URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2015, 15:23

Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, vizită de două zile în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, vor petrece două zile în judeţul Bihor la finele acestei săptămâni, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, cei doi lideri judeţeni ai formaţiunii, Cornel Popa şi Gavrilă Ghilea.

Potrivit explicaţiilor lui Popa, liderii partidului vor ajunge în Bihor după o vizită în Sălaj, astfel că vineri se vor întâlni cu membrii organizaţiilor locale din Suplacu de Barcău şi Marghita, iar seara, la Oradea, cu membrii Ligii primarilor oraşelor municipii de judeţ din Transilvania, pentru ca sâmbătă dimineaţă să aibă, la Primăria Oradea, o reuniune a organizaţiei de femei, iar apoi, la Filarmonică, una cu reprezentanţii organizaţiilor locale şi cu activul de partid din judeţ.

Prima după alegerile prezidenţiale, vizita copreşedinţilor Gorghiu şi Blaga în Bihor are loc "în contextul unor rezultate bune", a spus Gavrilă Ghilea, care a amintit că după ce, în ianuarie, la nivel naţional s-a stabilit calendarul înfiinţării comitetelor executive ale organizaţiilor judeţene, în Bihor acest comitet a fost constituit în 20 februarie (alcătuit fiind din 33 de membri, din care 12 proveniţi din fostul PDL şi 21 vechi liberali). "În prezent, s-au constituit în proporţie de 98% şi comitetele executive locale", a spus copreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Acesta a afirmat că în nicio organizaţie locală "nu au existat probleme deosebite, nu au fost discuţii între membrii PNL care să nu se fi înţeles" în ce priveşte alegerea comitetelor locale. Dimpotrivă, a adăugat Ghilea, "dacă până acum existau tendinţe de a se mai lucra pe două fronturi (n.r. – adică separata vechii liberali de foşti pedelişti), de acum se lucrează unitar". Mai mult, a adăugat el, au fost şi comune unde membrii de partid proveniţi din cele două formaţiuni au renunţat să aibă doi copreşedinţi, pronunţându-se pentru un singur lider, ceea ce ar arăta că nu există orgolii.

"N-am fost solicitaţi să mergem nicăieri că nu se înţeleg ai noştri cu ai lor", a concluzionat Popa, în timp ce Ghilea l-a "rectificat", afirmând că nicăieri nu există vreun conflict între "ai noştri şi ai noştri", subliniind astfel că unificarea între cele două formaţiuni s-a încheiat cu omogenizarea internă până la identificarea între vechii liberali şi foştii pedelişti.

Întrebaţi dacă există şi situaţii de primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali din cele două formaţiuni care au trecut anul trecut la PSD, iar acum ar vrea să revină în noul PNL, Cornel Popa a declarat că "personal nu am fost contactat de asemenea persoane" şi, tot personal, "cred că trebuie să ne vedem de drumul nostru fiecare", pentru că "trebuie să aşezăm partidul pe o bază cât mai solidă", adică fără oameni care au "trădat". În schimb, Ghilea a mărturisit că a primit semnale "de la unii care dau semne şi regretă că au plecat la PSD", dar încă nu s-a luat nicio decizie dacă aceştia pot fi reprimiţi sau nu în PNL.

Pe de altă parte, Ghilea a afirmat că la nivel central au fost reprimiţi în partid parlamentari care plecaseră în cursul anului trecut, pentru că doar aşa ar putea forma PNL noua majoritate necesară schimbării Guvernului Ponta, pe care "electoratul a arătat că o doreşte".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ăsta e turneul de adio, înainte de "schismă" ... !!!
Ghilea, preşedinte liberal local... de aceea îmi place să comentez, pentru că orice "trăznaie" e viabilă în politica românească !!!
Postat 03 Aprilie 2015, 10:22 de WinDos
Halatul, cat costa halatul?
In primul rand: Bleaaaahhh! In al doilea rand CE MAMA SARACIEI ARE ORGANIZATIA DE FEMEI A PNL CU PRIMARIA? V-a dat-o GRATIS BOLOJAN? Vine si Coana Florica sau se pregateste de Florii? In al treilea rand cat costa inchirierea salii Filarmonicii? SPER CA S-A EMIS FACTURA! ANAF, ia verifica factura pentru PNL! Repede, repejor!
Postat 03 Aprilie 2015, 00:41 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON