URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2022, 08:56

Liber la vandalizări: După ce a concediat paznicii, Primăria nu are buget pentru distrugerile din parcurile Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zgârcitul mai mult păgubeşte. După ce a renunţat la serviciile pentru paza parcurilor chiar înainte de pandemie, Primăria Oradea s-a trezit cu un val de vandalizări, de la coşuri sparte sau pereţi mâzgăliţi cu graffiti până la aparate de joacă distruse.

Ultimele acte de vandalism au avut loc săptămâna trecută, când autori necunoscuţi au spart cu dale de piatră cele două toalete din parcul de pe strada Barcăului.

Pagubele, în valoare totală de 15.000 euro, i-au pus pe gânduri pe reprezentanţii municipalităţii, care au în curs de achiziţie încă şase toalete la un preţ de 30.000 euro bucata şi nu ştiu dacă să le mai cumpere şi unde să le amplaseze pentru a fi în siguranţă.

Situaţia este cu atât mai încurcată cu cât vandalizările costă bugetul local, în medie, undeva la 30.000 euro pe an, iar cu ultimele distrugeri municipalitatea riscă să îşi depăşească în 2022 bugetul alocat reparaţiilor.

Mai ales că urmează să le ofere vandalilor noi fronturi de lucru şi nicio oprelişte...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Iar?
Știrea asta n-a mai fost odată? Sau e copiată din bihon? Ce face poliția locală? Caută în gunoaie! De ce nu se montează camere de supraveghere? Nu se mai justifică firmele de pază și poliția locală. Se pot monta camere de supraveghere și semnala prin "zona supravegheată video pentru combaterea infracționalității". Se poate dacă vrei!!!!! 15.000 de euro o budă???? Cât o casă pe roți. Puneți și în panou cu "aici sunt banii dvs"!
Postat 09 Octombrie 2022, 01:05 de Dinu29
Toaletele.
Sunt absolut necesare intr-un oras turistic, inadmisibil sa nu existe in centru. Fiecare toaleta ar trebui sa aiba un angajat pe durata functionarii. Reducerea ar trebui sa se faca la primele directorilor din primarie, nu la personalul indispensabil.
Postat 06 Octombrie 2022, 09:41 de User anonimizat
toti tinerii, mileniali si generatia Z folosesc astfel de toalete cand merg la orice concert mai mare
De ce ne trebuie toalete de lux, de 50.000 de euro, cu ecrane scumpe si tehnologie de valoare? Si astea functioneaza bine in tarile dezvoltate si in occident. Sunt si modele conectate la retea de apa, si modele care au sanitizer in schimb. Se poate folosi banul public mai eficient! https://andygump.com/wp-content/uploads/Deluxe-Single-Porta-Potty-Restroom-Porta-Potty-and-Interior-with-Toilet-Seat-2.jpg
Postat 05 Octombrie 2022, 21:27 de unu
costa doar 700 de dolari, una din asta
https://andygump.com/wp-content/uploads/Deluxe-Single-Porta-Potty-Restroom-Porta-Potty-and-Interior-with-Toilet-Seat-2.jpg
Postat 05 Octombrie 2022, 21:24 de unu
Ipocriti
De unde au scos asemenea suma la acea paguba??? Sau mai trebuie sa sifoneze ceva bani ci eva???
Postat 05 Octombrie 2022, 20:33 de User anonimizat
un primar de 2 bani, politica mostenita in batjocura cetatenilor - noi avem bani sa va platim taxele si impozitele, voi faceti reduceri pe servicii ce tin de igiena si respect pentru cetateni, dar mai ales pentru copii si turisti
camerele video din oras si politia la ce folosesc?
Postat 05 Octombrie 2022, 19:56 de roger
Managementul "Tepe Lepe Prin Urzici" aplicat de oamenii lui Cornel Popa
Luci buci da_mi papucii ca mi frig si_mi cura mucii!
Postat 05 Octombrie 2022, 12:30 de EffePefe
Intreb pt. un prieten
Cati angajati sunt la politia locala? Care este distributia lor pe compartimente: compartimentul dispecerat, biroul prevenire și intervenție la evenimente, compartimetul patrula de serviciu, compartiment ordine publică și rutieră, compartimentul control comercial, serviciul regenerare urbană? O redistribuire din birouri pe teren, de la munca de zi la cea de noapte si de la un compartiment la altul, ar rezolva multe dintre probleme, inclusiv pe cea a vandalizarii. Ce zici, frate samuel, te bagi? P.S. Ce fac, sau mai corect ce ar trebui sa faca cei de la regenerare urbana?! Citez din atributiile serviciului compartiment evidență persoane, registratură şi avizare documente, parte a serviciului de regenerare urbana ,,În domeniul evidenţei persoanelor, poliţia locală are următoarele atribuţii: a) înmânează cărţile de alegător persoanelor la împlinirea vârstei de 18 ani" no comment
Postat 05 Octombrie 2022, 11:01 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON