URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sincer, nu mai credeam că se va alege ceva din stadionul cel nou al Oradiei, la ce constrângeri financiare se arată în acest an. Dar se pare că ori deja era pe țeavă și nu se mai putea anula investiția, ori că cineva acolo sus ne iubește...
Zic şi eu
Adrian Cris
În nici două luni, Ilie Bolojan și-a zdrențuit imaginea la care a trudit 20 de ani ca prefect de Bihor, primar al Oradiei și președinte al Consiliului Județean. Din favoritul de astă-toamnă al unor șefi de partide - și „de stânga”, și „de dreapta” - pentru funcția de premier, a devenit el însuși șef de partid, ce-i drept interimar, iar PNL încă nu dă semne că s-ar fi hotărât să redevină liberal.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2022, 08:56

Liber la vandalizări: După ce a concediat paznicii, Primăria nu are buget pentru distrugerile din parcurile Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zgârcitul mai mult păgubeşte. După ce a renunţat la serviciile pentru paza parcurilor chiar înainte de pandemie, Primăria Oradea s-a trezit cu un val de vandalizări, de la coşuri sparte sau pereţi mâzgăliţi cu graffiti până la aparate de joacă distruse.

Ultimele acte de vandalism au avut loc săptămâna trecută, când autori necunoscuţi au spart cu dale de piatră cele două toalete din parcul de pe strada Barcăului.

Pagubele, în valoare totală de 15.000 euro, i-au pus pe gânduri pe reprezentanţii municipalităţii, care au în curs de achiziţie încă şase toalete la un preţ de 30.000 euro bucata şi nu ştiu dacă să le mai cumpere şi unde să le amplaseze pentru a fi în siguranţă.

Situaţia este cu atât mai încurcată cu cât vandalizările costă bugetul local, în medie, undeva la 30.000 euro pe an, iar cu ultimele distrugeri municipalitatea riscă să îşi depăşească în 2022 bugetul alocat reparaţiilor.

Mai ales că urmează să le ofere vandalilor noi fronturi de lucru şi nicio oprelişte...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Iar?
Știrea asta n-a mai fost odată? Sau e copiată din bihon? Ce face poliția locală? Caută în gunoaie! De ce nu se montează camere de supraveghere? Nu se mai justifică firmele de pază și poliția locală. Se pot monta camere de supraveghere și semnala prin "zona supravegheată video pentru combaterea infracționalității". Se poate dacă vrei!!!!! 15.000 de euro o budă???? Cât o casă pe roți. Puneți și în panou cu "aici sunt banii dvs"!
Postat 09 Octombrie 2022, 01:05 de Dinu29
Toaletele.
Sunt absolut necesare intr-un oras turistic, inadmisibil sa nu existe in centru. Fiecare toaleta ar trebui sa aiba un angajat pe durata functionarii. Reducerea ar trebui sa se faca la primele directorilor din primarie, nu la personalul indispensabil.
Postat 06 Octombrie 2022, 09:41 de User anonimizat
toti tinerii, mileniali si generatia Z folosesc astfel de toalete cand merg la orice concert mai mare
De ce ne trebuie toalete de lux, de 50.000 de euro, cu ecrane scumpe si tehnologie de valoare? Si astea functioneaza bine in tarile dezvoltate si in occident. Sunt si modele conectate la retea de apa, si modele care au sanitizer in schimb. Se poate folosi banul public mai eficient! https://andygump.com/wp-content/uploads/Deluxe-Single-Porta-Potty-Restroom-Porta-Potty-and-Interior-with-Toilet-Seat-2.jpg
Postat 05 Octombrie 2022, 21:27 de unu
costa doar 700 de dolari, una din asta
https://andygump.com/wp-content/uploads/Deluxe-Single-Porta-Potty-Restroom-Porta-Potty-and-Interior-with-Toilet-Seat-2.jpg
Postat 05 Octombrie 2022, 21:24 de unu
Ipocriti
De unde au scos asemenea suma la acea paguba??? Sau mai trebuie sa sifoneze ceva bani ci eva???
Postat 05 Octombrie 2022, 20:33 de User anonimizat
un primar de 2 bani, politica mostenita in batjocura cetatenilor - noi avem bani sa va platim taxele si impozitele, voi faceti reduceri pe servicii ce tin de igiena si respect pentru cetateni, dar mai ales pentru copii si turisti
camerele video din oras si politia la ce folosesc?
Postat 05 Octombrie 2022, 19:56 de roger
Managementul "Tepe Lepe Prin Urzici" aplicat de oamenii lui Cornel Popa
Luci buci da_mi papucii ca mi frig si_mi cura mucii!
Postat 05 Octombrie 2022, 12:30 de EffePefe
Intreb pt. un prieten
Cati angajati sunt la politia locala? Care este distributia lor pe compartimente: compartimentul dispecerat, biroul prevenire și intervenție la evenimente, compartimetul patrula de serviciu, compartiment ordine publică și rutieră, compartimentul control comercial, serviciul regenerare urbană? O redistribuire din birouri pe teren, de la munca de zi la cea de noapte si de la un compartiment la altul, ar rezolva multe dintre probleme, inclusiv pe cea a vandalizarii. Ce zici, frate samuel, te bagi? P.S. Ce fac, sau mai corect ce ar trebui sa faca cei de la regenerare urbana?! Citez din atributiile serviciului compartiment evidență persoane, registratură şi avizare documente, parte a serviciului de regenerare urbana ,,În domeniul evidenţei persoanelor, poliţia locală are următoarele atribuţii: a) înmânează cărţile de alegător persoanelor la împlinirea vârstei de 18 ani" no comment
Postat 05 Octombrie 2022, 11:01 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8347 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON