URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Aprilie 2021, 09:27

Libertatea: Ioana Mihăilă este cea care a descoperit că testele PCR se făceau la privaţi, în detrimentul spitalelor publice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziarul Libertatea a făcut o dezvăluire cu privire la Ioana Mihăilă, doctoriţa din Oradea care este în cărţi pentru preluarea funcţiei de ministru al Sănătăţii.

Secretar de stat din luna februarie, Mihăilă ar fi fost cea care a descoperit că mai multe Direcţii de Sănătate Publică apelează la laboratoare private pentru testele PCR de depistare a Covid-19, în detrimentul laboratoarelor publice, care erau folosite la capacitate redusă. Acest lucru nu a fost făcut public până acum de oficialii Ministerului Sănătăţii.

„Ioana Mihăilă este extrem de pragmatică și organizată. A reușit să construiască echipa cu cel mai bine condus cabinet dintre secretarii de stat”, a declarat, pentru Libertatea, unul dintre colaboratorii ex-ministrului Vlad Voiculescu, demis în această săptămână.

Sursa citată de ziar a dezvăluit că Mihăilă a stârnit o „furtună” în coaliţia de guvernare, tocmai pentru că a obligat DSP-urile să apeleze întâi la laboratoarele publice, pentru testele Covid-19, decontate printr-un program naţională de sănătate. „Un ordin din 2020, al ministrului Tătaru, lăsa lucrurile destul de neclare. DSP-urile au folosit acest lucru și, pe baza unor aranjamente locale, au reușit să plaseze comenzi către centrele private, în detrimentul celor publice”, a confirmat pentru Libertatea şi un alt angajat al Ministerului Sănătăţii. Orădeanca a redactat un nou ordin, i l-a propus lui Vlad Voiculescu și acesta l-a semnat în martie.

Schimbarea „a deranjat”, susţin sursele Libertatea, ceea ce ar putea conta în nominalizarea ei ca ministru al Sănătăţii. „De aici au apărut presiuni de afaceri și e de văzut dacă Mihăilă va fi numită ministru, în condițiile în care nu a servit interesele a mai mulți politicieni interesați în banii către privați”, a mai declarat una din sursele ziarului naţional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
resident oradea
Au preturi duble si clienti asigurati de la stat... nu e greu, cu sefa de laborator angajata si la DSP...
Postat 18 Aprilie 2021, 09:03 de sasi
KP
A inflorit economia in comunism??
Postat 17 Aprilie 2021, 22:12 de Sandu2100
testarea la stat
este testare pe gratis pt stat. Banii statului ajung inapoi la stat. Mult mai logic. Cine doreste testare in interes personal, n-are decat sa apeleze la laboratoare din sectorul privat. Insa risipa n-are ce cauta in sistem.
Postat 17 Aprilie 2021, 20:45 de sasi
Trăiască și înflorească economia de stat.
Jos capitalismul.
Postat 17 Aprilie 2021, 12:00 de KP
A descoperit și aiurita asta că numai fraierii se mai duc la stat pentru teste.
Normal că la privați se duce orice om cu "țiglele pe casă" care vrea să știe de ce are febră și/sau simptome de gust și miros. Că la stat intri pe două picioare și ieși pe targă sau în sac, de regulă.
Postat 17 Aprilie 2021, 11:58 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON