URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2019, 11:04

Judoka Alex George Creţ este cel mai bun sportiv al judeţului Bihor în 2019 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei la sfârşit de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a organizat, joi, la Cetate, evenimentul de premiere a celor mai buni sportivi ai judeţului în cadrul Galei Sportului Bihorean 2019.  

Sportivul numărul 1 al judeţului în 2019 a fost declarat judoka Alex George Creţ, de la LPS Bihorul - CSM Oradea, cel care de-a lungul anului a avut un palmares bogat. Elevul antrenorilor Emil Morar şi Dan Fâşie s-a situat în acest an pe locul 2, cu echipa, la Campionatele Europene U 18 de la Varşovia, pe poziţia a V-a la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, U18, individual are patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de tineret, juniori, cadeţi şi pe echipe la U18, două medalii de argint la Naţionalele U23 şi U21 pe echipe, un bronz la Naţionalele de seniori la individual, dar este şi participant la Campionatul Mondial de cadeţi U18 de la Almaty, precum şi component al lotului olimpic de tineret.

"Este un sentiment frumos. Mă simt foarte bine, pentru că am reuşit să obţin multe rezultate în acest an şi să ies pe primul loc şi la gala de premiere a sportivilor din judeţ. Mă bucur pentru orice premiu, mă bucur pentru orice medalie, vreau să ajung cât mai repede un mare campion, să am locul meu şi să ştiu că voi fi mereu pe locul I", a declarat, pentru BIHOREANUL, la finalul galei, judoka Alex George Creţ, cel mai bun sportiv bihorean din 2019.

Pe locul al II-a s-a situat atleta Ligia Bara Damaris, de la CSM CSU Oradea (antrenor Virgil Preda), iar pe locul III, un alt atlet, Laviniu Mădălin Chiş (CSM CSU Oradea, antrenor Robert Olah).

La secţiunea sporturi olimpice au mai fost laureaţi: Bianca Benea (scrimă, CSM CSU Oradea), Huszar Ingrid (înot, Crişul Oradea, antrenor Cristina Madău) şi David Fodor (judo, LPS CSM Oradea, antrenori Emil Morar şi Dan Fâşie).

În ceea ce priveşte echipele, cea mai bună formaţie din Bihor în 2019 a fost desemnată, aşa cum era de aşteptat, campioana României la baschet masculin, CSM CSU Oradea, cel care a ridicat premiul fiind antrenorul Cristian Achim.

Pe locul II s-a situat echipa de polo seniori CSM Oradea, vicecampioană naţională (antrenor Dorin Costrăş), iar pe locul III echipa de polo juniori I de la CS Crişul Oradea (antrenor Eugen Băjenaru), de asemenea, vicecampioană naţională.

După ce au fost premiaţi colaboratorii şi instituţiile sportive şi cluburile apropiate Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, nu au fost omişi nici sponsorii, pentru ca, apoi, elevii de la Liceul de Artă din Oradea, coordonaţi de prof. Aurica Bonţiu, să-i introducă pe cei prezenţi în spiritul sărbătorilor de iarnă, prin colindele interpretate.

La categoria sporturi neolimpice, cea mai bună a fost declarată Silvia Anamaria Szentgyorgyi (karate shotokan, CS Good Dragon Marghita, antrenor Takacs Mihaly), o sportivă care a cucerit în 2019 două medalii de bronz la Campionatele Mondiale de la Bucureşti, tot două medalii de bronz la Europenele din Macedonia, toate la juniori I. A obţinut de asemenea tot un bronz la Naţionalele de open şi un argint la Naţionalele de juniori I.

Pe locul II la neolimpice s-a situat Ionuţ Florin Lupaş (power lifting, CS Crişul Oradea, antrenor Adrian Blaj), iar pe poziţia a III-a, Andreea Neag (fotbal-tenis, Tengo Salonta, antrenor Vasile Sorean).

Pe lângă aceştia, au mai fost laureaţi Patricia Farcaş şi Antony Ramon Ochian (karate kyokushin, CS Gym Oradea, antrenor Anca Wallmen).

Un moment special al galei l-a constituit premierea lui Andrei, o tânăr cu dizabilităţi care se încăpăţânează să facă sport, arătând că nimic nu este imposibil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON