URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2021, 09:20

Orădeanca Ioana Mihăilă ar putea fi următorul ministru al Sănătăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

USR-PLUS ia în calcul să o propună pe orădeanca Ioana Mihăilă ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a anunţat site-ul spotmedia.ro, citând surse politice. În prezent, doctoriţa este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Contactată de BIHOREANUL pe această temă, Mihăilă a refuzat să facă vreo declaraţie.

În schimb, surse din cadrul alianţei au confirmat că în USR-PLUS se discută mai multe variante, iar medicul din Oradea are şanse să fie nominalizat. "Ioana Mihăilă este o variantă. Sunt mai multe persoane propuse, dar deocamdată nu s-a luat o decizie în Biroul Naţional", a declarat un membru al alianţei pentru BIHOREANUL.

Nu este clar când se va lua o decizie în cadrul forului de conducere al USR-PLUS, dar este foarte posibil ca o propunere oficială să fie prezentată luni, în cadrul şedinţei săptămânale a alianţei de guvernare. 

Pe de altă parte, Mediafax.ro scrie că "preferatul" alianţei ar fi medicul Adrian Wiener, de la Spitalul Judeţean Arad.

De profesie medic endocrinolog, Ioana Mihăilă este, din februarie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, responsabilă de investiţii şi de digitalizare. În toamna anului trecut, ea a fost candidatul USR-PLUS la Primăria Oradea.

Aşa cum se ştie, în această săptămână, Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii de premierul Florin Cîţu, decizie care a declanşat o criză politică în alianţa guvernamentală formată din USR PLUS, PNL şi UDMR. În prezent, ministru interimar este prim-ministrul Cîţu, care şi-a delegat atribuţiile către secretarul de stat Andrei Baciu.

UPDATE: Vlad Voiculescu, evaziv despre viitorul ministru

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri dimineaţă, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost întrebat dacă o susţine pe Ioana Mihăilă ca succesoare a sa. „Dacă aceasta va fi decizia alianţei USR-PLUS, ca doctorul Ioana Mihăilă sau altcineva să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susţinerea mea. Am intrat în politică, şi eu, şi colegi de-ai mei, ca să facem o diferenţă, nu pentru o funcţie sau alta. Cu siguranţă voi pune umărul şi de-acum încolo pentru cei care vor o schimbare în acest sistem şi care împărtăşesc valorile de adevăr, profesionalism, transparenţă”, a declarat Voiculescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Băi, sasi.
Programează-te la vaccinul contra virusului ATCV-1. E virusul acela care te-a adus și le tine la nivel de imbecil nerecuperabil.
Postat 17 Aprilie 2021, 09:31 de KP
Mințile goale fac cel mai mare zgomot
In general nu pre întru în dialog cu prosti și nu o sa fac nici acum o excepție, probabil ai fost abuzat când erai mic și asa se explica..... sechelele.
Postat 17 Aprilie 2021, 06:50 de sss
Fata de tine ....
nu e greu să fiu mai deștept ;) chiar daca ai avea un IQ de 70, ce n-ai, inca n-ai fi nici la jumătatea drumului. Așa că analfabet funcțional ce ești, pupător de icoane, mai bine taci. Din cauza celor ca tine nu progresam... Din păcate tâmpiții au devenit mai vocali, că ați realizat că nu sunteți singuri.
Postat 16 Aprilie 2021, 23:33 de sasi
Tu ai mulți neuroni nu încape indoiala!
Sa înțeleg ca tu ești unul dintre ei după vorbe și comportament sau poate ești altceva... Nu ești cumva fetita cu ... intreb și eu??? după limbaj ești sigur înzestrat cu o cantitate apreciabila de neuroni nu încape indoiala.
Postat 16 Aprilie 2021, 22:36 de sss
@KP
Nu uita doi neuroni, ca este singurul partid care s-a opus referendumului retardatilor :) Singurii care au avut curajul sa spuna ca nu are ce cauta o toaleta publica (biserica) in Cartierul Tineretului... deci clar ca au mai mult creier ca tine... ;)
Postat 16 Aprilie 2021, 21:10 de sasi
Încă un diamant marca usr
Jurnalistul B Stoica zicea ieri la o emisiune invitat fiind sa fim optimiști sa stam liniștiți acest guvern sau oricare altul va pune încă un incompetent la ministerul sănătăți avem o tradiție în acest lucru, după ce sa luptat cu mafia care chiar exista și nu numai în MS și în alte ministere el sa luptat mai mult cu propria incompetenta idei și neputință iar cum cadrele usr sunt limitate au făcut ce știu ei cel mai bine adică circ ei nu accepta alte idei iar toți cei care au alte păreri diferite de ale lor sunt fie prosti, idioți mafioți, comunisti etc aceasta fata mare a politici este paralela cu administrația aici nu faci ce te taie capul ca într-o multinațională cu o mie de angajați ce faci tu aici afectează 18 milioane de oameni ei ar trebui sa lase impresiile și fumurile sa înțeleagă ca atunci când apar divergente acestea se rezolva prin dialog nu chestii de genul îmi i-au jucăriile și plec și unde pleci??? cu PSD și haur, acum 4 luni Sica era de neacceptat acum la-ti reevaluat precum făcea marinarul pe vremuri? În final încă un experiment în plus la câte au fost ce mai contează de interesul pacienților nici nu mai vorbim în rest multă zarva și circ, șosoacă va deveni în curând invidioasa.
Postat 16 Aprilie 2021, 19:04 de sss
Nu-mi displace.
Dacă nu a fost bună la primărie, “orădeanu” fiind obișnuit cu figuri “puternice”, “providențiale”, nu înseamnă că nu se pricepe la sănătate.
Postat 16 Aprilie 2021, 10:16 de User anonimizat
Zău? Pentru o oră sau ozi întreagă?
Voi aveți toate "țiglele pe casă" de patinați pe nisip? O membră de la partidul descreieraților, care nu a condus decât mașina până acum, ar putea să fie viitorul îngropării definitive a sistemului medical public românesc? Coaliția asta de la guvernare mai are de trăit cât o lăcustă înfometată și cu un picior rupt, dar voi bateți câmpii despre încă cineva din Bihor, cu ochii acoperiți, care habar n-are cu ce se confruntă dacă-i lăsată liberă să traverseze strada.
Postat 16 Aprilie 2021, 10:10 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON