URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Noiembrie 2018, 21:45

Luceafărul nu a pierdut nici de această dată în faţa liderului: 0-0 acasă cu Chindia

Luceafărul nu a pierdut nici de această dată în faţa liderului: 0-0 acasă cu Chindia foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum ne-au obişnuit până acum în actuala ediţie de campionat, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au scos sâmbătă un nou rezultat bun pe teren propriu, deşi în partidele din deplasare nu prea contează şi sunt umiliţi de mai multe ori.

De această dată, luceferii au primit replica actualului lider al clasamentului Ligii a II-a, formaţia Chindia Târgovişte, echipă cu care s-a bătut de la egal la egal, iar la capătul unei dispute echilibrate scorul a fost egal, aşa ca şi la început, 0-0.

Este de menţionat totuşi că dâmboviţenii au ratat o lovitură de la 11 metri, în cea de-a doua repriză, penalty care a fost îndelung contestat de bihoreni. De asemenea, arbitrul sătmărean Ovidiu Mazilu a acordat şi un cartonaş roşu, arătându-l fundaşului central orădean Opriş, tot în repriza a doua.

Lupuţ, mulţumit cu egal

Prima ocazie mai periculoasă a jocului a aparţinut gazdelor, în minutul 4, când Prejmerean a centrat din dreapta, iar Ţîră a reluat cu capul de la 11 metri, dar portarul dâmboviţenilor, Aioani, a scos în corner, de lângă bara din stânga sa.

După o partidă bună a orădenilor în primele 30 de minute, în care nu s-a văzut că echipa adversă ar fi cea de pe primul loc, în minutul 35 au avut şi dâmboviţenii o primă ocazie, atunci când, după o degajare lungă a portarului Aioani, Andrei Şerban a primit la marginea suprafeţei de pedeapsă, a intrat în careu şi de la 15 metri a trimis puternic, dar pe direcţia portarului orădean Moga, care a reţinut cu siguranţă.

Până la pauză au mai fost câte două şarje ofensive de fiecare parte, dar nu s-a concretizat nimic, astfel că la jumătatea disputei tabela de marcaj a stadionului din Sânmartin a rămas nemodificată.

Repriza a doua a adus mai multe evenimente. Mai întâi, în minutul 51, când atacantul oaspeţilor Cherchez l-a fentat în centru pe Oros şi a căzut după ce Opriş l-a împins umăr la umăr şi i-a luat mingea. Arbitrul a acordat incredibil de uşor penalty, dar lovitura de la 11 metri ce a fost executată în minutul următor de acelaşi Cherchez a fost ratată. Mai exact, acesta a bătut prost, trimiţând puternic, în sus, mult peste poartă.

În minutul 61 antrenorul orădean Cristian Lupuţ a dat semn că se mulţumeşte cu un rezultat de egalitate, scoţându-l pe atacantul Cătălin Ţîră şi înlocuindu-l cu mijlocaşul Alexandru Dulca.

Un eveniment important al jocului s-a petrecut în minutul 71, când Neguţ s-a împiedicat de Paul Opriş în dreapta careului, după ce fundaşul bihorean intrase prin alunecare. Acesta a văzut al doilea cartonaş galben, după ce pe primul l-a văzut la faza penalty-ului inexistent, şi a fost eliminat. A fost o nouă decizie ciudată şi îndelung contestată de bihoreni a arbitrului Mazilu. De altfel, până la finalul jocului, acesta a fost apostrofat din tribună de fanii bihorenilor.

Ocazie ratată

Deşi au avut superioritatea numerică, târgoviştenii nu au demonstrat că sunt o echipă de pe primul loc şi care se avântă în atac pentru a obţine victoria, deşi antrenorul Viorel Moldovan a făcut schimbările de aşa natură.

Totuşi, în minutul 86, oaspeţii au avut o bună ocazie. După o centrare deviată din stânga, Neguţ, demarcat singur la 6 metri, a plonjat şi a reluat cu capul pe lângă poartă, ratând incredibil.

În 90+1, nou-intratul pe teren Crinel Stoica a rămas cu mingea la picior la marginea careului, a fost nemarcat şi a şutat, dar mingea s-a dus puţin peste transversală.

La rândul lor, orădenii puteau da lovitura, la ultima fază a jocului, în minutul 90+2, când portarul Chindiei, Aioani a respins cu un braţ peste transversală o minge trimisă periculos din dreapta de Vasile Pop, la o acţiune în viteză.

Jocul s-a încheiat cu scorul alb, de 0-0, aspect care, în cele din urmă a mulţumit ambele combatante.

Tehnicieni mulţumiţi

De altfel, la conferinţa de presă de după joc antrenorul Cristian Lupuţ a apreciat evoluţia elevilor săi, declarându-se mulţumit de rezultat, în condiţiile în care a evoluat în faţa liderului şi a avut inferioritate numerică timp de 20 de minute. Deşi s-a văzut nemulţumit de maniera de arbitraj, Lupuţ a preferat să nu mai comenteze acum prestaţia sătmăreanului Ovidiu Mazilu, cel pe care l-a criticat şi la jocul precedent când a arbitrat în Bihor, în partida cu UTA şi când acesta a eliminat şi atunci un jucător de la Luceafărul.

Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, la rândul său, nu s-a declarat nemulţumit de rezultatul de egalitate, deşi echipa sa a avut superioritate numerică, subliniind că echipe precum Luceafărul sunt imprevizibile.

După această partidă, Luceafărul rămâne tot pe locul 15, cu 19 puncte.


Luceafărul Oradea - Chindia Târgovişte 0-0

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin)

Luceafărul: Moga – Gunie, Oros – cpt., Opriş (min. 70 eliminat), Moihedja - Vas. Pop, Prejmerean, Chiorean (min. 75 A. Băican), Mitrică (min. 69 C. Roşu) – C. Ţîră (min. 61 Al. Dulca) şi G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Chindia: Aioani - Martac, C. Dinu, Acasandrei (min. 73 D. Florea), D. Dumitraşcu - Andr. Şerban (min. 59 A. Manea), D. Novac, Andr. Lungu, Mihaiu - Cherchez – ctp. (min. 82 Cr. Stoica) şi Neguţ. Antrenor: Viorel Moldovan
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).


Etapa a 18-a a Ligii a II-a la fotbal:

Joi

Petrolul Ploieşti - UTA Arad 2-2

Vineri

CS Mioveni - ACS Poli Timişoara 1-1
FC Argeş - Academica Clinceni 1-0

Sâmbătă

Energeticianul - Metaloglobus Bucureşti 2-1
Aerostar Bacău - Sportul Snagov 0-2
Daco-Getica Bucureşti - Ripensia Timişoara 1-1
Luceafărul Oradea - Chindia Târgovişte 0-0
SSC Farul Constanţa - Dacia Unirea Brăila 2-0
ASU Politehnica Timişoara - Pandurii Târgu Jiu 1-1

Duminică

Ora 15:30 Universitatea Cluj - CS Baloteşti 0-0


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON