URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2015, 19:37

Liberalul Bodea, despre ameninţarea lui Mang că-l va da pe Cornel Popa pe mâna procurorilor: „Hoţul strigă hoţii!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul PNL Cristian Bodea consideră "hilară" ameninţarea liderului PSD Bihor, Ioan Mang, că împreună cu primarii social-democraţi va sesiza procurorii împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean, Cornel Popa, fiindcă acesta a repartizat doar primarilor liberali şi UDMR bani pentru echilibrarea bugetelor locale. Bodea aminteşte că, împreună cu prefectul Claudiu Pop, Ioan Mang a făcut ca fondurile PNDL să fie date în anul electoral 2014 doar primarilor PSD, pentru deschiderea a noi şantiere în timp ce lucrările începute în 2007 sunt tot nefinalizate.

"O poveste hilară"

"Am auzit săptămâna trecută o poveste hilară, că Ioan Mang şi primarii PSD o să-l dea în judecată pe Cornel Popa. Hoţul strigă hoţii! Adică după ce Ioan Mang şi Claudiu Pop au orchestrat deschiderea de noi şantiere pe PNDL (n.r. – Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală) în anul electoral 2014, în condiţiile în care Bihorul era campion la proiecte neterminate, vii să spui poveşti cum împart alţii banii", a spus senatorul Cristian Bodea într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PNL Bihor.

Bodea s-a referit la declaraţia preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, conform căreia, alături de primarii din partid, va sesiza "Parchetul" pentru că în noiembrie Consiliul Judeţean a împărţit "pe criterii politice", exclusiv localităţilor cu edili PNL şi UDMR, suma de 5,68 milioane lei destinată echilibrării bugetelor locale, din cota de 20% din TVA colectată de Finanţe în judeţ, dar şi la faptul că anul trecut, pe când era vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a finanţat deschiderea de noi lucrări în comune, pentru modernizarea sau înfiinţarea unor reţele de apă, canalizare şi drumuri, fără ca şantierele începute în guvernarea 2004-2008 să fi fost finalizate.

Bodea a spus că, de fapt, chiar şi reprezentanţii PSD i-au păcălit pe propriii primari, deoarece de anul trecut aceştia nu au mai primit fonduri pentru continuarea lucrărilor începute strict din motive electorale. "Au primit bani de bătut ţăruşi, pentru că ăsta-i adevărul, din banii colectaţi de la români nu se pot construi reţele la mii de primării".

Cheia succesului şi libertăţii

În context, Bodea a repetat, cum a mai făcut şi în 2013 şi 2014, că soluţia pentru finanţarea lucrărilor edilitare de amploare în mediul rural şi nu numai, nu este bugetul naţional, ci fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană.

"Avem 40 de miliarde de euro de la UE pentru următorii ani, de acolo trebuie să le facem. Mesajul meu pentru toţi primarii este să nu mai aştepte să le pice bani de la Guvern, să meargă pe proiecte cu finanţare europeană şi să-şi caute şi proiectanţi şi consultanţi cinstiţi", a spus senatorul liberal.

El a concluzionat că, deşi banii de la Guvern sunt mai uşor de furat, dar "DNA stă cu ochii şi pe primari", "calea cea mai sigură, şi pentru succes (n.r. – al proiectelor), şi pentru libertate (n.r. – a primarilor) sunt fondurile europene".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
bodea manechinul (...)
Bodea, (...) ai ramas laa faza de manechin la firma lui Banes,
Postat 05 Decembrie 2015, 13:50 de andreimagheru
Iar Bodea?
Acest pedeleu pe numele lui Bodea, are in program doar ura si dezbinare... Citeam recent un articol in care se lua de prefect... Acum citesc unul in care se leagă de Mang si văd ca la fel ca si pana acum omul împroșcă cu noroi așa de dragul sarbatorilor! Probabil nu il mi bagă nimeni in seamă si e decis sa facă tărăboi. Don Bodea, mai lasă-ne!!!
Postat 05 Decembrie 2015, 10:05 de denis
?!
Eu chiar nu vad nicio diferenta intre cei doi, cel mult ca unu ara mustata. Si nu vad, cel putin aici, in Oradea/Bihor, vreo diferenta intre penali si pesedei, toti sunt niste uslamisti sadea. Vad insa o diferenta intre (in)activitatea dna oradea si activitatea celorlalte servicii/birouri teritoriale. In opinia mea dna Oradea s-a ocupat de orice altceva, numai de starpirea coruptiei nu.
Postat 05 Decembrie 2015, 06:22 de pinonel
PCR transpartinic. Ep.: Un senator hilar.
I. Ce a înfierat don Bodea este un (singur) efect al faptului că USL Bihor nu a prea funcționat, datorită ”războiului rece” intern pentru ”ciolan”, purtat, cu precădere, de jumătatea liberală a capului bicefal al acesteia. 1. Amenințările Președintelui PSD Bihor nu sunt deloc hilare. Reflectă o tristă realitate, respectiv faptul că NU știm să ne alegem bine conducătorii. Din păcate pentru societatea românească, cei care ar merita să ne reprezinte (ex: Mircea Diaconu), nu prea au voie să iasă la ”suprafață”. Alegerile interne de partid (unele copy-paste Congresul al XIV-lea al PCR), reprezintă exemple concludente. Ca şi cele din ”Sorbonicile” de stat ale patriei. 2. Don Bodea probabil că iar a uitat să îşi ia porţia de lecitină. Oare cine a fost la guvernare în anii 2007, 2008, 2012, 2013 şi parțial 2014? Din primăvara lui 2012 cine este Președintele CJ Bihor? II. ”Liviu Dragnea, a finanțat deschiderea de noi lucrări în comune, pentru modernizarea sau înfiinţarea unor reţele de apă, canalizare şi drumuri, fără ca şantierele începute în guvernarea 2004-2008 să fi fost finalizate.” 1. Dacă pentru don Bodea, modernizarea, sau înfinţarea unor reţele de apă, canalizare şi drumuri, este un lucru rău, îi recomand să se pensioneze. Politic. 2. În contextul în care, fără implicarea Președintelui PSD Bihor, nu s-ar putut aduce fondurile necesare finalizării lucrărilor începute în anii de guvernare a vechiului PNL, un pic de decență nu strică. 3. Ceea ce este cu adevărat ilar: Cât timp Mang Ioan a fost vice la CJ Bihor, veşnic vicele de CJ: Kiss Alexandru era o persoana non-grata pentru nomenclatura vechiului PNL. Actualmente, este un aliat de nădejde, pentru aceiași boşi PNL. III. ”"Avem 40 de miliarde de euro de la UE pentru următorii ani, de acolo trebuie să le facem. Mesajul meu pentru toţi primarii este să nu mai aştepte să le pice bani de la Guvern, să meargă pe proiecte cu finanţare europeană şi să-şi caute şi proiectanţi şi consultanţi cinstiţi", a spus senatorul liberal.” 1. Nu îl întreb pe don Bodea câţi specialişti, cinstiţi şi competenţi, în realizarea de cereri de finanţare cu fonduri europene nerambursabile a angajat şeful său de partid, de când este Președinte la CJ Bihor, îl întreb câţi euroi nerambursabili au accesat aceștia până în prezent? 2. Un senator responsabil nu se implică doar cu …”indicaţii preţioase”! P.S. Szervusztok!
Postat 05 Decembrie 2015, 00:30 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON