URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2014, 11:20

La concurenţă: Patru pe un loc, la admiterea la Medicină (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Zona Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a fost, luni dimineaţă, cea mai aglomerată din oraş. Sute de tineri plini de emoţii, însoţiţi de părinţi chiar şi mai emoţionaţi, au intrat în săli pentru a susţine examenul de admitere la facultate.

Emoţiile lor sunt justificate, dat fiind că la specializarea Medicină candidează patru pe un loc. Mai precis, s-au înscris 601 candidaţi pentru cele 140 de locuri.

Concurenţă mare este însă şi la celelalte specializări ale facultăţii. La Medicină Dentară s-au înscris 215 candidaţi pe cele 85 de locuri. La Farmacie sunt 71 de candidaţi, pentru cele 50 de locuri.

De asemenea, 261 de tineri s-au înscris la specializările Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică şi Tehnică Dentară. În total, aceste specializări au 160 de locuri.

Facultatea de Medicină şi Farmacie este cea mai căutată dintre facultăţile Universităţii din Oradea. În total, la această sesiune de admitere s-au înscris 1.148 de candidaţi. În luna iulie a anului trecut, numărul candidaţilor a fost similar: 1.151.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Chirurgie laser frate
sa fim seriosi, cine vrea medicina nu trage la oradea. aici poti sa tii contabilitate primara, adica medic de familie sau medic scolar, in care pontezi pe tabel cine si cand a fost vaccinat.
Postat 28 Iulie 2014, 15:44 de Garcea
@doggy_c
Saptamana trecuta era o stire despre prodecanul de la ASE Bucuresti, care lua spaga la greu si tinea bine evidenta.Era deja institutionalizata treaba.Daca tot ai adus vorba de coruptie.
Postat 28 Iulie 2014, 15:33 de Boom
?
De cand sa aflat ca la medicina poti obtine diploma cu bani concurenta e acerba. E drept unii chiar vor sa devina medici adevarati dar procentul mult prea mic, majoritatea vor doar sa devina medici second-hand. De cand stiintele economice si juridice sunt suprasaturate pentru urmatorii 10 ani lumea incearca medicina ca doar au vazut cateva episoade din Dr House si e deajuns mai ales daca examenele se trec cu mita intre 50 si 300 de euro. Facultate de corupti.
Postat 28 Iulie 2014, 15:20 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON