URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Noiembrie 2018, 17:20

Judecată în familie: Antik vrea să se abţină de la a judeca procesul de corupţie al lui Kiss. Colegii îl obligă să o facă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procesul de corupţie care îl are ca principal protagonist pe fostul şef al Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, devine tot mai interesant, pe zi ce trece.

Judecătorul Levente Antik, despre care tocmai s-a aflat că a fost cercetat, alături de Kiss şi avocatul politicianului UDMR, într-un dosar tergiversat de DNA timp de 3 ani, a încercat să se abţină de la a judeca în continuare dosarul, dar cererea i-a fost respinsă de colegii de la Curtea de Apel Oradea.

După cum se ştie, avocatul Răzvan Doseanu a făcut public, în weekend, un document ce atestă că judecătorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, soţia acestuia, Cristina Antik, fostul vicepreşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, şi Doseanu, apărător al celui din urmă, au fost interceptaţi şi filaţi vreme de 60 de zile într-un dosar penal al procurorilor DNA, închis abia în acest an, după înfiinţarea noii secţii de cercetare a cauzelor pivind pe magistraţi la Parchetul General, pe motiv că "faptele nu există".

Concret, Antik era bănuit că ar fi primit mită 50.000 euro, pentru Kiss, de la avocatul Doseanu, prin intermediul Cristinei Antik, pentru a admite, în iunie 2015, contestaţia pe care a formulat-o Kiss împotriva măsurii controlului judiciar.

Faptul că respectivul dosar, despre care DNA nu a comunicat nimic, nici măcar părţilor, a fost ţinut deschis pe perioada în care Kiss a fost pentru corupţie a născut mai multe comentarii, atât cu privire la corectitudinea practicilor procurorilor anticorupţie, cât şi cu privire la abilitatea lui Antik de a mai judeca imparţial procesul aflat în apel şi în care Alexandru Kiss şi magnatul Beniamin Rus au încasat, în primă instanţă, condamnări la închisoare cu executare.

Potrivit datelor existente pe portalul de judecată, luni, Curtea de Apel Oradea a fost chemată să se pronunţe asupra unei decalaraţii de abţinere formulată de judecătorul Levente Antik în dosarul „Kiss-Rus” şi motivată, aproape sigur, prin noile informaţii privind dosarul DNA „secret” făcute publice zilele acestea.

Interesant, declaraţia de abţinere a fost „respinsă ca nefondată”, de un al doilea coleg de instanţă de-al lui Antik, primul - judecătoarea Adela Condrovici - abţinându-se să judece speţa. Motivele respingerii cererii lui Antik nu sunt cunoscute. Potrivit legii, dacă "există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată", acesta se află în incompatibilitate şi poate cere să se abţină ori să fie recuzat de părţi.

În acest context, următorul termen al celui mai sonor proces de corupţie local, programat miercuri, va fi unul de-a dreptul captivant, cu un judecător din doi obligat să stea faţă-n faţă cu inculpatul şi avocatul care i-au fost colegi de dosar penal. De văzut dacă, în lumina noilor dezvăluiri, ceilalţi inculpaţi sau procurorii DNA nu vor cere recuzarea lui Antik, în baza aceloraşi motive pentru care el însuşi nu mai voia să judece, sau procesul va continua ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Citeşte şi: Caz de corupţie ratat sau poliţie politică? DNA a ţinut deschis 3 ani un dosar cu filaje şi interceptări împotriva politicianului Kiss, judecătorului Antik şi avocatului Doseanu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
!!!
Statul de drept creat ...."dă" dreapta!
Postat 27 Noiembrie 2018, 17:21 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON