 697 lei.

Pentru cele 20 de ore de gardă în weekend, un medic primar (gradația 5) încasează 811 lei, faţă de 1.352 lei, iar un medic specialist 637 lei, faţă de 1.062 lei. 

„Trebuie spus că pentru gărzi medicii au o bază de calcul care include tariful orar şi sporul de gardă.  Eu am redus acest spor. Impactul asupra venitului net nu e atât de pregnant. E undeva la 20% reducerea, în suma absolută, în net”, a mai explicat Foncea, susţinând în schimb că economia spitalului, ca urmare a acestei decizii, este de 300.000 lei în fiecare lună.

„Am fost întrebat când dăm înapoi sporurile maxime. Le-am spus că le vom da când vor fi bani", a mai spus Foncea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Bravo!
Bravo domnule Foncea! Sa va tineti tot asa, si mai departe cu analizarea medicilor. Foarte putini medici merita salarul enorm de mare+despaga... nici nu mai vorbesc...
Postat 15 Noiembrie 2018, 13:45 de Timea
Cand dai cu piatra intr-un caine...
... uita-te cine-l tine in lesa! Crede naiba ca s-a apucat foncea sa faca de capul lui revolutie in spital! In spatele curajului lui se afla birtinezul! Amintiti-va cum a incercat in vara birtinezul sa-i altoiasca la bani pe cei de la UPU. Atunci personalul medical a fost unit si i-au dat peste bot. A schelalait nitel, dar s-a retras cu coada intre picioare. Insa a invatat ceva: sa scoata castanele din foc cu mainile altuia. Am o nelamurire: este evident ca veniturile nesimtite din primarie apasa greu pe bugetul urbei. De ce nu se taie de la toti ce numai de la unii?! Sau aia din primarie sunt mai egali?!
Postat 15 Noiembrie 2018, 09:12 de pinonel
Va felicit
Am avut ocazia sa ne cunoastem,domnule Foncea si pot spune ca sunteti un om de cuvant.Va felicit pentru "revolutia" din spital.Am rugamintea sa va ocupati si de problema banilor dati de catre pacienti doctorilor, in semn de "multumire", fiindca doctorii au salarii foarte mari si chiar nu se cuvine.
Postat 15 Noiembrie 2018, 08:50 de adevarat
Ce bine ca doctorii nu au studii de matematica
Afirmatia 1: "reducerea sporurilor pentru gărzile medicilor de la 75% în cursul săptămânii la 10%, iar cele pentru weekend-uri şi sărbători legale de la 100% la 20%".Afirmatia 2:"Pentru cele 20 de ore de gardă în weekend, un medic primar (gradația 5) încasează 811 lei/gardă, faţă de 1.352 lei/gardă, iar un medic specialist 637 lei, faţă de 1.062 lei" Afirmatia 3:"un medic primar (gradația 5) încasează 558 lei pentru 18 ore de gardă în timpul unei săptămâni, faţă de 886 lei cât încasa până în luna septembrie, în timp ce un medic specialist primeşte 438 lei pentru o gardă, faţă de 697 lei" Astea sunt doar sporuri...Intrebare este :Care dintre cele 3 afirmatii e adevarata,din punct de vedere aritmetic?
Postat 14 Noiembrie 2018, 20:33 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON