URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Iulie 2014, 11:20

La concurenţă: Patru pe un loc, la admiterea la Medicină (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Zona Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a fost, luni dimineaţă, cea mai aglomerată din oraş. Sute de tineri plini de emoţii, însoţiţi de părinţi chiar şi mai emoţionaţi, au intrat în săli pentru a susţine examenul de admitere la facultate.

Emoţiile lor sunt justificate, dat fiind că la specializarea Medicină candidează patru pe un loc. Mai precis, s-au înscris 601 candidaţi pentru cele 140 de locuri.

Concurenţă mare este însă şi la celelalte specializări ale facultăţii. La Medicină Dentară s-au înscris 215 candidaţi pe cele 85 de locuri. La Farmacie sunt 71 de candidaţi, pentru cele 50 de locuri.

De asemenea, 261 de tineri s-au înscris la specializările Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică şi Tehnică Dentară. În total, aceste specializări au 160 de locuri.

Facultatea de Medicină şi Farmacie este cea mai căutată dintre facultăţile Universităţii din Oradea. În total, la această sesiune de admitere s-au înscris 1.148 de candidaţi. În luna iulie a anului trecut, numărul candidaţilor a fost similar: 1.151.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Chirurgie laser frate
sa fim seriosi, cine vrea medicina nu trage la oradea. aici poti sa tii contabilitate primara, adica medic de familie sau medic scolar, in care pontezi pe tabel cine si cand a fost vaccinat.
Postat 28 Iulie 2014, 15:44 de Garcea
@doggy_c
Saptamana trecuta era o stire despre prodecanul de la ASE Bucuresti, care lua spaga la greu si tinea bine evidenta.Era deja institutionalizata treaba.Daca tot ai adus vorba de coruptie.
Postat 28 Iulie 2014, 15:33 de Boom
?
De cand sa aflat ca la medicina poti obtine diploma cu bani concurenta e acerba. E drept unii chiar vor sa devina medici adevarati dar procentul mult prea mic, majoritatea vor doar sa devina medici second-hand. De cand stiintele economice si juridice sunt suprasaturate pentru urmatorii 10 ani lumea incearca medicina ca doar au vazut cateva episoade din Dr House si e deajuns mai ales daca examenele se trec cu mita intre 50 si 300 de euro. Facultate de corupti.
Postat 28 Iulie 2014, 15:20 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON