URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Ianuarie 2010, 09:11

Lui Berceanu i se "rupe sufletul" când vede drumurile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferul Radu Berceanu e nemulţumit de cum arată drumurile din România. Ministrul Radu Berceanu spune că ar avea nevoie de trei - patru ori mai mulţi bani, pe an, ca să poată repara infrastructura, arată "Gândul".

"Ştiu că românii îl înjură pe ministru pentru că sunt drumurile proaste, dar eu lucrez cu materialul clientului, nu pot face mai mult decât în cuantumul banilor alocaţi ministerului. Cred că ministrul ar trebui să fie un magician care să facă autostrăzile cu bagheta. Nimeni nu poate face mai mult decât este prevăzut în buget şi anul trecut am avut de vreo patru ori mai puţini bani decât am avut nevoie. Mai important e să împarţi banii pe proiecte puţine care să fie finalizate decât să dai câte un pic la fiecare şi să nu se termine niciunul", a declarat Radu Berceanu.

Cu patru autoturisme în declaraţia de avere, ministrul Berceanu are permis de conducere de peste 30 de ani şi spune că îi place foarte mult să şofeze. Anul trecut, a plecat în concediu în Austria la volanul limuzinei S 500, pe care şi-a cumpărat-o în 2006, la mâna a doua, din Germania.

"Avea un an vechime şi vreo 40.000 de kilometri la bord, iar preţul a fost în jur de 50.000 de euro, aproape jumătate din preţul aceluiaşi model, nou. Sunt adeptul unei astfel de achiziţii, pentru că maşinile de clasă mare, aşa cum este şi aceasta, îşi pierd repede valoarea de piaţă dacă sunt cumpărate de noi. Acum are vreo 90.000 de kilometri, însă, dacă primii 45.000 aproape că nu au lăsat urme pe ea, cei 45.000 pe care i-am făcut de când am cumpărat-o au îmbătrânit-o de trei ori mai repede. Mi-a fost zgâriată cu cheia pe uşi şi s-a stricat din cauza drumurilor. E o supermaşină, e puternică, dar ţi se rupe sufletul când vezi pe ce drumuri mergi cu ea", susţine Berceanu, care nu plănuieşte să-şi schimbe maşina în următorii ani.

Despre celelalte maşini din declaraţia de avere, ministrul susţine ca Tiguanul este al soţiei, iar Renault-ul 19 nici nu ştie cum arată. "E înscrisă la Craiova şi se ocupă cineva de ea, plăteşte taxele şi impozitele. Am trecut-o în declaraţia de avere pentru că nu am făcut acte cu persoana respectivă şi încă mai figurez eu ca proprietar. Oricum, valorează vreo 300- 400 de euro. Toyota a fost a soţiei, e modelul acela cu 3 uşi. A folosit-o şase ani şi o mai am pentru că nu am găsit cui să i-o dau. Mai merge fiu-miu cu ea, dar are deja peste 200.000 de km", a explicat ministrul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON