URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 27 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
06 Mai 2020, 10:55

Lucrările la malul stâng al Crişului Repede în zona centrală, realizate în proporţie de 70% 

Lucrările la malul stâng al Crişului Repede în zona centrală, realizate în proporţie de 70%  (sursa foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de restaurare şi amenajare a malului stâng al Crişului Repede în zona dintre podul Sfântul Ladislau şi podul Centenarului au fost realizate în proporţie de 70%, astfel că nu peste mult timp proiectul finanţat din bani europeni va fi finalizat, a transmis, marţi, printr-un comunicat Primăria Oradea. 

Constructorii fac lucrări de restaurare şi lucrări arhitecturale atât la cota străzii, cât şi la cota râului.

"Până în prezent au fost realizate următoarele faze de lucrări: decopertarea pe majoritatea suprafeţei proiectului, promenada la nivelul apei şi tencuiala zidului istoric, promenada la nivelul carosabilului în zona stâlpilor istorici (între Pod Sf. Ladislau şi Scara 2), balustrada istorică, balustrada metalică pe lungimea dintre scara 2 şi Podul Centenarului, realizarea stratului de uzură pe promenadă dintre podul Centenarului şi Scara 2, realizarea treptelor pentru celelalte scări nr. 3, 4, 5, 6, 7, placarea cu piatră naturală a promenadelor, iluminatul arhitectural", se arată în informarea municipalităţii.

Mai trebuie însă să fie realizate lucrări precum placarea jardinierelor, finalizarea scării 1, placarea cu piatră a zidurilor de sprijin, amenajarea spaţiilor verzi, placarea cu piatră a mai multor scări, amenajarea rampei şi trotuarelor pe anumite porţiuni, instalarea unei benzi led pe lungimea balustradei, precum şi reabilitarea stâlpilor istorici.

Lucrările, care au demarat în luna aprilie a anului trecut, sunt efectuate de asocierea de firme formată din SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL şi SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de execuţie este de 15 luni. Investiţia totală se ridică la 9,9 milioane lei, plus TVA. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, axa prioritată "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile". 
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Musti
Toți să mergi mai jos de baraj, sa te relaxezi
Postat 06 Mai 2020, 21:26 de Sandu2100
Canal
Frumos ca Dambovita. Inca un pic si avem si noi un canal prin mijlocul orasului, cum are Capitala. Beton sterp...
Postat 06 Mai 2020, 19:29 de Musti
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6874 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON