URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
24 Octombrie 2012, 20:57

Luceafărul a suferit prima înfrângere pe teren propriu în noul sezon: 0-1 cu CS Mioveni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Felix a fost nevoită să se recunoască învinsă miercuri, pe teren propriu, în runda intermediară de miercuri din Liga a II-a.

Evoluând în compania CS Mioveni, un adversar cu mulţi jucători experimentaţi, proveniţi de la echipe de top din prima ligă, precum Emil Dică, Rică Neaga, Ionuţ Stancu, Lucian Răduţă sau Cosmin Năstăsie, formaţia Luceafărul a cedat cu 0-1 jocul disputat la Sânmartin, în prezenţa a aproximativ 200 de spectatori.

Partida a avut două reprize diametral opuse, cu oaspeţii mai prezenţi în joc în prima repriză şi cu gazdele alergând după egalare în mitanul secund.

Unicul gol al întâlnirii s-a marcat în ultimul minut de joc din prima repriză, la o fază fixă, după o lovitură de la colţul terenului, executată de pe dreapta de E. Dică şi finalizată cu o lovitură de cap din 8 metri de fundaşul central Bogdan Stancu.

În partea a doua, deşi şi-a creat unele ocazii de poartă, prin Ianc sau Popescu, cea mai mare ratând-o în minutul 80, când liber în careu, S. Ianc a preluat şi a şutat în bară din 8 metri, Luceafărul nu a găsit drumul spre gol. Lipsa de experienţă a unor jucători şi-a spus cuvântul, în timp ce Emil Dică, de exemplu, a arătat că este un jucător valoros şi că nu întâmplător a venit de la campioana, CFR Cluj.

"Ne-am spulberat singuri mitul invincibilităţii acasă. Am întâlnit o echipă bună şi care în prima repriză a avut într-adevăr o posesie mai bună, a dominat mijlocul terenului, dar fără să fie periculoasă pentru poarta noastră. Pentru a nu ştiu câta oară luăm gol din fază fixă. Pentru mine este incredibil cu câtă lejeritate tratăm fazele fixe. În repriza a doua am echilibrat jocul, am încercat să jucăm cât mai direct pe poarta adversă, să ajungem cât mai repede la poartă. Au apărut şi situaţii de gol, am avut şi bară. La cea mai mică greşeală suntem taxaţi, iar noi nu reuşim să profităm de erorile adversarului", a declarat după joc antrenorul gazdelor, Călin Moldovan.

De partea cealaltă, tehnicianul echipei din Mioveni, Flavius Stoican, era satisfăcut de rezultat şi de a doua victorie din actuala ediţie de campionat. "Această victorie, cred eu, este meritată, după aspectul jocului cred că putea fi şi mai confortabilă. Asta nu înseamnă că pe final nu am suferit un pic, pentru că în prima repriză am prestat un fotbal frumos, cu o posesie bună, cu situaţii bune de a marca. Păcat că nu am reuşit să ne desprindem şi de aceea, poate un pic, pe final, am suferit", a spus Stoican.


Luceafărul Felix - CS Mioveni 0-1 (0-1)

A marcat: B. Stancu (min. 45)

Luceafărul: Miron - Mihuţ (min. 47 Scvarczkopf), Mintaş, Letan (cpt.), Achim - Lupuţ, O. Ghilea (min. 57 Haş) - Ianc, N. Roşu (min. 79 Gh. Popescu), C. Roşu - Blănaru. Antrenor: Călin Moldovan

CS Mioveni: O. Popescu - Pasăre, Olteanu, B. Stoica, I. Stancu - Coşereanu (cpt.), E. Dică, Boboc (min. 86 Neaga) Gălan (min. 75 Cotigă) - Năstăsie - Răduţă (min. 60 I. Simion).

Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) şi Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.574 RON
  • 1 EUR = 4.9481 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON