URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2014, 15:04

Mafia pădurilor, în vizor: Ginerele chestorului Terente Merce, reţinut de Parchet, eliberat de Judecătorie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
O grupare acuzată de defrişări ilegale în zona Padiş care a provocat în perioada octombrie 2013 - aprilie 2014 un prejudiciu evaluat la peste 100.000 lei se află în atenţia poliţiştilor şi procurorilor bihoreni.

Unul dintre acuzaţii de tăieri ilegale şi furt de arbori în formă continuată este Dumitru Sime Croyff, zis "Mitra", un afacerist din Bunteşti, alţi doi indivizi provin din Pietroasa - Marius Banciu, zis "Scânteie", şi Florin Viorel Popa - iar un al patrulea, ce pare a fi "coordonator" al tuturor, fără a fi implicat direct în furturi, este nimeni altul decât Daniel Lucian Merce Sabău (foto), ginerele chestorului Terente Merce, fostul şef al serviciului de informaţii "Doi şi-un sfert", acum consilier prezidenţial.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cea mai mare parte a defrişărilor ilegale s-a făcut în cantonul Padiş aparţinând Ocolului Silvic Codrii Beiuşului RA, "faptele fiind comise inclusiv pe timp de noapte".

De altfel, BIHOREANUL a şi prezentat în trecut câteva dintre "loviturile" grupării. De pildă, în vara trecută, hoţii au tăiat într-o singură noapte peste 50 mc de buşteni de molid tocmai din zona de protecţie specială, găsiţi apoi pe terenul lui Banciu. În preajma Revelionului, aceiaşi indivizi când au furat într-o săptămână 10 camioane de buşteni de brad tot în Platoul Padiş, în apropierea sediului Parcului Natural Apuseni.

"În urma controlului efectuat de către funcţionarii ITRSV Bihor împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Bihor, s-a constatat faptul că valoarea totală a pagubelor este de 116.040,44 lei", spune procurorul Cristian Ardelean, purtător de cuvânt al Parchetului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, hoţii au fost urmăriţi mai bine de 3 luni. Procurorii au dispus supravegherea convorbirilor telefonice purtate de aceştia, dar şi filaje. Aşa s-a aflat că în afacere este implicat şi Daniel Lucian Merce Sabău, 35 de ani, ginerele chestorului Merce, celebru şi prin "tunul" cu neconstruirea podului de la Finiş, pentru care a încasat 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

"S-a reţinut că în data de 27 februarie, Merce Sabău i-a însoţit pe suspecţii Popa, Banciu şi Sime Croyff în zona sediului Poliţiei Bihor, cu ocazia audierii acestora în cauză şi i-a sfătuit să nu formuleze declaraţii incriminatoare în cauză, în scopul îngreunării cercetărilor, motiv pentru care este suspect pentru favorizarea făptuitorului", susţin anchetatorii.

Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, în timpul anchetei, Merce Sabău s-a ales cu o acuzaţie şi pentru infracţiuni rutiere. În seara de 1 martie, în jurul orei 18.30, aflat la volanul maşinii BH-55-MDR, acesta a lovit un stâlp pe strada Ion Păun Pincio, după care a plecat de la locul accidentului şi s-a întors după 10 minute împreună cu Dumitru Sime Croyff, care a preluat fapta asupra sa.

"Merce Sabău a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest şi ulterior prelevării de sânge, motiv pentru care este cercetat şi pentru refuz de recoltare de probe biologice. La rândul său, Sime este suspect pentru favorizarea făptuitorului fiindcă a împiedicat tragerea la răspundere penală a suspectului Merce Sabău, pretinzând că acesta a fost doar pasager în autovehicul", a declarat procurorul Ardelean.

Marţi seară, Sime Croyff şi Merce Sabău au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri procurorul de caz a solicitat Judecătoriei Oradea arestarea preventivă a celor doi.

După două ore de deliberări, instanţa a respins, însă, propunerea de arestare, dispunând cercetarea celor doi inculpaţi sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Bihor.

Interpelaţi de BIHOREANUL la ieşirea din sala de judecată, Daniel Sabău Merce şi Dumitru Sime Croyff au refuzat să facă vreun comentariu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
CANTONU ALEU=AOLEU
TRULA URMEAZA ,ALT HOT DE PADURI ,URMEAZA S-A DEA CU SUBSEMNATUL PE LA PROCURATURA SI PARCHET ~~~~~29 DE ZILE LA BAU -BAU ,atunci sa te vad mai TRULA cum stai de incordat ,ca prea ti-a placut sa scormonesti in toate rahaturile ,asta e omul dupa ce umbla i-si capata!!!!!URMEAZA !!!!!!!- dupa alegeri!!!!!!
Postat 25 Mai 2014, 00:44 de PADUREA CONDAMNATILO
HOTI
CIND ERA STUDENT IN TIMISOARA GINERELE LUI MERCE AVEA INTERDICTIE SA INTRE IN TIMISOARA DE LA ARABI PE CARE I TEPUISE
Postat 23 Mai 2014, 13:11 de ADRIAN
PE CAND SI CEI MARI?
PE CAND II LUATI SI PE ACTORII IMPORTANTI ?PETRUGAN- PEDRAG- DIN CAMPANI E CEL CARE ALIMENTEAZA TOT JUDETUL CU AVIZE FANTOMA !DE EL DE CE NU SE ATINGE NIMENI ??ASA CA FOST POLITIST NU MERITA A FURAT PREA MULT SI NU MERITA SA II TINA NIMENI SPATELE !CEL MAI MARE EVAZIONIST DIN MAFIA LEMNULUI IN JUDET E PETRUGAN !!
Postat 22 Mai 2014, 09:35 de LOVE
TEPARUL DIN BUNTESTI
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! , OMUL LUI POPA CORNEL ! CANDIDAT LA BUNTESTI GUNOIUL !!? Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 22 Mai 2014, 07:43 de TEPUITI DE PETI
Dar IOSIF ALIN si CORAS DANIEL
Dar de PETI IOSIF ALIN candidat !? la Buntesti pentru functia de ,,consiliere locale '' si prietenul sau director la ITRSV -BIHOR ,CORAS DANIEL ati uitat . Sau proverbul ,,HOTUL NEPRINS NEGUSTOR CINSTIT''. Sau ei sunt oamenii lui POPA CORNEL , SEFUL P(e)N(a)L(i) lor BIHOR . Lemnele gasite la socrul lui PETI dupa declaratia Politiei din STEI (din furtul celor 10 camioane ) sau evaporat !! le-o furat si pe alea altii . De unde are PETI si CORAS o asemenea avere !? . Decat numai din FURT DE LEMNE,TEPUIT ,CAMATARIE ,CONTRABANDA !! Si acuma PETI SE VREA SI ,,CONSIGLIERE LOCALE DI BUNTESTI ''. Cel mai mare MAFIOT si INTERLOP , poreclit si CONTY DE BINS !
Postat 21 Mai 2014, 22:49 de poienar
drujbistii Dorel ... prostii satului
ce fete de tarani manelisti .... haha ha ,
Postat 21 Mai 2014, 21:54 de Rambo
curios
curios oare care judecator ia eliberat??????o fi oare "protectoarea" padurilor din zona bins doamna presedinta?????
Postat 21 Mai 2014, 19:40 de ion
vai da ce nume grele
Mai oameni buni da de ce nume grele vorbim????de ce afaceristi vorbim????de scanteie????de mitrea bodroaniii????astia-s ultimiii oameni din pietroasa si cei mai jegosi.....vai de capu lor. in schimb protectorul lor din ipj ar cam trebui sa-i tremure curu....cand o sa iasa la iveala cine le acoperea furturile si statea de paza in pietroasa sa nu mearga careva in sus si mai era si cu epoleti....eu cred ca acum are insomniii puternice....iar ginere ce sa mai vorbim.....socrul e cam pe duca iar el sa invete sa se stearga la nas.
Postat 21 Mai 2014, 19:28 de popica
JOS CORUPTIA !
unii fura o gaina si sunt inchisi (ceea ce nu e rau), altii fura milioane si sunt liberi, ba mai pozeaza si in "prosperi oameni de afaceri", "politicieni de success", etc. JOS CORUPTIA ! JOS JUDECATORII CORUPTI !
Postat 21 Mai 2014, 18:50 de Just like that
K.O.
Felicitări Poliției Bihor cât şi Secției de Poliție din Stei care şi-a făcut datoria, şi ruşine judecătorilor care i-au eliberat pe aceşti infractori. Se vede în continuare influența în justiție a persoanelor puse în funcții cheie. Ruşine, ruşine, ruşine.
Postat 21 Mai 2014, 16:20 de Constantin
aschia nu sare departe
Mai fratilor la asa chestor, zis MERCE (un infractor in haina statului ) nu putea sa fie decat un asa ginere, doar ca civil.
Postat 21 Mai 2014, 15:49 de coco
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON