URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Decembrie 2018, 11:28

Laviniu Chiş a fost declarat atletul anului 2018 în judeţul Bihor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată la LPS Bihorul Oradea, Gala Atletismului Bihorean i-a premiat sâmbătă pe cei mai buni atleţi din acest an ai judeţului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeaţană de Atletism Bihor, în frunte cu preşedintele Virgil Preda, pentru al 22-lea an. "Aici ne-am obişnuit, aici ne simţim ca o familie", a precizat Preda, chiar în deschidere, cu referire la locul desfăşurării evenimentului, cantina LPS Bihorul.

Fesitivitatea a început cu intonarea imnului naţional. Din nou au fost întocmite mai multe clasamente, însă în ierarhia principală, cea a celor mai buni zece atleţi ai judeţului din acest an, pe primul loc s-a situat alergătorul Laviniu Chiş, cum era de aşteptat. Acesta a fost urmat de săritoarea Ligia Bara şi de un alt alergător, Eduard Hercuţ.

De precizat că primul şi cel de-al treilea sunt antrenaţi de Robert Olah, iar Ligia este antrenată de Virgil Preda. În continuare, clasamentul i-a cuprins pe: Cristian Meheş pe locul IV, Kiraly Balint pe poziţia a V-a, Cosmin Vereş pe locul VI, Mark Fandly pe poziţia a VII-a, Alesia Rengle pe locul VIII, Horaţiu Sabău pe locul IX şi Daria Sferlea pe poziţia a X-a.

Reamintim că Laviniu Chiş a fost declarat în acest an şi cel mai bun sportiv al clubului CSU Oradea. Anul 2018 a fost un an destul de bun pentru el, după ce a reuşit să devină campion balcanic de seniori, dublu campion naţional de tineret, dar şi medaliat la diferite alte competiţii interne şi internaţionale.

Asociaţia Judeţeană de Atletism a oferit, cu această ocazie, şi alte premii pentru tinerii atleţi bihoreni, cum ar fi cele pentru perseverenţă, pentru confirmări, pentru debut pe podium, "speranţe" şi "piticii de viitor".

Ca de obicei, pe lângă premierea laureaţilor, organizatorii au pregătit mai multe momente artistice, prezentate de copii şi cadre didactice care au o legătură cu atletismul.

Printre invitaţi s-au numărat Petruţ Drăgan şi Iosif Korodi, directorul, respectiv inspectorul de specialitate de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Adriana Floruţa şi Iacob Hanţiu, actualul, respectiv fostul director de la CSU Oradea, Roland Bocoi, directorul adjunct al CSS LPS Bihorul, dar şi alţi oameni de sport, apropiaţi atletismului şi AJA-ului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON