URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Februarie 2020, 17:47

Lucrările la viitorul pasaj din zona Pieței 100 blochează circulația pe strada Universității spre șoseaua de centură (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la viitorul pasaj din zona Pieţei 100 blochează circulaţia pe strada Universităţii spre şoseaua de centură.

Constructorii au blocat şoseaua marţi dimineaţă cu doi stabilopozi din beton imediat după intrarea în cartierul Europa.

"Pe durata lucrărilor ieşirea în şoseaua de centură dinspre strada Universităţii va fi sistată. Traficul auto va fi deviat pe strada Islazului", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Marţi, la prânz, circulaţia pe şoseaua de centură în zona şantierului se desfăşura cu greutate. Încă nefamiliarizaţi cu restricţiile de circulaţie, unii şoferi încercau să forţeze intrarea în strada Universităţii dinspre sensul giratoriu, fiind opriţi de muncitori.

Construcţia viitorului pasaj suprateran a început cu dezafectarea fostului canal colector de pe marginea şoselei, demontarea stabilopozilor care despărţeau cele două sensuri de mers şi dezafectarea sensului giratoriu de la intrarea la Piaţa 100.

"Lucrările au un termen de predare de 18 luni, până în aprilie 2021, dar constructorii ne-au promis că pasajul va fi dat în folosinţă înainte de sfârşitul acestui an", a spus Birta.

Amenajarea pasajului a fost atribuită firmei Porr Construct pentru suma de 27,8 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON