URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Septembrie 2022, 14:31

Toaletele din coridorul verde Barcăului au fost vandalizate cu dale din piatră. Pagubele se ridică la 15.000 euro! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toaletele din coridorul verde Barcăului au fost vandalizate prin lovire cu dale din piatră. Potrivit unui comunicat al Primăriei pagubele se ridică la 15.000 euro. Municipalitatea orădeană a depus deja o plângere la Poliţia Municipiului Oradea, pentru identificarea autorilor.

"La mai puţin de doi ani de la darea în folosinţă, ambele toalete publice din Coridorul verde Barcăului, zonele A şi B, au fost vandalizate. Primăria Oradea a depus o plângere penală la Poliţia Municipiului Oradea, care va urmări imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate atât în parc, cât şi pe strada Barcăului, pentru a-i identifica pe autorii faptelor de vandalism", a anunţat Primăria.

Potrivit comunicatului, pagubele cele mai mari au fost provocate toaletei din zona A, unde au fost distruse: spaţiul tehnic, vasul WC, display-ul LCD şi uşa de acces automată. "Autorii au folosit dale de piatră din pavajul aleilor aflate în proximitate şi tutori din lemn utilizaţi la ancorarea arborilor", a transmis Primăria.

La toaleta din zona B au fost distruse chiuveta din inox, oglinda şi spaţiul tehnic.

Distrugerile făcute au scos din folosinţă ambele toalete.

"Valoarea estimată a pagubelor depăşeşte suma de 15.000 de euro, motiv pentru care Primăria Oradea a înaintat plângere penală către Poliţia Municipiului Oradea în vederea identificării făptaşilor şi analizează cu seriozitate investiţiile viitoare în astfel de facilităţi", a transmis Primăria.

În ultimul an au fost vandalizate, în mod repetat, toate toaletele publice din oraş. Primăria a cerut sprijinul Poliţie Locale, Poliţiei Municipiului şi face un apel la orădenii care sunt martori la acte de vandalism să le reclame la numărul de telefon 0259/969.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ipocrizia
Toata lumea comenteaza dar nimeni nu observa valoarea pagubei!!! Doar nu cumva erau toalete de aur!!!!
Postat 30 Septembrie 2022, 19:32 de User anonimizat
parcurile din oras sunt pline seara de drogati - ei sunt cei care au forta sa produca asemenea vandalizari - si totusi, politia doarme bine! ei au treaba cu parcarile.
a cata oara se vandalizeaza toaletele public? de ce? pentru ca avem camere video in oras, dar nu folosesc nimanui. si 2, pentru ca drogatii din toate parcurile au astfel de manifestari fara sa-i prinda nimeni. sa nu credeti ca un creier sanatos ar fi in stare sa vandalizeze in halul asta - e nevoie de multa forta, iar asta vine dupa euforia data de prafurile albe care circula seara dupa 8, si pe Barcaului, si in Bratianu sau Olosig!
Postat 29 Septembrie 2022, 19:49 de roger
Cum pot fi pedepsiți?
Mă gândesc oare cum pot fi pedepsiți dacă sunt prinși ? (deși mă îndoiesc serios se asta...) Mai ales dacă sunt minori... Amendă? Din ce și cum o vor plăti? Având în vedere cât de "bine crescuți" și "lucizi" puteau fi să se dedea la asemenea fapte... Toalete din astea automate am folosit în acest an atât la Debrecen cât și în mai multe orășele din Austria (cam de mărimea unui Aleșd) deci faptul că ar mofturi sau "briz-briz"-uri de la noi nu este adevărat! Ce-i drept acolo erau în zonele pietonale nu în parcurile de la periferie unde orice cretin idiot amețit beat poate să le vandalizeze cu ușurință.
Postat 29 Septembrie 2022, 17:42 de BlackCrow
Pinonel
Pai facă îți lași masina anapoda, ce vrei flori de tei. Mai ieftina parcare decât amenda, dar se pare că-ți lipsește educația.
Postat 29 Septembrie 2022, 16:38 de Sandu2100
criminali sunt vandalii aia, dar idioti sunt si toti cei care viseaza la toalete de sute de mii de euro, mai scumpe decat 3 apartamente ca bref, tehnologia, luminite si briz-brizuri
La concerte si la santiere se folosesc aceleasi toalete de plastic, peste tot prin tarile dezvoltate. Deja astea sunt normalul si in spatiile publice, in parcuri prin orasele cu primari mai responsabili cu banul public. Doar noi romanii credem ca avem dreptul de a ne pi**a pe 100000 de euro, stiind ca tot la 2 ani sunt bune de reciclat, doar is bani publici, are primaria bani. Noi votantii cerem risipa banului public, nu doar conducerea. Conducerea e democratica si ne-a ascultat cererile, a facut dupa cum au cerut cetatenii.
Postat 29 Septembrie 2022, 16:08 de unu
Foarte bine!
Asta in timp ce pe mine ma mulg aia de la locala de cate 100 (o suta!) de lei. Oriunde imi las masina, hop si ei. Nu ma supar, m-am gandit ca daca as avea paza la masina m-ar costa mai scump.
Postat 29 Septembrie 2022, 15:56 de pinonel
Autorii
Mai mult ca sigur minori.
Postat 29 Septembrie 2022, 14:49 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON