URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2016, 15:23

Lucrările de pavare a trotuarului din strada Independenţei au fost reluate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorul a reluat vineri lucrările de pavare a trotuarului din strada Independenţei pe tronsonul delimitat de intrarea în Pasajul Vultul Negru şi Parcul 1 Decembrie. Lucrările, în valoare de 400.000 lei, sunt executate de firma Drumuri Orăşeneşti şi vor trebui finalizate în termen de o lună.

Constructorul a mai pavat anul trecut şi primul tronson al străzii delimitat de colţul Palatului Vulturul Negru şi intrarea în pasaj.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, primul tronson a fost realizat pe cheltuiala firmei RCS&RDS, iar cel de al doilea va fi suportat de la bugetul local.

Pavarea trotuarului din strada Independenţei a fost reluată în urma lucrărilor de modernizare făcute de Compania de Apă Oradea la reţelele proprii şi a celor de amenajare de către RCS&RDS a canalizaţiei subterane în care vor fi coborâte cablurile de pe stâlpii şi clădirile din centrul istoric.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
HELLO ! IT' S ME
@1: 1. Graul fiert sa fie sub forma unui tort bun ( cum erau cele de la o cofetarie celebra , agreata de voi ? ) 2. Mic actionar am devenit " dupa " ! In 2004-2005 NU ERAM 3 . Instanta NU S-A PRONUNTAT pe corectitudinea / incorectitudinea pretului ! Instanta a zis ca pretul propus de ei a fost trecut si in contract ! Si cam asa era ! Doar ca nu era cel din LICITATIA PUBLICA ! De respectarea caruia era responsabila Administratia Filip - Bolos ! Aspect confirmat de Bolojan ! Minte Bolojan ? Nu se poate....Asa ca langa grau iti duc si Adresa PMO dar si Sentinta ! Ideea este ca Instanta nu s-a pronuntat asupra corectitudinii pretului ci asupra existentei / inexistentei DOL-ului. Ma gandesc ca poate ar fi mai usor sa i le duc Adrianei ? Sau sa o intrebi si pe Laura ?
Postat 13 Martie 2016, 16:27 de TDS
hai ca te las!
De Santoader daca vrei, felicitarile le am eu, graul fiert il dai tu.Evident ca poti sa platesti publicitate si in continuare chiar daca Loredana nu mai este, dar ma intreb la ce?Ti-a disparut obiectul muncii si te ocupi doar de circ care e gratuit in cazul tau!Intradevar in problema de "impact" care a facut din tine un monstru, ai o dubla calitate: de actionar in ( mic ) in soc.respectiva si de contribuabil in Oradea care si-a luat o teapa cat o casa.Eu cand am zis ca "ti-au tras-o" m-am referit la calitatea de actionar pe care iti convine sa nu o amintesti si asta nu este o dovada ca esti destept.In alta ordine de idei nu conteaza ce zic eu sau tu, conteaza ce zic instantele si celelalte institutii.Daca iti dau dreptate ai castigat daca nu ai pierdut, ca asa e in fotbal!Referitor la proiectele enumerate, Cetatea sta in paragina de sute de ani asa ca o mai trece un an sau doi pana va fi pusa in valoare,Dealu Ciuperca e la locu lui se vede din Centru,podul din Centru se repara nu l-a dus Crisu, iar restu chiar daca au hibe se repara ca asa e cu lucru facut de mana omului ( mai ales la noi in Romania, cu cadre vechi ca tine care daca nu pun mana sa fure pun frana ).Poate imi arati acolo in cartier la tine o bancuta, un gardulet din spatiul public reparate, vopsite de tine ca sa incep sa te stimez.Pana atunci ramai doar un specialist in vorbe, care faci jocurile unora ( poate si intentionat din dorinta de a darama cat mai mult, de aici si aluzia cu slugarnicia din alt comentariu ).Eu zic ca daca acuma va roadeti unghiile la sange, dupa ce va fi reales Bolojan ce veti mai roade? Intreb si eu asa retoric, nu ca n-ar mai ramane alteceva de ros, doritorilor!Si in rest fa cum am zis, mai lasa-i in spatiul asta, asa cum am sa fac si eu si pe altii, ca eu personal m-am saturat de tine, incearca sa te transformi ca sa devii frecventabil!
Postat 13 Martie 2016, 16:10 de 1
MOMENT OF SILENCE
@1: Si nu, CHIAR NU SUNT UN PROST ! Daca o ADMINISTRATIE LOCALA ISI PERMITE ( oare de ce ? ) SA ORGANIZEZE O LICITATIE PUBLICA PENTRU UN ANUMIT SCOP IAR ULTERIOR II PACALESTE PE PROPRIII ( propriu/proprii/articulat propriii )CONTRIBUABILI CU BUNA STIINTA, ASCCUNZAND ANUMITE ASPECTE PE CARE CONTRIBUABILUL NU LE PUTEA CUNOASTE FARA SA-I FIE ADUSE LA CUNOSTINTA CHIAR DE ACEASTA , NU INSEAMNA CA ACEL CONTRIBUABIL E ( A FOST ) PROST ! Inseamna DOAR ca NU TREBUIA SA AIBA INCREDERE IN ACEA ADMINISTRATIE ! Cum putea CONTRACARA ? HABAR N-AM ! CONTRIBUABILUL A PRIMIT ULTERIOR, IN SCRIS, DE LA ADMINISTRATIE CA " NU AVEA CUM SA CUNOASCA DIN MOMENT CE ACEA HOTARARE DE CONSILIU LOCAL NUUUUUU AAAA FOOOOST PUUUUUBLICA CI A CIRCULAT DOOOOAAAAR INTRE ADMINISTRATIE SI AIA " ! E SEMNATA ILIE GAVRIL BOLOJAN ! Vrei sa ti-o arat ? Sa o duc la REDACTIE ? Sau acum daca Loredana nu mai e pe-acolo ( ca prin ea faceam publicitatea ) NU MAI AM ACCES ? AUD ?
Postat 13 Martie 2016, 14:03 de TDS
???????????
@1 : Unele informatii ti le ofera A.T.?
Postat 13 Martie 2016, 13:49 de TDS
VREDNIC ESTE ! DAR OARE, LA NEO, SE ZICE LA FEL ?
@1: De urat si eu ii doresc SANATATE ( uite ca si lipsa ei, la un moment dat, poate fi de folos ca doar asa a cunoscut-o pe I.I.) ! ( Sa nu uiti sa-mi urezi si mie ca doar peste cateva zile e Santoaderul ! Un grau fiert, ceva ? ). In rest eu nu mai stiu efectiv cum sa explic. In comentarii este greu ca oricum trebuie sa fie succinte! Cu mine n-a fost NIMENI smecher ! A existat doar ADMINISTRATIA FILIP care a ascuns niste " TREBI ". Ilie Gavril Bolojan mi-a dat dreptate, Bihoreanul la fel ( acum sper ca nu-si reneaga propriile articole ! ) , ce sa-mi doresc mai mult ! Doar ca Ilie Gavril S-A RASUCIT din 09.09.2013 ( data certa la care s-a pupat pe gura cu un....barbat / in sens metaforic ! ). Intamplarea face ca acel barbat, ce sa vezi, e un PENAL ! Se mai intampla! ). Asa ca, lasa naibii problema mea personala ( ca nici Codruta Laura LASCU n-o mai rezolva ! ). Tu analizeaza activitatea lui Ilie Gavril Bolojan asa cum a fost ea ! Piata Unirii facuta praf ! Dealul Ciuperca ( o ia la vale, nu stiu, asa a scris "Bihoreanul" ! ), drumul express PRAF, Aqua parck-ul care se deschide dar nu se deschide, Cetatea nascuta moarta, Podul Ferdinand promis pentru martie ( devenit mai ), impozitele asa cum sunt, de trei ori Referendum pentru...NIMIC ( cu incalcarea recomandarilor Comisiei de la Venetia si a Deciziei CCR / OK, stiu ca acum CCR e de porc_k ). Etc., etc.
Postat 13 Martie 2016, 13:47 de TDS
In fiecare vineri cate putin
Luni cica vine si apa rece pe teava de calda iar de marti ploua.
Postat 13 Martie 2016, 13:39 de SirmaGhipata
Eu ii urez "La multi ani cu sanatate"
si sa ramana acelasi "adolescent" vrednic, care lucruri ti le doresc si tie mai putin partea cu"adolescentul",stimate TSD.Sintagma de necajit si amarastean nu avea in vedere situatia materiala a nici unuia ci alte aspecte ce tin de profilul moral al unui om.Evident ca ai voie sa scrii unde crezi tu de cuviinta ( lucru pe care il si faci draga Todere de ai umplut presa si institutiile statului cu articole si reclamatii de aici si pana la Bucuresti ).Problema este ca te-ai lipit ca o eczema de site-ul asta si calca omul la fiecare pas in zoaiele care le improsti.Partea cu epoletii avea asa cum am mentionat in vedere niste aspecte mult mai vechi, niste cutiute prafuite daca vrei tu, din vremea cand si textele de muzica usoara erau avizate sau nu.Nu cred ca acum esti acel profesionist de care sa aiba nevoie cineva de tine pentru munca sub acoperire, de aceea mi-am permis sa te trec in categoria pensionarilor fara ocupatie.Esti un om cu pregatire, poate si cu anumite calitati care nu transpar din textele tale otravite, dar de un egoism si o meschinarie feroce deoarece toate actiunile tale indreptate impotriva actualei administratii au doar un interes personal si castigul propriu.In aceste conditii ceea ce am afirmat cu alte ocazii ca faci umbra pamantului degeaba este justificat cat timp nu ti-ai propus si sa fii util comunitatii.Cu alte cuvinte ar trebui sa intelegi ca daca ti-ai propus sa castigi niste bani usor investind intr-un proiect alaturi de niste smecheri exista posibilitatea sa-ti traga presul de sub picioare, lucru care s-a si intamplat.L-ai acuzat pe Filip pentru esecul tau, poate adevarat intr-o oarecare masura, dupa care pe Bolojan pt. banii care i-ai pierdut dar niciodata nu cred ca ti-ai spus "sunt un prost" pe care "l-au facut" altii mai smecheri ca el.In aceasta situatie nu pot fi solidar cu tine, pentru ca asa e in afaceri la unele pierzi, la altele castigi.Protestul tau public dupa modelul M.Badea ( solo ) a fost de mare "impact" daca imi permiti dar nu a fost al unui om care a falimentat datorita abuzurilor statului, al unui om care a pus pe picioare o afacere si dadea salarii si altora, caz in care evident sunt solidar cu tine ci al unui actionar marunt care a luat o teapa cand s-a intalnit cu niste smecheri.Lucru cu care te poti intalni si in viitor si tot restul vietii tale va fi inecat intr-un nor de nefericire si vei continua sa-i agasezi pe toti din jurul tau.Incearca sa te faci util si acolo unde stai tu la casa pune mana pe o matura ca vine primavara, mai bine decat sa stai cu pipa in mana si sa torni reclamatii dupa reclamatii.P.S.Fa-ti public profilul de pe Facebook si cine "achieseaza" la spusele tale te va completa in mod fericit cu comentarii.Asa vei lasa mai mult loc aici la subsol si unor oameni mai obisnuiti, mai putin harsiti in rele ca tine!
Postat 13 Martie 2016, 12:14 de 1
PLUS
@1: Vezi ca " adolescentul " face 47 de ani in 17 martie ! Nu uita sa-i urezi ce crezi tu !
Postat 13 Martie 2016, 01:13 de TDS
EPOLETII MEI
@1: Intre mine si K e diferenta de un an ! Concluzia : amandoi suntem mosi ! Nea Ilie da, este adolescent pe langa noi ! Totusi precizez ca eu nu l-am facut niciodata " bolovan " sau " taran " . Si nici necajit nu sunt. In rest cat timp va exista site-ul "Bihoreanul" si cat timp va exista administratie locala voi scrie ce cred eu de cuviinta, in termeni ironici dar niciodata vulgari. PS: As fi mai atent la scris ! AceEasi exprimare urata cu " amarasteni " ...Unde pui ca " pregatire anterioara " seamana cu " viata anterioara " ....Cert este ca alaturarea mea baietilor cu epoleti m-a dat pe spate! Dar acuma ce sa zic ?! Se pare ca si un personaj ( cu care sunt in plin razboi / nu e din Oradea )m-a facut " ofiter acoperit " . Spun se pare ca nu l-am auzit eu zicand acest lucru ! Chit ca daca avea minte isi putea da seama ca in acel caz nu ma mai luptam cu el ! Concluzia : nu ma deranjeaza nici o etichetare , ziceti ce vreti , faceti-ma sluga cui doriti ! Limbajul vulgar insa nu il accept si nu accept greselile gramaticale ! Disting intre greselile gramaticale si erorile rezultate din tastare !
Postat 13 Martie 2016, 01:09 de TDS
eu zic sa fie "unu" nu "one"
sau dan daca vrei tu.Cred ca sa-ti raspund la intrebare ca esti pe langa idee in momentul in care te pozitionezi fie si ca varsta ( desi esti mai sus pe scara vietii decat ei ) langa oameni ca si "K" sau "nea Ilie" ( altadata "bolovan" sau "taran" ).Deosebirea dintre ei si tine este una majora:in timp ce ei sunt ocupati cu a face ceva ( chiar daca lucrurile respective sunt perfectibile ) tu, cel putin in aparenta, nu ai alta treaba decat sa te scarpini in c_r si sa arunci cu c_cat.Oriunde se uita omul pe site-ul asta da de tine si de alti necajiti ca tine care cat e ziua de mare o tineti langa cu administratia locala.Am zis in aparenta mai sus, deoarece la o analiza mai atenta se vede jocul pervers manipulator pe care il faceti cu speranta ca vor fi creduli care sa se uite in gura voastra.Si asa cum ii spuneam unui alt amarastean din aceasi tagma cu tine ( daca nu ii fi chiar tu ) cu argumente pe care nu vreau sa le reiau aici, dar le gasesti la alt articol si te rog sa ma crezi ca am avut un gand si pentru tine cand am scris, se vede o pregatire anterioara chiar daca nu de clasa foarte inalta intr-o epoca trecuta alaturi de niste baieti cu epoleti.Si daca ai fost in slujba a ceva atunci mi se pare logic si normal sa fii si azi sluga cuiva, ca obiceiurile vechi nu se schimba.Deci mai imprastiati baieti ca aici sunteti cam multi si agitati!
Postat 12 Martie 2016, 23:05 de 1
ONE
@1: Buna faza cu " dupe " ! Daca " zisei " " bre " ca la Teleorman , o bagasi si tu ! Acu cu BSD-ul ce sa zic ? BNL exista ? Ca si K. e din aceeasi zona de varsta si tot " chibit " se cheama ca ar fi: mai pe o plaja , mai pe langa un zid! Iar nea Ilie nu e nici el chiar departe ! Asta e , ce sa facem ? Toti parcurgem niste ani , chiar si tu , " one " ( sau Dan ).
Postat 12 Martie 2016, 22:05 de TDS
eu zic ca te-am pus bine...
adica dupe culoare si afinitati politice esti acolo unde trebuie ( adica in organizatie social democrata ),singura problema ar fi cu varsta care nu pica pe TSD.Eu zic sa va faca astora ca tine care stati pe tusa si chibitati o organizatie care s-ar putea intitula BSD ( Batranii Social Democrati sau Batranii Senili dar Democrati, cum va place).Ati avea si voi o ocupatie si coledzi!
Postat 12 Martie 2016, 20:50 de 1
LIMITE
@1: TDS , bre ! In rest atat am putut si eu azi! Bine ca s-a corectat..
Postat 12 Martie 2016, 19:46 de TDS
dezamagitor de slab...
comentariul tau mai "tsd".Esti bolnavior sau ti-e somnic de la vremea de afara? Abia ai aruncat cativa stropi de *.Tu care umbli cu hardaul plin prin paginile siteului, atata poti azi?In conditiile astea pierzi titlul de "postac fruntas" cu aere de justitiar!Esti plin de basini!
Postat 12 Martie 2016, 18:04 de 1
GREU
" Pavarea din str. Independentei AU fost reluata ..." ! Da- o dreaqu de gramatica ! Grea mai e , Dane ! In rest zic " sa ne radem cu Bolojan ! Pam pam...
Postat 12 Martie 2016, 17:05 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON