URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Februarie 2016, 11:32

Juniorii mari de la secţia de fotbal a CSS LPS Bihorul au pregătit returul Ligii de Elită la Arieşeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce de la începutul anului, pe rând, sportivii celorlalte secţii s-au aflat în cantonament, în această săptămână, şi fotbaliştii grupelor mari de la Clubul Sportiv Şcolar LPS Bihorul şi-au desfăşurat pregătirea centralizată la Arieşeni.

Juniorii A şi A1 de la LPS s-au antrenat din 29 ianuarie şi până în 5 februarie, pentru abordarea sezonului oficial de primăvară.

Antrenorii Lucian Stance, Aurelian Pavel şi antrenorul cu portarii Vlad Gheţe au avut în cantonament 37 de fotbalişti, dintre care 20 la juniorii A şi 17 la juniorii A1.

La 1000 de metri altitudine, fotbaliştii s-au luptat cu alergările în zăpadă, alternate cu şedinţe tehnico-tactice pe terenul sintetic şi refacere cu saună şi bazin.

"Având în vedere că beneficiem şi de un teren sintetic la Vila Giulia, programul de pregătire a fost structurat la două şedinţe de pregătire. Implicarea copiilor a fost totală, toţi s-au pregătit cu seriozitate. Simt că pe umerii lor apasă o mare responsabilitate, pentru că de rezultatele obţinute depind generaţiile următoare, care vor juca sau nu în Liga Elitelor", a declarat antrenorul Lucian Stance, cel care este şi directorul adjunct al clubului CSS LPS Bihorul.

Juniorii mari de la LPS Bihorul pregătesc, astfel, returul  de campionat, după ce au încheiat stagiunea de toamnă pe poziţia a XI-a, un loc retrogradabil în cadrul Ligii de Elită.

"Din păcate, turul nu a fost unul reuşit. Nutrim speranţa ca în retur să remontăm ce am pierdut în prima parte a campionatului. Nu va fi uşor, deoarece avem meciuri grele. Este un campionat echilibrat valoric, dar marea noastră problemă a fost că nu am reuşit să concretizăm ocaziile avute. Dacă am fi reuşit măcar 25% din ele am fi fost pe un loc liniştitor la juniorii A. Ne-am întărit în această perioadă, iar cei cinci jucători aduşi mă aştept să fie titulari şi astfel să fim mai puternici. Indiferent ce se va întâmpla jucătorii au numai de câştigat evoluând împotriva unor echipe bune, pentru că Liga Elitelor este mult mai puternică decât campionatul clasic", a mai declarat Lucian Stance.

Pentru a-şi acoperi posturile deficitare, conducerea echipei de juniori A a transferat în această perioadă mai mulţi jucători, Mario Junc, Vlad Cacoveanu, Raul Mermeze, George Andor (toţi de la FC Bihor) şi Bartok Istvan (de la Academia din Debrecen).

În cantonamentul de la Arieşeni, echipa de juniori A a clubului CSS LPS Bihorul i-a avut în componenţă pe: Răzvan Matei şi Bogdan Hodoroabă – portari; Andrei Luca, Petruţ Deac, Andrei Venter, Sebastian Mândrilă, George Andor şi Raul Cotea – fundaşi; Bartok Istvan, Raul Mermeze, Vlad Cacoveanu, Carlos Covaciu, Cristian Erdei, David Sîrbu, Toth Mark şi Nicolae Pătraşcu – mijlocaşi; Mario Junc, Mihai Şandra, Denis Moza şi Adrian Şuta – atacanţi.

De precizat faptul că până la reluarea sezonului, juniorii A de la CSS LPS Bihorul vor susţine şi câteva jocuri de verificare, cu LPS Satu Mare, Academia Gyula, FC Universitatea Oradea şi Viitorul Borş (ultimele două - echipe de seniori din Liga a IV-a).

La rândul ei, echipa de juniori A1 de la CSS LPS Bihorul Oradea a deplasat în cantonamentul de la Arieşeni următorul lot de jucători: Alexandru Micle – portar; Alin Moza, Mădălin Genţiu, Bogdan Fuciu, Romeo Şipoş, Alexandru Rotar, Alex Pascu şi  Kalman David – fundaşi; Dominik Silaghi, Vlad Toma, Antonio Kanalaş, Ahmed Humadi, Cristian Petrila, Samir Al Mahmoud, George Onaca şi Dănuţ Reştea şi Răzvan Farcaş – atacant.

De precizat faptul ce de la începutul anului, conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea a asigurat în această iarnă cantonamente pentru aproximativ 220 de sportivi de la mai multe secţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON