URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2024, 12:50

Lansarea volumului „Între război și pace” de Mircea Malița, la Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea va găzdui joi, 27 iunie, de la ora 12:00, în Aula Magna, lansarea volumului „Între război și pace”, scris de regretatul academician și diplomat Mircea Malița. Evenimentul va avea loc în prezența fiicelor autorului.

"Volumul este primul dintr-o serie de reeditări ale lucrărilor sale în domeniul diplomaţiei şi relaţiilor internaţionale", se arată într-un comunicat de presă al Universităţii din Oradea. 

Iniţiativa aparţine Fundaţiei Universitare a Mării Negre "Mircea Maliţa" (F.U.M.N.), iar proiectul editorial este coordonat de prof. Dan Dungaciu, preşedintele F.U.M.N., de cercetătorul Lucian Dumitrescu de la Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (I.S.P.R.I. – Academia Română) şi de Teodor Onea de la F.U.M.N.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul profesorul universitar Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea, istoricul Gabriel Moisa, decanul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării şi director al Muzeului Ţării Crişurilor – Complex Muzeal, profesorul universitar Dan Dungaciu de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti şi conferenţiarul universitar Eduard Simion de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

De asemenea, la lansare vor fi prezente fiicele autorului, Mihaela Maliţa şi Elena Mioara Maliţa. 

Evenimentul, care este unul cu intrare liberă, este organizat de Universitatea din Oradea, alături de Muzeul Ţării Crişurilor - Complex Muzeal, în colaborare cu Fundaţia Universitară a Mării Negre "Mircea Maliţa". 

Mircea Maliţa a fost un academician şi diplomat de seamă în domeniul relaţiilor internaţionale şi al diplomaţiei, cu o carieră bogată în serviciul extern al României şi o contribuţie importantă în politica externă a ţării. El s-a născut în anul 1928 la Oradea şi a murit în anul 2018, la Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON